Uutiset & Artikkelit

22.03.2019 12:22
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Kevään uurastaja Kataja Salohalliin lauantaina

Joensuuhun on aina pitkä matka, sanotaan. Yhtä pitkä on tie sieltä myös Saloon ja lauantainen vierailu Salohalliin aloittaa Katajassa melkoisen ottelurumban. Joensuulaiset pelaavat nimittäin yhdeksässä päivässä peräti viisi liigapeliä! Vilpas-Kataja Salohallissa lauantaina kello 17:00. Be there!

Syy idän ihmeen rankkaan kevääseen johtuu seuran osallistumisesta Mestareiden liigaan ja FIBA Europe Cupiin. Kansainväliset ottelut aiheuttivat runsaasti ottelusiirtoja ja niistä maksetaan hintaa nyt. Lauantaina Salo, maanantaina Pyrintö kotona, keskiviikkona Kouvot kotona, perjantaina KTP Kotkassa, sunnuntaina Karhu kotona... Kun putkeen lisätään huhtikuun kuusi ottelua kahteen viikkoon, joukkue ei pääse ainakaan levänneenä 19. huhtikuuta starttaaviin pudotuspeleihin.
Katajalla on teoriassa mahdollisuudet vaikka liigan kolmossijaan. Sillä on pelattuna vasta 29 ottelua ja niistä 17 on voittoja, 12 tappioita. Kolmantena olevalla Pyrinnöllä (21/12) tappiomäärä on sama, joten mikäli Katajan kevät on voitollinen, kotietu ja kolmossija ovat mahdollisia. Kauhajoen (23/9) tavoittaminen lienee turhan vaikeaa. Toisaalta takana hengittävät Kouvot (16/17) ja Seagulls (15/18) voivat kovilla voittoprosenteilla nousta ohi, joten mielenkiintoa loppukauteen riittää.
Ongelmia Katajan valmennukselle ovat tuoneet pitkin kautta tapahtuneet loukkaantumiset ja vajaalla jenkkikombinaatiolla pelaaminen. Salohallissa Katajan riveistä puuttuu varmuudella luottomies Daniel Mullings ja uusimman hankinnan Kevin Bracy-Davisin pelaaminen on epävarmaa (GTD50%). Takamies Vincent Simpson (11.6/2.3) on jenkeistä pelannut eniten eli 26 ottelua, kesken kauden hankittu sentteri Adrian Diaz (15.5/4.4) vasta 13 peliä. Joensuun maisemat ovat karistaneet jo aiemmin Rahlir Hollis-Jefferson, Guy Landry Edi ja Ryan Wright. Myöskään Vilpas-kasvatti Tommi Huolilaa ei Salossa nähdä. Tommin paluu yläraajavammasta venynee huhtikuun puolelle.
- Olemme Vilppaan kanssa pelanneet kolme kohtuullisen hyvää korismatsia tällä kaudella, toivottavasti neljäs hyvä peli tulossa ja saamme haettua toisen voiton Salohallista, pohtii Katajan päävalmentaja Juha Sten.
Katajahan on ainoa joukkue, joka on aiheuttanut Vilppaalle kotitahran tällä kaudella Salohallissa. Se tapahtui joulukuun puolivälissä, jolloin eurokiireiltään Saloon piipahtaneet sinipaidat kairasivat 87-97 vierasvoiton Topias Palmin huippupelillä. Susijengiläinen latoi 34 minuutissa huikeat 38 pinnaa tauluun kuuden kolmosen voimin. Mies on taatusti merkitty vahvalla punaisella Joonas Iisalon scouttipapereihin.
- Vilpas on kiistatta ollut sarjan paras joukkue runkosarjassa, joten haaste ei voisi olla kovempi, jatkaa Sten.
Kauden kaksi muuta kohtaamista ovat päättyneet Joensuun LähiTapiola Areenalla Vilppaan vierasvoittoihin. Lokakuussa 87-94, tammikuussa kahden jatkoajan jälkeen 121-128. Jälkimmäisessä Vincent Simpson sai sellaisen suonenvedon, että se muistetaan. Takamies pyssytti peräti 43 pistettä Vilppaan naruihin. Yleisön mielenkiinto kohdistuu taatusti myös Matias Ojalaan, joka saapuu toista kertaa Salohalliin tällä kaudella. Matu on pelannut 24 ottelua 6.7 pisteen ja 4.8 levypallon tehoilla.
Kataja Salohallissa: 1 Seppälä, 2 Simpson, 4 Diaz, 6 Herrala, 7 Perttu, 9 Ojala, 12 Vanttaja, 31 Palmi, 32 Bracy-Davis (GTD50%), 40 Lasaroff.

Vilpas päässee lauantain kamppailuun ykkösmiehistöllään. Ainoastaan Teemu Rannikon kohdalla on kysymysmerkki, sillä keskiviikon Pyrintö-pelissä kapteeni pelasi vain seitsemän minuuttia ja tyytyi katselemaan loppupelin penkiltä. Mistään vakavasta vammasta ei ole kyse ja mikäli nyt pelattaisiin pleijareita, Rannikko varmaan nähtäisiin kentällä. Nykytilanteessa pienenkin riskin ottaminen ei vaan ole järkevää, joten Joonas Iisalon sanoin mennään "day-by-day"...
Vilpas Salohallissa: 2 Skeen, 4 Koivisto, 5 Kantonen, 7 Nenonen, 8 Ballard, 9 Rannikko (GTD50%), 10 Taylor, 12 Kivimäki, 15 Gibbs, 21 Laine.

Vilpas Vikings - Joensuun Kataja Salohallissa lauantaina kello 17:00. Otteluisäntänä Stremet Oy. Tervetuloa!

ZUPTicket ennakkolippu täältä ja jonottamatta sisään

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit