Uutiset & Artikkelit

24.03.2019 17:26
Vilpasvikings.fi

Gibbs upotti kolmosillaan vajaamiehisen Katajan

Jack Gibbs (30/2/6) oli jälleen Vilppaan tehopelaaja, kun Kataja kaatui Salohallissa lauantai -iltana. Kuva Ville Vuorinen.

 

Vilppaan marssi kohti runkosarjan voittoa vahvistui entisestään lauantaina Salohallissa, kun se kaatoi Joensuun Katajan Jack Gibbsin jäätävällä heittopäivällä 96-78 (44-40). Vajaamiehisenä Saloon saapunut Kataja jahtaa edelleen kotietua pudotuspeleihin. Ikäviä uutisia joensuulaisille tuli Tampereelta, kun neljäntenä oleva KTP haki kahden pisteen vierasvoiton Pyynikiltä.

 

Katajalta kotimaisemiin jäivät luumustelmasta kärsivä energiapakkaus Daniel Mullings sekä yläraajavammainen Tommi Huolila ja lisämurheita valmennuskaksikko Sten-Virtaselle toi Ilari Seppälän viime hetken sairastuminen. Näihin poissaoloihin nähden Kataja pelasi ihan kelpo ottelun liigakärkeä vastaan ja piti Vilpasta tiukoilla kolmen jakson ajan. Se hallitsi levypalloja läpi ottelun ja 209-senttinen Adrian Diaz vaikeutti Vilppaan sisäpeliä itäsuomalaisten maalivahtina.

Avausjakso meni Vilppaalle 23-16 ja puoliajalle ero kaventui neljään pisteeseen 44-40. Jack Gibbs heitti 14 pistettä ja vieraiden tehoista vastasi 12 pinnaa upottanut Vincent Simpson. Vilppaalla oli tuskaista kaaren takana, sillä ainoastaan Gibbs osui (3/5) muiden pommittaessa kolkit 2/13. Positiivista oli viime vierailun sankarin Topias Palmin (38) pimentäminen kolmeen pinnaan.

Kolmas jakso oli vielä tasainen ja Kataja käväisi neljän pisteen johdossakin (53-57) ennenkuin Vilpas sai rivinsä kuntoon. Se iski kahdessa minuutissa yhdeksän pisteen swingin ja siirtyi 62-57 johtoon. Illan äänimyrskyn 1703 katsojalle aiheutti Henri Kantonen, joka nappasi kolme sekuntia ennen summeria puolustuslevypallon, otti pari pomppua ja pisti pallon radalle kohti Katajan koria. Omalta kolmoskaarelta lähtenyt pommi putosi levyn kautta sukkaan ja Vilppaan taukojohto kasvoi kahdeksaan pisteeseen 80-72.

 

Henri Kantonen (5/10 +29) pelasi jälleen todella vahvasti ja päätti 3.jakson komeaan omalta kolkilta lähteneeseen buzzer beateriin. Kuva Ville Vuorinen.

 

- Kantosen kolmonen katkaisi meidän selkärangan, arvioi Katajaluotsi Juha Sten.

Muuten headcoach Sten oli varsin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

- Voitettiin levypallot, oltiin aktiivisia ja roikuttiin 25 minuuttia mukana. Sitten Vilpas pisti ne heitot sisään, jotka menivät ekalla puoliajalla ohi. Meille tuli liian huonoja pätkiä pelin sisällä ja päästettiin Vilpas karkuun, pohti Sten.

 

Jack Gibbs jatkaa huikeaa kevättään. Mies hommattiin aikanaan Saloon ratkaisijaksi ja sitä Davidsonin kasvatti tosiaan tekee. Lauantaina takamies paukutti kolmosensa sisään 7/10 ja kokosi komeat 30 pistettä kuuden syötön avustamana. Otteluisäntä Stremet Oy palkitsi aivan oikean miehen. Joukkueen huipputehot plus/miinuksissa löytyivät kuitenkin aivan eri miehiltä. Mikko Koiviston (8/1) arvo kentällä näkyi lukemassa +30 ja Henri Kantosen +29. Ne ovat kovia lukuja.

21-vuotias Kantonen pelasi jälleen hienon ottelun. Loukkaantuminen preseasonilla hidasti kauden alkua ja syksy meni enemmän tai vähemmän penkin alle. Kävätkaudella otteet ovat muuttuneet aivan toisenlaisiksi, itseluottamus pelaamiseen on löytynyt ja valmentajan luotto näkyy kasvavina minuutteina. Katajaa vastaan Kantonen oli kotijoukkueen paras levypallomies (10).

- Kantosen Henkka oli tänään maaginen puolustuspäässä. Hän pystyy puolustamaan pointteja, kolmosia ja vitosia vaihdoissa. Tällainen monipuolisuus on poikkeuksellista suomalaiselle pelaajalle. Hän on kehittynyt oikein hyvin kauden mittaan ja Henkka tekee enemmän tai vähintään yhtä paljon töitä kuin muut. Tulos alkaa näkyä nyt, kehaisi Iisalo.    

Antonio Ballardille (7/5) sattui pitkästä aikaa vaisumpi päivä ja harvinaista oli myös Teemu Rannikon (12/4) ja Juho Nenosen (7/1) jääminen pakkaselle plus/miinustehoissa. Yksi illan ratkaisuista oli Brandon Taylorin (16/6) piristyminen. Ensimmäisen puoliajan BT tuskaili omien suoritusten kanssa ja joutui virhevaikeuksiin. Toisella hän alkoi käyttää 1vs1 tilanteet hyväkseen ja pyöritti Katajan miehiä kahville kerta toisensa jälkeen.

Teemu Rannikolle Kataja kohtaaminen on aina mieluisa tapahtuma.

- Kyllä nämä peli ovat spesiaaliotteluita, koska penkin päässä istuu kaksi parasta kaveriani (Sten, Virtanen), totesi Vilpaskippari.

 

Otteluisäntä Stremetille oli helppo työ valita Vilppaan parhaaksi pelaajaksi Jack Gibbs. Kuva Markus Moisio.

 

Samat ajatukset olivat kaksi vuotta Vilpasta edustaneella Matias Ojalalla (12/8).

- Aina täällä on kiva pelata, harmi että päättyi näin. Pelattiin 30 minuuttia hyvin, tiedä sitten loppuiko meiltä bensa, ihmetteli Matu.

Ojalan ohella päiväänsä voivat olla tyytyväisiä Vincent Simpson (16/5/7 syöttöä) ja tupla-tuplan tekaisuut Adrian Diaz (11/11). Topias Palmi (10/2/5 syöttöä) pysyi hyvin kurissa ja loukkaantumisen jälkeen kentälle palannut Kevin Bracy-Davis (8/1) ei ole vielä tikissä.

Vilppaan (29/5) kausi jatkuu kahden ottelun viikolla. Keskiviikkona se matkustaa Uuteenkaupunkiin piristyneen Korihaiden (9/25) vieraaksi ja lauantaina kuudenneksi kivunnut Seagulls (16/18) saapuu Salohalliin. Katajalla on edessä rankka viikko. Heti maanantaina se kohtaa Pyrinnön, keskiviikkona Kouvot, perjantaina Kotkan ja sunnuntaina Karhun. 

 

Seuraava kotimatsi LA 30.3. klo 17.00 Salohallissa. Vastassa tuolloin Helsinki Seagulls. Ottelussa kunnioitetaan myös 25 vuotta Vilppaan joukkueenjohtajana toiminutta Keijo Poutiaista. Tervetuloa kannustamaan Vilpas voittoon ja viettämään Keijon tribuutti -iltaa! Liput matsiin

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit