Uutiset & Artikkelit

06.03.2019 21:14
Vilpasvikings.fi

Vilpas haki Suomen cupin finaalipaikan Lahdesta

Vilppaan parhaana palkittiin Juho Nenonen (24/12) ja hyvän iltapuhteen teki myös Brandon Taylor (22/3). Kuva Ville Vuorinen.

 

Vilpas lähti kuluvaan kauteen kolmella tuloksellisella tavoitteella. Runkosarjan voitto, Suomen mestaruus ja Suomen cupin voitto. Mestaruuteen on vielä pitkä matka, mutta runkosarjassa salolaiset porskuttavat 12 pisteen johdossa. Ellei massiivista romahdusta tapahdu, ykköspaikka alkaa olla käytännössä tosiasia. Suomen cupissa Vilpas astui tiistaina askeleen lähemmäs tavoitettaan, kun se haki välierävoiton Lahti Basketballista selvin numeroin 79-104 (53-40). Lunta tuli puolestaan tupaan puoliajalla järjestetystä arvonnasta. Sen tuloksena Suomen cupin finaali pelataan Salohallin sijasta Tampereen Pyynikillä.

 

Vilpasta ei voi ainakaan syyttää arpaonnesta kauden cup-kinkereissä. Viidestä cup-ottelusta neljä osui vieraskentälle, joten rouva Fortuna ei todellakaan ollut punavalkoisten puolella. Ainoa kotiottelu Kotkaa vastaan tuli pelaamalla ilman arvontaa, muissa lotoissa onni käänsi kylmästi selkänsä. No, näillä mennään.

 

Lahden välierä alkoi sarjatasoerosta johtuen LaBan kymmenellä tasoituskolmosella, joista kotijoukkue aloitti pelin 18-0 johdossa. Vilpas teki alussa joka hyökkäyksestä korin Brandon Taylorin ja Juho Nenosen johdolla nousten jakson puolivälissä seitsemän pinnan päähän 24-17. Sama ero oli taululla ensimmäisellä tauolla (31-24) eli jakso Vilppaalle ilman tasoituksia 13-24. Lahden peliä pyöritti tehokkaasti Aleksanteri Ahola (10).

Toinen jakso oli sitten Lahden näytöstä. Se pelasi ennakkoluulottomasti ja etenkin Perniöstä tuttu Henry Pwono nautti pelaamisesta heittäen läheltä ja kaukaa kymmenen pinnaa. Vilpas pelasi kuin käsijarru päällä ja vain Juho Nenosella (15) riitti virtaa vastata lahtelaistulitukseen. Lahti vei toisen jakson 22-16 ja kasvatti kokonaiseron 13 pisteeseen (53-40) Otto Aallon (13) jatkaessa hyviä otteitaan.

Pukukopista saapui kentälle täysin eri Vilpas. Puolustus maistui, hyökkäyksessä alkoi tapahtua ja Lahden johto kesti tasan 26 minuuttia ja kaksi sekuntia. Tuolloin luokattomasti heitellyt Jack Gibbs naulasi kolmosen sisään ja nosti Vilppaan ensi kertaa johtoon, 57-59. Sen jälkeen salolaisjuna jyräsi vastustamattomasti Lahden yli ja kolmannelle tauolle mentiin 11 pisteen vierasjohdossa 63-74. Taylor säkitti kympillä 13 pinnaa, Nenosella oli koossa jo 21 pistettä ja Jack Gibbs (13) heräsi unestaan. Kolmas kymppi meni Vilppaalle murskaavasti 10-34 ja kun päätösjaksosta tuli melko yksipuolinen näytös (16-30), sinetti finaalipaikalle irtosi lopulta melko helpolla. Toinen puoliaika salolaisille komeasti 26-64.

 

Vilppaan parhaana palkittiin Juho Nenonen (24/12) ja hyvän iltapuhteen tekivät myös Brandon Taylor (22/3), Korisliigan helmikuun pelaajaksi valittu Antonio Ballard (18/11) sekä kentän parhaan plus/miinustehot tehnyt Riku Laine (8/3/+28). Ensimmäiset yhdeksän kolmostaan harakoille paiskonut Jack Gibbs (16/0/4 syöttöä) lämpeni toisella jaksolla. Muut: Aatu Kivimäki 8/4/5 syöttöä, Henri Kantonen 5/6, Teemu Rannikko 3/2/6 syöttöä. Jamie Skeen oli huilivuorossa ja Mikko Koivisto oli sivussa.

Ilman Vesa Mäkäläistä ja Sami Ikävalkoa pelanneen Lahden parhaana palkittiin 12 pistettä heittänyt Aleksanteri Ahola. Tuplapisteille ylsivät myös Henry Pwono 18/5, Otto Aalto 15/3, Eemeli Lampen 12/4 sekä Jarred Jones (11/10).

 

Suomen cupin finaali mitellään siis Tampereella ja pelipäivä on näillä näkymin lauantai 16. maaliskuuta. Sitä ennen Vilpas matkustaa perjantaina Kotkaan ja keskiviikkona Lapualle.     

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit