Uutiset & Artikkelit

15.03.2019 15:15
Vilpasvikings.fi

Suomen cup ratkaistaan Tampereella lauantaina

Lauantaina on luvassa kauden ensimmäinen huipennus, kun Suomen Cupin finaali mitellään Pyynikillä. Kuva Jani Virolainen.

 

Vilpas kärsi keskiviikkona kauden viidennen tappionsa, kun energisesti esiintynyt Lapuan Kobrat kairasi 114-107 (97-97, 48-48) jatkoaikavoiton kotisalistaan. Kobrien kilpajuoksu pudotuspelipaikasta jatkuu siis kiivaana. Seuraavaksi Vilpas matkustaa lauantaina Tampereen Pyynikille, jossa kello 19:00 ratkaistaan Suomen cupin mestaruus. Liigapelit jatkuvat samaista Pyrintöä vastaan ensi viikon keskiviikkona Salohallissa.

 

Suomen cupin finaalissa Vilpas hakee historiansa ensimmäistä cupin voittoa. Aiemmat vuodet ovat tuoneet mukanaan yhden hopean. Loppukesästä henkiin herätetty Suomen cup ei kerännyt vielä suurta mielenkiintoa liigaseurojen keskuudessa, joten maaliskuun finaalipari ei tullut suurena yllätyksenä. Toivotaan, että ensi kaudella kiinnostus laajenee. 

Edellisen kerran täydestä cupin herruudesta taisteltiin vuonna 2011. Tuolloin Vilppaan tie nousi pystyyn Kauhajoella selkeään 86-65 tappioon. Junior Hairston (16), Emmanuel Holloway (11) ja John Fields (7) eivät pystyneet kampeamaan salolaisia jatkoon ja penkin päässä Ari Tammivaara otti niskavoiton Mikko Tupamäestä. Viimeinen cup-kisa pelattiin kaudella 2012-2013, jolloin  Korisliigajoukkueet pelasivat liigacupia ja alempien sarjojen joukkueet Suomen cupia.

 

Vilppaan tie cupin finaaliin kulki neljällä voitolla. MuKi kaatui Helsingissä 80-120, FoKoPo Forssassa 84-109, KTP Salohallissa 98-86 ja Lahti Basketball Lahdessa 79-104. Pyrinnön vastaava polku kulki reittiä Pyrintö-Bisons 98-84, Räppäkäpälät-Pyrintö 88-136, Pyrintö-FoKoPo 115-90 ja MuKi-Pyrintö 89-99.

Cupin finaalissa ei heitetä enää tasoituskolmosia, mutta ottelu pelataan cupin sääntöjen mukaan kolmella ulkomaalaispelaajalla. Mielenkiintoinen kysymys kuuluukin, ketkä parketilla nähdään. Vilppaasta cupin pelejä eniten (3) on pelannut Brandon Taylor (20.0) ja kahteen peliin ovat osallistuneet Jamie Skeen (16.0), Antonio Ballard (23.5/11.0), Jack Gibbs (16.5) sekä Kotkan paitaan siirtynyt Diante Baldwin. Yhdessä pelissä oli mukana PeU-Basketin Remond Brown. Pyrinnöstä Jaylon Tate (6.0) ja Eron Harris (29.0) ovat pelanneet kaikki neljä peliä, Kenneth Manigault (25.3) kolme ja Kevin Johnson (17.0) yhden. Päätös lauantain kokoonpanosta tehdään molempien osalta vasta lauantaina välillä Iisalo-Toiviainen.

 

Suomen Cupin perinteinen voittopokaali on joutunut odottamaan uutta omistajaansa reilut 6 vuotta. Vilpas lähtee nälkäisenä hakemaan historiansa ensimmäistä pokaaliaan.

 

Finalistit ovat kohdanneet kauden aikana toisensa kolmesti ja voitot ovat Vilppaalle 2-1. Pyrintö oli lokakuussa parempi Pyynikillä 89-80, Vilpas voitti Salohallissa 94-93 ja kolmas kohtaaminen päättyi Tampereella Vilppaan vierasvoittoon 91-100. Vilpas järjestää fanimatkan Pyynikille ja toivotaan, että salolaiskannattajia nähdään ja etenkin kuullaan isolla joukolla. Ottelu on katsottavissa myös suorana Elisa Viihde Sportissa.   

Joukkueet lähtevät finaaliin hieman eri lähtökohdista. Pyrintö on kärsinyt pitkin kautta loukkaantumisista ja keskiviikon voitokkaasta Kataja-pelistä sivussa olivat kapteeni Antero Lehto ja Petri Heinonen. Se ei menoa haitannut, sillä pudotuspelien kotiedusta taisteleva Kataja jäi pahasti (95-67) punapaitojen jalkoihin. Pyrintö vahvisti voitollaan paikkaa liigan kärkikolmikossa ja ero neljäntenä olevaan Kotkaan kasvoi jo kahdeksaan pisteeseen.

Vilppaan vierailu Lapualle sujui toisenlaisissa tunnelmissa. Vieraat johtivat parhaimmillaan jo 13 pisteellä, mutta pudotuspelipaikastaan kiivaasti taisteleva Kobrat nousi kolme sekuntia ennen summeria Zane Watermanin kolmosella ensiksi tasalukemiin 97-97 ja hallitsi jatkoaikaa selkeästi 17-10. Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo oli erittäin pettynyt omiensa esitykseen.

- Ei tässä kannata selitellä. Joukkue, joka halusi enemmän voittoa, voitti. Laajemmasta materiaalista ei ole siinä tapauksessa mitään hyötyä. Olen odottanut tällaista ottelua, jonka häviämme kamppailun ja fyysisyyden takia. Olen puhunut siitä jo kauan, mutta viesti ei ole mennyt perille. Ammattiylpeyttä pitäisi olla joka ilta, tänään sitä ei ollut, harmitteli Iisalo.

Ilman Teemu Rannikkoa matkassa olleen Vilppaan parhaana palkittiin Aatu Kivimäki (8/1/4 syöttöä) eikä yrityksen puuttesta voi syyttää kuusi hyökkäyslevyriä rouhinutta Antonio Ballardiakaan (29/13). Plussana oli myös Mikko Koiviston (9/2) yhdeksän koriinjohtavaa syöttöä. Muut: Jamie Skeen 15/2, Henri Kantonen 7/1, Juho Nenonen 14/5, Brandon Taylor 13/3, Jack Gibbs 12/3/5 syöttöä, Riku Laine 0/1.

Kobrat pelaa tuoreen valmentajan Nenad Stefanovicin johdolla vauhtiin ja 1 vs 1 ratkaisuihin perustuvaa hyökkäystä ja pakkipäässä intoa riitti huomattavasti Vilpasta enemmän. Koko jenkkinelikko ylitti 20 pisteen rajat Khalil Smallin (24/1) johdolla. Jaron Hopkins (22/4/7 syöttöä), Larry Anderson (22/8/7 syöttöä) ja Zane Waterman (21/8) säestivät ja tärkeä rooli voitossa oli myös parhaana palkitun Jussi Turjan (18/1) kovilla kolmosilla. 

 

Teemu Rannikko palaa kipparoimaan Vilppaan peliä finaaliin. Kuva Jani Virolainen.

 

Suomen cupin finaali Tampereen Pyrintö - Vilpas Vikings Pyynikillä lauantaina kello 19:00. Lähdetään porukalla kannustamaan Vilpas historian ensimmäiseen cupin mestaruuteen. Matkan hinta lippuineen vain 20 euroa ja ilmoittautua voi tekstiviestillä numeroon 045-1124312. Lähtö tapahtuu kello 16:15 ravintola Hometownin edestä.

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit