Uutiset & Artikkelit

21.03.2019 17:03
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Vilpas kukisti Pyrinnön toistamiseen

Koripallo on merkillinen peli. Vilpas kohtasi toistamiseen Tampereen Pyrinnön neljän päivän sisällä ja piti manselaisia tiukasti kanveesissa 30 minuutin ajan johtaen ennen viimeistä taukoa 23 pisteellä 76-53. Viimeisellä kympillä kentällä nähtiin aivan eri joukkueet. Vilpas nosti kaasujalan ylös, Pyrintö pisti heittonsa sisään ja se oli lähellä kostautua. Vieraat nousivat lopussa neljän pisteen päähän, mutta sarjajohtajan onneksi summeri tuli vastaan ja salolaisten seitsemäs peräkkäinen kotivoitto näki päivänvalon lukemin 89-85 (50-33). Runkosarjan ykköstila on taas askeleen verran lähempänä.

Ne ensimmäiset kolme jaksoa olivat kieltämättä komeaa katseltavaa. Nähtiin huikeaa kolmosrallia, täydellistä ylivoimaa levypallokahinoissa ja kirsikkana kakun päälle Juho Nenosen donkki! Sitten kaikki romahti 1487 katsojan edessä.
- Neljäs jakso oli mitä oli, mutta kolme jaksoa meiltä hyvä esitys. Levypallot oli ratkaisevassa roolissa ja otettiin kahdeksan hyökkäyslevyriä vastustajaa enemmän. Kolmen jakson ajan tehtiin hyvää työtä puolustuspäässä, vaihdot tehtiin oikea-aikaisesti ja Manigault ei saanut noita pisteitä helpolla, totesi Joonas Iisalo.
Tähän on helppo yhtyä. Vilppaan heittopeli hipoi täydellisyyttä avauskympillä. Seitsemän eri pelaajaa upotti kolmosensa pohjaan ja se jos mikä tuottaa harmaita hiuksia vastustajan valmennukselle. Komea kolmosprosentti 77.8% siivitti Vilppaan 28-13 taukojohtoon.
Pyrinnön tuska jatkui läpi toisen neljänneksen. Kolmostykki Osku Heinonen sai ensimmäisen osumansa kolme minuuttia ennen taukoa ja joukkue sinnitteli puoliajalle 17 pisteen päässä vain Kenneth Manigaultin (14) onnistumisilla. Tehoja ei löytynyt penkiltäkään, sillä bench pointsit menivät Vilppaalle 18-1. Suuria panostuksia vierasvoitolle ei olisi lyöty kolmannen jakson jälkeenkään, sillä Vilppaan johto kasvoi 23 pisteeseen ja ylivoima näkyi selkeästi levypalloissa (39-20). Mitä sitten tapahtui?
- Pyrintö sekoitti puolustusmuotoja ja meidän ajatukset olivat neljännellä jaksolla jossain muualla. Meille ei Pyrinnön prässissä tullut juurikaan menetyksiä, mutta se hidasti meidän hyökkäystä, huomioi Iisalo.
Se näkyi Salohallin yläriveille saakka. Pyrintö sai paikkaprässillään kotijoukkueen hyökkäämisen staattiseksi ja samalla heittopeli tuttuihin koreihin tyrehtyi. Reilussa kolmessa minuutissa 23 pisteen johto oli kaventunut yhteentoista pisteeseen ja pari minuuttia myöhemmin ero oli jo kahdeksassa. Jamie Skeenin 2+1 koreilla ja kolmosella (80-3-69) kotiyleisö sai taas hengähtää, mutta se paras terä oli jo kadotettu. Kun Pyrintö tuli kovilla kolmosillaan (Haapoja, Harris, Tate) jatkuvasti lähemmäksi, jännitys hiipi uudestaan yleisön joukkoon.
Antonio Ballard lisäsi vaparillaan eron 86-79 (1:07) ja haki päälle hyökkäyslevyrin. Ratkaisevaa oli myös Jack Gibbsin riisto 44 sekuntia ennen loppua, jonka ansiosta Ballard onnistui toisessa vaparissaan ja kasvatti kotijohdon taas kahdeksaan. Manigault kavensi kolmosellaan (0:22) eron vielä viiteen, mutta Riku Laine päästi kotijoukot piinasta kahdella vaparillaan 17 sekuntia ennen summeria. Eron Harrisin loppukolmonen oli enää kosmetiikkaa.

Vaikka Pyrintö ei päässyt oikeasti pelaamaan voitosta, keskiviikon ottelu oli hyvä muistutus siitä, että peli kestää aina täydet 40 minuuttia. Vilppaan (28/5) sarjajohto Kauhajokeen on turvallisen tuntuisesti kymmenen pistettä ja varmaa on, että sarjakolmonen Pyrintö (21/12) ei tule edes teoriassa nousemaan ohi. Runkosarjan voitto on käytännössä varma, mikäli Vilpas voittaa lopuista seitsemästä pelistään (Kataja, Korihait, Seagulls, KTP, Karhu, BC Nokia, Kouvot) neljä.
Otteluisäntä Turva palkitsi Vilppaan suurimmat minuutit kellottaneen Antonio Ballardin (20/12), jolle ei ohipelejä tunnu tulevan. Jamie Skeen (13/8), Jack Gibbs (11/49 ja Brandon Taylor (10/4) nousivat kaksinumeroisille tehoille. Muut: Juho Nenonen 9/6, Henri Kantonen 7/7/4 syöttöä, Mikko Koivisto 6/0, Riku Laine 6/2, Teemu Rannikko 5/2, Aatu Kivimäki 2/1. Hienosti alkanut kaukoheittopeli putosi lopulta normilukemiin 12/32 eli tarkkuudeksi jäi 37.5%. Hienon päätösjakson (13-32) ansiosta Pyrinnön kolmostarkkuus oli lopulta jopa tarkempaa (14/29, 48.3%).
- Johdettiin 27 pisteellä, mutta alettiin löysäillä ja ajateltiin että peli oli taputeltu. Tuli sellainen lumipallo ja jäädyttiin Pyrinnön prässiä vastaan, totesi jälleen hienon pelin pelannut Henri Kantonen.

Pyrinnön valmentaja Sami Toiviainen oli ihmeissään Vilppaan avausjaksosta.
- Vilpas pelasi erinomaisesti ilman Teemua ja levypallopelissä oli yllättävän suuri ero. Ollaan kuitenkin oltu kohtuuhyvä levyrijoukkue. Ekalla kympillä seitsemän eri Vilppaan pelaajaa heitti kolmosen sisään enkä muista tällä reilun 500 ottelun kokemuksella tällaista kokeneeni, ihmetteli Toiviainen.
Tappion aiheuttajia hän löysi kaksi. Virheet ja vapaaheitot.
- Aika vaikea voittaa koripallo-ottelua, jos virheet menee 25-13 ja heität vapaaheittoja 14 vähemmän kiin vastustaja. Ollaan harjoiteltu jonkin aikaa prässejä ja paikkapuolustusta ja niitä tullaan harjoittelemaan lisää runkosarjan aikana. Ajoittain toimi, ajoittain ei, totesi Toiviainen.
Pyrinnön parhaana palkittiin takamies Jaylon Tate (13/2/5 syöttöä), tehoissa ykkönen oli monipuolinen Kenneth Manigault (26/6). Kymmenen pisteen rajan rikkoivat myös Osku Heinonen (11/1), Eron Harris (11/3) ja Kevin Johnson (10/11).

Vilppaan kotiottelut jatkuvat lauantaina, jolloin Salohalliin saapuu rästiottelujen keskellä painiva Joensuun Kataja. Juha Stenin ryhmällä on jäljellä vielä 11 ottelua, joten vapaa-ajan ongelmia joukkueella ei ole.

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit