Uutiset & Artikkelit

29.03.2019 12:57
Vilpasvikings.fi

Voittoputkessa liitelevä Seagulls lauantaina Keijon tribuutti -iltaan

Antonio Ballard ja Vilpas saavat lauantaina vastaansa kovaan vireeseen yltyneen Helsinki Seagullsin. Kuva Ville Vuorinen.

 

Helsinki Seagulls on päässyt huimaan liitoon kevään korvalla. Tähän kauteen uransa Seagullsin peräsimessä päättävä Mikko Larkas johdattaa liigan kuumimman joukkueen Salohalliin lauantaina ja stadilaisilla on haussa kahdeksas peräkkäinen voitto Korisliigassa.  Kahdeksan peräkkäisen kotivoiton putkessa porskuttavalla Vilppaalla on puolestaan mahdollisuus varmistella runkosarjan arvokasta ykköstilaa. Ero kakkosena olevaan Karhubasketiin on kymmenen pistettä ja pelit vähenevät koko ajan.

Lauantain ohjelmassa on paljon muutakin mielenkiintoista nähtävää, sillä ennen ottelua Vilpas paljastaa ensimmäisen mestaruusviirinsä Suomen cupin voiton kunniaksi. Erityiskohtelun saa myös pitkän matkan joukkueen taustoilla tehnyt joukkueenjohtaja Keijo Poutiainen. Nyt kannattaa tulla paikalle!

Viikinkipäällikkö Poutiainen on lupautunut Toni Flinkin puoliaikahaastatteluun, sillä matka Vilppaan edustusjoukkueen johtajana on kestänyt jo 25 vuotta. Homma lähti käyntiin I divisioonasta päävalmentaja Tero Järvisen apukätenä vuonna 1994 ja sen jälkeen kilometrejä on kulunut melkoisesti. Mitähän sanaseppo Flink on keksinyt presidentin päänmenoksi? Paikalla on myös Vilpas Ultras omine juonineen.

 

Keijo Poutiaisen ura on jatkunut Viikinkipäällikkönä jo 25 vuotta.

 

Mutta itse otteluun. Sarjakuutoseksi noussut Seagulls (17/18) saapuu Saloon komeassa seitsemän ottelun voittoputkessa ja joukkueella on teoriassa mahdollisuudet vaikka pudotuspelien kotietuun. Lokeilla on runkosarjaa jäljellä viisi ottelua ja matkaa Katajaan ja KTP:hen on kaksi voittoa. Täytyy toki muistaa, että loppuohjelma ei ole helpoimmasta päästä. Se kohtaa Vilppaan lisäksi juuri Kotkan ja Katajan Helsingissä, Karhun Kauhajoella ja päätöspelissään BC Nokian kotihallissaan.

 

Gullsien ryhmässä on paljon kytköksiä Vilppaaseen. "Teräsmies" Tuukka Kotti pelasi Salohallissa kaudella 2000-2001 ennen lähtöään Providencen yliopistoon USA:han, Alex Vaenerberg on edustanut Vilpasta kahteen otteeseen (2011-2013, 2015-2016) ja Juwan Staten valittiin Vilppaassa 2016-2017 vuoden ulkomaalaispelaajaksi.

Larkaksen joukkue on elänyt vahvasti kauden aikana. Ulkomaalaisista Guillaume Boucard ja Michael Smith saivat pakata laukkunsa jo preseasonilla ja Tyler Thornton, Andre Spight, Jalen Jackson sekä Andre Hollins kauden aikana. Syksyn miehistä vain Christopher Ortiz (16.2/6.3) on säilyttänyt ruutunsa ja hän on saanut rinnalleen huippusähäkän Juwan Statenin (17.9/3.1/5.4 syöttöä), korintekovoimaisen Wayne Blackshearin (18.3/4.4) ja kokeneen Alexander Ruoffin (13.2/6.4/4.0 syöttöä). Kun listaan lisätään kaikki kauden 35 ottelua pelanneet maajoukkueikoni Tuukka Kotti (13.3/9.1), liigajyrä Timo Heinonen (7.3/2.3) ja kovasti kehittynyt Ricky Waxlax (4.9/3.1), Seagullsin nykymenoa ei kannata ihmetellä.

- Gulls on sarjan kuumimpia joukkueita. Olikin vain ajan kysymys, missä vaiheessa Mikko saa joukkueen pelin rullaamaan normaaliin tapaan. Heiltä löytyy kokemusta, atleettisuutta, kokoa ja pelaajia, joilla on kyky luoda "tyhjästä" laadukkaita tekopaikkoja, arvioi Joonas Iisalo.

 

Vilpas on ollut todella tasainen koko kauden. Kotivoittoja on kasassa 15 ja saman verran voittoja on myös vieraskentältä. Salolaiset ovat omassa kastissaan korintekijänä, 94.6 pistettä per peli. Kakkosena oleva Pyrintö on tehnyt 89.8 pinnaa peliä kohti. Puolustuspäässä ei ole kulkenut ihan yhtä vakuuttavasti, sillä Vilpas on päästänyt 85.7 pistettä ottelua kohden ja se on vasta kuudenneksi paras noteeraus liigassa. 

Suurimmat erot lauantain joukkueiden välillä löytyvät levypalloista, joissa Vilpas on sarjan kakkonen, Seagulls toiseksi heikoin. 

Toinen iso ero on rikeherkkyydessä. Vilpas kuluttaa liigassa eniten aikaa vapariviivalla ja se on heittänyt kauden 35 ottelussa peräti 175 vaparia enemmän kuin Seagulls. Helsinkiläisten vahvuus on ollut menetykset tai oikeastaan niiden välttäminen. Seagulls on menettänyt pallon vain 10.5 kertaa peliä kohti.  

Vilpas lauantaina: 2 Skeen, 4 Koivisto, 5 Kantonen, 7 Nenonen (GTD50%), 8 Ballard, 9 Rannikko, 10 Taylor, 12 Kivimäki, 15 Gibbs, 21 Laine.

 

Vilppaassa Seagullsin nousukuntoa ei suuremmin harmitella, sillä kyseessä on huippuvaarallinen ryhmä eikä sen kohtaaminen avauskierroksella kiehdo pätkääkään.

- He tulevat olemaan playoffeissa erittäin inhottava joukkue kenelle tahansa, huomauttaa Iisalo. 

Todisteena väitteelle käy kauden kohtaamiset. Vaikka Vilpas on voittanut kaikki kolme keskinästä ottelua, jokainen peleistä on ollut tasainen aina loppuhetkille saakka. Avauspeli Kisahallissa päättyi 91-94, toinen ottelu Salohallissa 80-79 ja kolmas matsi Töölössä 83-89.

Vilpas Vikings - Helsinki Seagulls lauantaina Salohallissa kello 17:00. Otteluisäntänä Salon Työväenyhdistys ja Katja Taimela. Tervetuloa ja hoidetaan Salohalli täyteen!

 

OSTA LIPUT MATSIIN

 

OTTELUISÄNTÄNÄ ja Poutsan matkaa kunnioittamassa

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit