Uutiset & Artikkelit

28.03.2019 22:53
Vilpasvikings.fi

Vilppaalle Pohitullista kauden 30. voitto

Kuva Vilma Sappinen

 

Vilppaan vierailu Uuteenkaupunkiin osoitti, että tasoero tämän kauden Korisliigan kärjen ja putoamisvaaran välillä ei ole järin suuri. Pedro Monteiron valmennukseen siirtynyt Korihait esiintyi taas aggressiivisesti ja piti liigakärkeä tiukoilla aina päätösjaksolle saakka. Viimeisellä viitosella Vilpas karkasi 12 pisteen vierasvoittoon 81-93 (44-45) ja jatkaa kymmenen pisteen sarjajohdossa kohti runkosarjan voittoa.

 

Ensimmäinen kymppi oli taatusti 706-päisen kotiyleisön mieleen. Korihait painosti koko kentältä Vilppaan takamiehiä ja lähti vauhdikkaasti omiin hyökkäyksiinsä. Vilpas lähti tavoilleen hieman poiketen mukaan hurlumheihin ja sen heittovalikoima oli varsin kolmospainotteinen. Pallo irtosi radalle 15 kertaa kaaren takaa ja niistä seitsemän löysi oikeaan osoitteeseen kuuden eri pelaajan voimin. Johto vaihteli peräti 11 kertaa ja Korihait pyrki selvästi enemmän lähemmäs koria. Jakson hahmo oli Marius van Andringa yhdeksällä pisteellään.

Toisella kympillä Vilpas pelasi palloa enemmän sisään ja syystäkin. Jakson kaikki kolmoset (0/4) pomppivat raudasta ulos. Jamie Seen nousi ainoana pelaajana kaksinumeroisille pinnoille (11) ja Vilpas oli aktiivisempi levypalloissa 13-17. Jakson näkymimmäksi nousi hailauman Topias Kuukkanen kolmella kolmosellaan. Pitkälle tauolle mentiin Vilppaan 44-45 johdossa Riku Laineen viime sekunnin heitolla. 

Kolmannella kympillä Vilpas alkoi pelata vieläkin järjestelmällisemmin sisälle Brandon Taylorin ja Antonio Ballardin nauttiessa tilanteesta. Vilpas hivuttautui viiden pisteen taukojohtoon 64-69, mutta päätöskymppi osoitti heti, että Korihait ei luovuta. Se nousi kahdessa minuutissa kahden pisteen päähän 69-71, mutta seuraavat hetket Vilpas vei 0-8 ja karkasi taas kymmenen pisteen johtoon. Brandon Conleyn andykkösellä (74-79) kotijoukkue nousi vielä kerran taisteluun voitosta, mutta loppuminuuteilla Vilppaan kokemus tuli esille. Jack Gibbsin kakkosella 75-81, Gibbsin vapareilla 75-83 ja lopulliset niitit Pohitullin iltaan niittasi Ballard kahdella kakkosellaan 75-88. Loppusummerin soidessa taululla komeili Vilppaan kauden 30. voitto lukemin 81-93.

- 13 hyökkäyslevypalloa meidän päässä on liikaa. Vilpas on niin hyvä joukkue, että meidän jokainen virhe maksaa aina paljon. Meillä oli hyviä hetkiä, mutta ei riittävästi, totesi Pedro Monteiro. 

Korihaiden viikon - ja ehkä koko kauden - tärkein ottelu pelataan lauantaina Turussa Ura Basketia vastaan. Mikäli Korihait voittaa uskomattomassa loukkaantumiskierteessä painivan Uran, sen sarjapaikkaa voidaan pitää salettina. Keskinäiset voitot olisivat tuolloin 3-1 ja se vaatisi kaarinalaisilta kolmen voiton kiriä lopuista peleistä.

 

Vilppaan parhaana palkittiin Antonio Ballard, joka riehui Pohitullissa 20 pisteen ja yhdeksän levypallon arvoisesti. Kymmenen pisteen rajan rikkoi myös muu jenkkiosasto Brandon Taylor (14/7), Jamies Skeen (13/5) ja Jack Gibbs (15/0/4 syöttöä). Plus/miinuksissa joukkueen ykkönen oli tehot 6/3/8 syöttöä tehtaillut Teemu Rannikko. Muut: Mikko Koivisto 8/3, Henri Kantonen 6/3, Aatu Kivimäki 5/1, Juho Nenonen 4/4, Riku Laine 2/0.

- Levypallot ja meidän kollektiivinen koko ratkaisi pelin meille tänään. Saatiin myös harjoitusta tulevaan kokeilemalla pelata pienemmällä viisikolla Ballardin pelatessa nelospaikalla, pohti Joonas Iisalo.

 

Vilppaan viikon toinen peli nähdään lauantaina, jolloin Salohalliin saapuu seitsemän voiton putkessa porskuttava Heslinki Seagulls. Voitto siitä ja runkosarjan ykköspaikka on kutkuttavan lähellä...  

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit