Uutiset & Artikkelit

09.03.2019 12:55
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

27-4!

Vilppaan kausi jatkuu iloisissa merkeissä. Ilman Mikko Koivistoa ja Antonio Ballardia KTP:tä vastaan lähtenyt sarjajohtaja pelasi erittäin kypsän 40 minuuttisen, hyökkäsi sadan pinnan arvoisesti ja haki runkosarjan 27. voittonsa lukemin 93-100 (49-57). Runkosarjan voitto on taas askeleen verran lähempänä, sillä tappioita kauteen on mahtunut vain neljä ja ero kakkosena olevaan Kauhajokeen on 12 pistettä. Pudotuspeliviivalla pakkaa sekoitti perjantaina BC Nokia, joka teki hienon ryhtiliikkeen Joensuussa täysin identtisillä loppunumeroilla 93-100. Vilppaan keskiviikkoinen vastustaja Lapuan Kobrat putosi yllätysvoitolla pleijariviivan alapuolelle.

Helmikuun liigapelaaja Antonio Ballard veti Karhuvuoren parketilla tunnin mittaisen alkulämmön, mutta päätti varotoimenpiteenä jäädä sivuun ja näin Reggie Dillard pääsi vetämään ensiminuuttinsa Korisliigassa. Koiviston poisjäänti sovittiin jo Salossa, mutta päätös Teemu Rannikon pelaamisesta tehtiin vasta tunti ennen peliä.

Ballardin poissaolo avasi Riku Laineelle ensimmäisen kerran paikan aloitusviisikkon ja hyvin Riksa (8/6) painikin isompiaan vastaan. Esimerkiksi Tyrell Nelson ei saanut pinnaakaan aikaiseksi Rikua vastaan. Avauskymppi oli kuitenkin Brandon Taylorin näytöstä. Kaikki pelitilanneheittonsa upottanut Taylor kokosi heti alkuun 13 pinnaa ja johdatti vieraat 21-32 taukojohtoon. Toisen jakson alkuun KTP veti 7-0 runin ja nousi kolmen pisteen päähän. Puoliajalle Vilpas kasvatti eron taas kahdeksaan pisteeseen 49-57. Illan pistekunkkukisaa käytiin Taylorin (17) ja Kevin Langfordin (15) välillä.

Kolmannella jaksolla KTP:n virhevaikeudet alkoivat kasvaa. Täysin ohipelin vetäneen Tyrell Nelsonin (0/2) kohdalla loisti neljä virhetäppää ja saman kohtalon koki Donte Thomas. Vilppaasta virhekurimuksessa oli vain yleisön suursuosikki Juho Nenonen. Jakso meni kuitenkin kotkalaisille 21-14 ja päätöskympille mentiin Michael Poundsin kovilla ratkaisuilla numeroista 70-71.

Päätöskympillä Vilpas näytti, miksi se keikkuu sarjakärjessä. Se piti pallosta hyvää huolta, hyökkäsi maltilla eikä häkeltynyt Kotkan painostuksesta. Ajassa 3:36 Pounds kavensi kolmella vaparillaan eron 85-86, mutta sen jälkeen loppu oli Vilppaan. Teemu Rannikko ajoi 85-88, Henri Kantonen jatkoi 85-90 ja Taylor kolmosella 85-93. Kotkan aikalisä ei tuottanut ja kun Kantonen naulasi kolmosen pohjaan (1:17), ero kasvoi turvallisesti 11 pisteeseen. Se riitti, vaikka kotijoukkue pääsi kaunistelemaan tappionsa seitsemään pisteeseen.

Vilppaan parhaana palkittiin hyvän matsin vetänyt Brandon Taylor (23/5). Kaikki pääsivät pisteille ja tehot jakaantuivat seuravasti: Jamie Skeen 13/6, Reggie Dillard 12/2, Jack Gibbs 12/3/8 syöttöä, Teemu Rannikko 10/6/4 syöttöä, Henri Kantonen 9/4, Juho Nenonen 9/3, Riku Laine 8/6, Aatu Kivimäki 4/0.
- Oli kiva katsoa, kun kolme ysiseiskaa (Kivimäki, Kantonen, Laine) painaa pitkiä jaksoja kentällä ja kantaa vastuuta. Jos kyseessä olisi ollut pudotuspelit, Koivisto ja Ballard olisivat pelanneet. Olemme niin hyvässä asemassa, ettei kannata ottaa riskejä, totesi Joonas Iisalo.

Kotiedusta tiukasti taisteleva KTP on hienoisessa alamäessä, sillä viimeisistä seitsemästä pelistä on tullut viisi tappiota ja ero kolmantena olevaan Pyrintöön on kasvanut kuuteen pisteeseen. Kotkassa otettiin varmaan mielellään vastaan Katajan kotitappio BC Nokialle. Kotijoukkueen palkinnon kävi pokkaamassa hyvässä heitossa ollut Juho Lehtoranta (15/2). Kevin Langford (27/7) oli ykkönen pisteissä, Donte Thomas (17/10) levyreissä. Kaksinumeroisille ylsivät myös Michael Pounds (13/2) ja Antto Nikkarinen (10/1/5 syöttöä).
- Hävisimme ottelun avauskympillä. Sanoin ennen ottelua kopissa, että en ole nähnyt yhtään blokattua kolmen pisteen heittoa. Sitten otetaan neljä virhettä kolmen pisteen heittäjästä. Viesti ei mennyt perille, harmitteli Tomi Kaminen. Kotkan hölmöilyistä pääsivät nauttimaan Taylor kolme kertaa ja Rannikko kerran. Kuten Kaminen totesi: Never foul a jumpshooter!"

Vilppaan vieraskiertue jatkuu tiiviinä. Kolmen vieraspelin jälkeen keskiviikkona matkataan Lapualle ja lauantaina on edessä Suomen cupin finaali Pyynikillä Pyrintöä vastaan. Tamperelaiset ottivat perjantaina 106-89 kotivoiton Kobrista. Cupin finaali käynnistyy poikkeuksellisesti kello 19:00.

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit