Uutiset & Artikkelit

31.03.2019 21:36
Vilpasvikings.fi

Surkea kolmas jakso Vilppaan turma Salohallissa

Seagullsin korilla oli ahdasta eilen Salohallissa. Vierasjoukkue oli tylyllä päällä ja vei sarjapisteet mukanaan Helsinkiin. Kuva Anne Nenonen.

 

Helsinki Seagulls pelaa vakuuttavaa kevättä Korisliigassa. Mikko Larkaksen suojatit ottivat jo kahdeksannen peräkkäisen voittonsa ja vielä kovimmasta mahdollisesta paikasta, Salohallista. Hienotunnelmaisen ottelun käännekohta oli kolmas jakso, jonka Seagulls voitti peräti 13-30. Hyvästä loppukiristä huolimatta Vilpas taipui lopulta 84-87 (41-42) ja vierasvoiton takuumiehinä häärivät Juwan Staten (26) ja Wayne Blackshear (23).

 

Lauantai-iltaan mahtui paljon ikimuistoista. Vilpas ja Ultras kunnioittivat joukkueenjohtaja Keijo Poutiaisen 25-vuotista taivalta hienolla tavalla ja Suomen cupin mestaruusviiri paljastettiin, mutta pääpaino oli tietenkin itse ottelussa. Vilpas oli voittanut kauden kolme aiempaa kohtaamista viime hetkien ratkaisuilla ja tasaista peliä odotettiin nytkin. Gulls saapui paikalle kahdeksalla pelaajalla Alexander Ruoffin olleessa sivussa ja yhdeksän pelaajan Vilppaalta saman kohtalon koki Juho Nenonen.

 

Viikinkipäällikkö Keijo Poutiaista muistettiin 25v urasta Vilppaan joukkueenjohtajana. Kuva Markus Moisio.

 

Vilppaalle ottelun alku oli kuin oppikirjasta. Pallo pelattiin järjestelmällisesti Brandon Taylorille, joka nosteli reilussa neljässä minuutissa kymmenen pistettä ja johdatti kotijoukkueen 15-4 johtoon. Larkas sai kuitenkin rivinsä kuntoon ja tauolle mentiin 20-16 kotijohdossa. Seagulls siirtyi ensimmäisen kerran johtoon toisen jakson lopulla, kun Wayne Blackshear osui kolmosellaan 37-39. Riku Laineen viime sekunnin ajo nosti Vilppaan pisteen päähän (41-42) pitkälle tauolle mentäessä. Taylor kokosi 14 pinnaa, Jamie Skeen ja Antonio Ballard kahdeksan mieheen. Juwan Staten upotti korkealla hyppyheitollaan 13 pistettä.

 

Kolmas jakso oli kauden heikointa Vilpasta. Kahden pisteen heitot 5/15, kolmoset 1/5 ja vapariviivalle ei päästy kertaakaan. Kun pakkipää vuosi kuin Titanicin kylki, neljännes meni Gullseille 13-30 ja viimeiselle tauolle lähdettin oudoista tunnelmista 54-72. Vilpas sai päätösjaksolla hengen päälle ja ero lähti kaventumaan nopeasti. Kympin puolivälissä Teemu Rannikko kavensi kolmosellaan eron jo kuuteen (72-78). Statenin EU-virheellä (1:18) Ballard heitti tilanteeksi 81-85 ja seuraavassa hyökkäyksessä Gulls sortui 24 sekunnin rikkeeseen. 37 sekuntia ennen summeria Taylor osui kaaren takaa 84-85 ja trilleri oli tosiasia. 

Statenin hyppyheitto (0:19) nosti vieraat taas kolmen pisteen päähän ja Vilppaalle jäi viimeinen hyökkäys aikaa nousta jatkoajalle. Jack Gibbsin kolmonen kolisi kuitenkin raudasta ulos ja levypallo putosi vieraille. Vilpas sai vielä yhden mahdollisuuden, kun Blackshear sortui hyökkääjänvirheeseen. Kolmessa sekunnissa ei enää ehditty kunnon hyökkäykseen ja Rannikon kaukaa lähtenyt kolmonen ei ollut lähelläkään. 

 

Seagulls nousi ansaitulla voitollaan saldoon 18/18 ja hönkii Katajan ja Kotkan niskaan loppukauden. Sillä on tosin enää neljä peliä jäljellä, joten todennäköinen sija tulikuumalle lokkilaumalle on runkosarjan kuudes. Vilppaalle tappio oli kauden kuudes ja toinen kotihallissa.

- Itseluottamus on suurin tekijä. Kahdeksan peliä sitten kukaan ei uskonut mihinkään ja kaikki mökötti. Maajoukkuetauon jälkeen saatiin vastaan vastustajia mitkä pitää voittaa. Loppupeleissä tulee vastaan kärkijoukkueet ja niissä täytyy näyttää mistä meidät on tehty. Ollaan pelattu hyvin ja viisaasti. Tiedettiin, että lopussa tulee yksi rykäisy ja kestettiin se, kommentoi Mikko Larkas.

Otteluisäntä Salon työväenyhdistys ja Katja Taimela palkitsivat vierasjoukkueen parhaana hienon matsin pelanneen ex-Vilpas Juwan Statenin. Kuva Markus Moisio.

 

Juwan Staten (26/4/6 syöttöä) häikäisi vanhassa kotihallissaan. Hyppyheitto on taatusti liigan korkein ja sähäkkyys on yhä tallella. Wayne Blackshear oli toinen ikävä tuttavuus 23 pisteellään. Ex-Vilpas Alex Vaenerberg  naulasi kolme tärkeää kolmosta ja haki seitsemän levypalloa.

- Oltiin alussa helisemässä, sitten otettiin puolustuksessa kovempaa ja peli menikin meidän tahdissa. Ollaan hävitty tämän tyyppiset pelit aina, mutta itseluottamus on kasvanut ja nyt ollaan voittoputkessa. Hieno fiilis voittaa täällä, Alex hehkutti.

Vilppaan parhaana kansanedustaja Katja Taimela palkitsi 32 minuuttia kellottaneen Teemu Rannikon (20/3/7 syöttöä). Samaan 20 pisteeseen ylsi myös kaksikko Antonio Ballard-Brandon Taylor. 

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Vilppaan penkki jäi lähes virattomaksi. Mikko Koivisto, Henri Kantonen ja Aatu Kivimäki jäivät ilman pisteitä, Riku Laine osui yhden kakkosen.

- Selkeä ero tuli penkin pisteistä, oltaisiin kaivattu sieltä jotain tänään. Neljännelle jaksolle piti löytää joku viiskko, millä tullaan mukaan peliin. Lähelle päästiin, mutta se ei riittänyt tänään, harmitteli Joonas Iisalo.

Päävalmentaja antoi ansaittua krediittiä kovakuntoiselle vastustajalle.

- Onnittelut Mikolle. Hyvän alun jälkeen oltiin pehmeitä, varovaisia ja näytettiin hitailta. Alexin kolme kolkkia screenin takaa ja Juwanin kättä vastaan heitetyt keskietäisyyksien korit olivat kovia. Hän on sen tason pelaaja, että pystyy laittamaan ne sisään, totesi Iisalo.

 

Salohallin kattoa komistaa eilisestä lähtien Vilppaan ensimmäinen mestaruusviiri. Kuva Vesa Käiväräinen.

 

Vilppaan kausi jatkuu jo tiistaina, jolloin Salohalliin saapuu rakkaita vieraita Kotkasta. Tupa on taatusti täynnä, siitä pitää huolen 100v juhlavuotta viettävä otteluisäntä Salon Seudun Sanomat jakamalla kestotilaajilleen lippupaketteja. 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit