Uutiset & Artikkelit

03.03.2019 21:52
Vilpasvikings.fi

Vilpas haki kuudennen peräkkäisen voiton Kouvoista

Jack Gibbs pelasi parhaan pelin Vilpas paidassa upottamalla 26 pistettä ja jakelemalla 4 syöttöä. Kuva Ville Vuorinen.

 

Vilppaan meno Korisliigassa jatkuu voitokkaana. Sarjajohtaja kävi hakemassa lisäpisteet Kouvolan Mansikka-aholta neljän pisteen voitolla 99-103 (47-57) ja kasvatti liigajohtonsa jo 14 pisteeseen. Vaikka historian voittosaldo on vielä vahvasti Kouvojen puolella, voimasuhteet ovat kääntyneet viime vuosina salolaisten puolelle. Lauantainen voitto oli Vilppaalle kuudes peräkkäinen ja päävastuun Kouvojen kurittajana kantoivat Jamie Skeen ja Jack Gibbs sekä vahvan toisen puoliajan pelannut Brandon Taylor.

Viime kaudella Kouvot oli parempi kauden avaskohtaamisessa 96-71, mutta muut ottelut Vilpas vei 96-90, 67-81 ja 100-80. Tämän kauden kohtaamiset ovat nyt 3-0. Marraskuussa Vilpas haki vierasvoiton 81-90, tammikuussa oli kotivoiton vuoro 106-72 ja nyt nähtiin kauden tasaisin kamppailu, joka ratkesi vasta viimeisellä minuutilla.

Lauantainen avauskymppi oli vielä tasainen (26-28) molempien osuessa mukavasti kolmen pisteen kaarelta. Jamie Skeen ja Jack Gibbs upottivat kolmosensa 2/2 ja Brandon Taylor 1/1. Skeenille tutut Mansikka-ahon korit tuntuivat sopivan ja puoliaikaan mennessä kuudesta kolmosyrityksestä onnistui viisi ja iso mies kokosi 14 minuutissa 22 pinnaa. Jatkuvasti peliään parantava Gibbs pisti vieläkin paremmaksi upottamalla kaikki neljä kaukoheittoaan ja pinnoja oli pukukoppiin mentäessä kasassa 19. Joukkueena Vilpas osui kaarelta upeasti 10/16. Kotijoukoista suurimmat onnistujat olivat 14 pistettä heittänyt Ville Kaunisto sekä korin alta 11 pinnaa runnonut Thomas Gipson. Vilppaan taukojohto oli kymmenen pistettä 47-57.

 

Jamie Skeen pelasi myös loistavasti ja upotti 24 pistettä (kolmoset 5/7). Kuva Ville Vuorinen.

 

Tauon jälkeen esiin astui alun pikavirheisiin (3) syyllistynyt Brandon Taylor. "BT" viihtyi avauspuolikkaalla kentällä vain kolmen minuutin ajan, mutta hassutti kolmannella jaksolla lähinnä Kaunistoa yhdeksän pisteen edestä. 

- Hieno matsi, jossa meidän ongelmaksi muodostu Taylorin kolme 1 vs 1 kuppia nelospaikalta. Sitä me ei kestetty. Kaikkemme yritettiin ja kaikki jäi kentälle, mutta on aika kova joukkue toi Vilpas, arvioi Jyri Lehtonen.

Sitkeä oli Kouvotkin. Juho Nenosen ja Jack Gibbsin neljänsien virheiden jälkeen se nousi heti päätösjakson alkuun pisteen päähän 79-80, mutta Vilpas sisuuntui uudestaan ja kasvatti eron taas kahdeksaan (89-97) pari minuuttia ennen loppua. Ratkaisevassa roolissa oli kaksi tärkeää blokkia, joista ensimmäisen esitti Taylor Gipsonia vastaan ja toisen Henri Kantonen torjumalla Asburyn. Viimeiset hetket olivat melkoista draamaa. Ajassa 1:28 Jeremy Morgan kavensi eron 92-97 kolmosellaan ja heti perään Taylor joutui ulos viidennen virheen vuoksi Asburyn kavennettua vaparillaan eron neljään. Gibbs osui molemmat vaparinsa toisessa päässä ja tilanne taas turvallisempi 93-99. Tuomas Hirvosen pomppukolmosella vierasjohto kaventui taas kolmeen 35 sekuntia ennen loppua, jonka jälkeen Gibbs pistettiin taas viivalle. Molemmat pikavaparit sisään 96-101 ja kun Hirvosen kolmonen ei osunut edes rautaan, pisti Kouvot Jamie Skeenin viivalle. Toinen heitoista sisään ja Lehtosen aikalisän jälkeen Gonzalvez nosti kolmosellaan (0:13) Kouvot vielä kolmen pisteen päähän 99-102. Viimeisen hyökkäyksen Vilpas sai pelata liian pitkään ennen virhettä, sillä Gonzalvezin pääsi katkaisemaan pelin vasta viisi sekuntia ennen loppua. Skeen pisti ensimmäisen vaparin sisään eikä Kouvot päässyt enää yrittämään voittoa.

- Tässä liigassa on pirun hyviä pelaajia ja konseptit ovat hyviä. Meillä oli tänään kuusi jätkää, jotka pystyivät toteuttamaan. Tarvitaan vielä pari jätkää, joiden täytyy kehittyä kuuden viikon aikana, että saadaan parempi rotaatio. Olemme olleet vähemmän aikaa yhdessä kuin Vilpas. Se on se meidän upside ja meidän taktinen kehityspotentiaali on suurempi kuin heidän, pohti Lehtonen.

Kouvojen parhaana palkittiin 19 pistettä korin läheisyydestä tehnyt Thomas Gipson. Samaan pistemäärään ylsivät myös David Gonzalvez ja tupla-tuplamies Brian Asbury. Lehtosen tarkoittaman kuusikon täydensivät Tuomas Hirvonen (8/2), Jeremy Morgan (14/4) sekä Ville Kaunisto (14/7). Lisää kehitystä hän odottaa nelikolta Arttu Saarijärvi (0/0), Vili Nyman (3/1), Severi Kaukiainen (2/2) ja Teemu Knihtinen (1/1).

 

Vilppaan parhaana palkittiin vanhassa kotisalissaan mylvinyt Jamie Skeen (24/2). Jamie kävi kovaa painia läpi ottelun väkivahvan Gipsonin kanssa ja upotti kolmosensa komeasti 5/7. Jack Gibbsin kehityskäyrä on ollut huikea eikä eilinen esitys jättänyt ketään kylmäksi. Gibb tykitti 26 pistettä 21 minuutissa, antoi neljä passia ja osui kaaren takaa viidesti. Avausjakson pääosin penkillä asioita pohtinut Brandon Taylor kasasi lopulta 18 pistettä. Antonio Ballard (12/11) oli neljäs tärkeä lenkki ja Teemu Rannikko (6/2) jakeli kahdeksan namupassia kavereille. Muut: Henri Kantonen 5/0, Mikko Koivisto 5/0, Aatu Kivimäki 5/1, Juho Nenonen 2/3, Riku Laine 0/3.

Tuomareille tunteikkaana käynyt matsi ei ollut helppo ja se näkyi virhetaululla. Viidellä virheellä palkittiin Gonzalvez, Kaunisto sekä Taylor ja neljällä virheellä taistelivat loppuun asti Morgan, Gipson, Gibbs, Nenonen ja Skeen. Siksi vapareita paiskittiin normaalia enemmän. Niistä Kouvot osui 19/25, Vilpas 28/34.

- Kun Kouvot tuli kolmannella jaksolla kylkeen, peli olisi voinut kääntyä kummalle vaan. Saatiin muutamat stopit ja blokit ja pidettiin peli 6-8 pinnassa. Hieno matsi, jossa kaksi isoa ja play-offeja varten kasattua joukkuetta kamppailee pisteistä. Jyriä vastaan on aina hieno tulla pelaamaan, koska täytyy itsekin olla hyvin valmistautunut. Hänen joukkueet toteuttaa aina omaa konseptiaan. Brandonin kolme nopeaa virhettä vaikeutti meidän pelaamista alussa. Kantosen Henkalta tosi hyvää työtä Gonzalvezia vastaan toisella puoliajalla, kiitteli Iisalo.

Iso kiitos myös Vilpas Ultrasin äänekkäälle laulusakille, joka jaksoi hoilata läpi ottelun urheasti. Toivottavasti samaa herkkua saadaan kuulla myös jatkossa!  

 

Vilppaan vieraskiertue jatkuu tiistaina Lahden Suurhallissa, jossa Suomen cupin välierässä vastaan asettuu I divaria dominoiva Lahti Basketball. Perniöstä tutun Henry Pwonon Lahti saa alkuun kymmenen tasoituskolmosta, joten hikinen iltapuhde on taatusti luvassa.

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit