Uutiset & Artikkelit

19.03.2019 13:15
Vilpasvikings.fi

Vilpas ja Pyrintö kohtaavat uudestaan keskiviikkona

Cupin finalistit kohtaavat heti uudelleen keskiviikkona Salohallissa. Kuva Anne Nenonen.

 

Keskiviikko on piiiiitkästä aikaa GAMEDAY Salohallissa. Peräti viiden ottelun vierasputkensa päättävä Vilpas kohtaa kotiparketilla Tampereen Pyrinnön, kun joukkueet kohtaavat toistamiseen neljän päivän sisään. Lauantaina Vilpas haki Pyynikiltä Suomen cupin voittopokaalin loppunumeroilla 93-106.

Edellisen kerran Vilpas esiintyi kotiyleisölleen 27. helmikuuta, jolloin Korihait sai poistua Pormestarinkadun pyhätöstä 102-81 tappio niskassaan. Sen jälkeen viikingit ovat saaneet totuttautua vaihtuviin maisemiin bussin ikkunasta Kouvolaan, Lahteen, Kotkaan, Lapualle ja Tampereelle. Saldona matkapeleistä oli neljä voittoa ja yksi tappio. Vilppaan runkosarjataivalta on jäljellä  kahdeksan ottelun verran ja mikä parasta, loppupeleistä kuusi pelataan Salohallissa.

Salolaisten liigajohto Kauhajokeen on kahdeksan pistettä ja vakuuttavaa keväättä pelaavan Karhubasketin ohjelma näyttää hieman erilaiselta. Kahdeksasta ottelusta kolme kotona, viisi vieraissa. Vilppaan kevään loppurutistus alkaa valmentajien unelmalla eli scouttaamiseen ei tarvitse käyttää tuhottomasti aikaa. Lauantaisella raportilla selvitään aika pitkälle.

- Lauantaina pelattiin viimeksi Pyrintöä vastaan, joten hieman kuin pleijareissa mentäisiin. Nyt otetaan vain neljännet vahvistukset mukaan peliin ja molemmilla joukkueilla he tuovatkin lisäoptioita molempiin päihin, toteaa Joonas Iisalo.

Tällä hän tarkoittaa Jamie Skeenin ja Eron Harrisin paluuta kokoonpanoihin. Suomen cupissa mentiin kolmella ulkomaalaisella ja liigapeleissä rosteriin kuuluu neljä vahvistusta.

Kauden liigakohtaamiset ovat Vilppaalle 2-1. Lokakuussa Vilpas haki vieraspisteet Pyynikiltä lukemin 91-100 Teemu Rannikon huippupelillä (21/7 syöttöä). Joulukuussa Salohallin yleisö sai nauttia todellisesta trilleristä, joka päättyi Vilppaan niukkaan 94-93 voittoon. Ratkaisijaksi nousi jälleen Rannikko (18), joka upotti ratkaisevan voittokorin ja otti toisessa päädyssä Pyrinnölle hyökkääjän virheen. Kolmas kohtaaminen tammikuussa päättyi Pyrinnön 89-80 kotivoittoon Antonio Ballardin (25) estelyistä huolimatta.

 

Edellinen joukkueiden kohtaaminen Salohallissa päättyi Vilppaan 1p voittoon. Kuva Anne Nenonen.

 

Vilpas keskiviikkona: 2 Skeen, 4 Koivisto, 5 Kantonen, 7 Nenonen, 8 Ballard, 9 Rannikko (GTD50%), 10 Taylor, 11 Taimela, 12 Kivimäki, 15 Gibbs, 21 Laine. 

Pyrintö (21/11) on vahvasti kiinni liigan kolmossijassa, sillä pahimmat uhkaajat etenevät mollivoittoisesti. Tomi Kamisen luotsaama KTP Basket (17/15) on hävinnyt maaliskuun kaikki viisi otteluaan ja Juppe Stenin johtaman Katajan (16/12) terveysongelmat kohdistuvat nimiin Mullings, Huolila ja Bracy-Davis. Myös Joensuun 12 ottelua vajaassa kuukaudessa ei vaikuta ihanteelliselta.

Sami Toiviaisen Pyrintö aloittaa Salosta melkoisen härkäviikon. Keskiviikkona Vilpas Salossa, lauantaina KTP kotona, maanantaina Kataja Joensuussa ja keskiviikkona Seagulls Helsingissä. Lauantain cupfinaalissa sivussa olivat Antero Lehto ja Petri Heinonen ja Joonas Caven jätti ottelun kesken toisella puoliajalla. Heistä Heinosen pelaaminen on todennäköisintä.

 

Illan joukkueet ovat Korisliigan tulivoimaisimmat ryhmät, sillä Vilpas on tehnyt keskimäärin 94.8 pistettä peliä kohti ja Pyrintö 91.2 pinnaa. Erot näkyvät kuitenkin pelitavassa, sillä Pyrintö heittää lähes kymmenen kakkosta enemmän per peli. Vilpas taas pistää palloa ilmaan kaarelta kahdeksan kertaa tamperelaisia enemmän. Kummankin tarkkuus on ollut liigan eliittiä.

- Vilpas vei edellisen kohtaamisen lauantaina, nyt pitää kokeilla jotain uutta. Pelkkä hyvä suoritus ei riitä heitä vastaan, vaan pitää pystyä parhaimpaansa. Meillä on tulossa kahdeksaan päivään neljä matsia, joten rasitusta on tulossa ja meidän täytynee nyt miettiä tarkoin, millä kokoonpanolla mihinkin peliin lähdetään, pohtii Sami Toiviainen.

Pyrintö Salohallissa: 2 Tate, 3 Manigault, 9 L.Kilpinen, 10 O.Heinonen, 11 Haapoja, 13 Flinck, 14 Harris, 21 P.Heinonen (GTD50%), 31 Saarinen, 40 J.Kilpinen, 65 Johnson.

 

Vilpas Vikings - Tampereen Pyrintö Salohallissa keskiviikkona kello 18:30. Otteluisäntänä Turva ja ohjelmassa myös Antonio Ballardin palkitseminen helmikuun pelaajana. Tuore Suomen cup -pokaali näytillä, joten tervetuloa pitkästä aikaa kannustamaan Vilpas kohti runkosarjan voittoa.

OSTA LIPUT MATSIIN

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit