Uutiset & Artikkelit

31.10.2019 15:55
Vilpasvikings.fi

Vilpas Gaalassa jaettiin Suomen koripalloliiton ansiomerkkejä

Salon Vilpas Korisgaalassa viime lauantaina myönnettiin Suomen Koripalloliiton ansiomerkkejä Salon Vilppaan aktiivisille seuratoimijoille. Koripalloliitto myöntää seuroille anomuksien perusteella kultaisia, hopeisia ja pronssisia ansiomerkkejä.

 

Kultaisen ansiomerkin edellytyksenä on erityisen ansiokas toiminta kansainvälisellä, valtakunnallisella tai seuratasolla. Hopeisen ansiomerkin myöntämisestä tulee olla vähintään kolme vuotta. Kultaiset ansiomerkit numeroidaan. Kultaisen ansiomerkin saaja saa liiton ainaisvapaakortin, joka oikeuttaa sisäänpääsyn kaikkiin Suomessa pelattaviin koripallo-otteluihin

Lauantai -iltana tehtiin historiaa Vilppaan saralla, sillä koskaan aiemmin ei Salon Vilpas Koripallo ry:lle ole myönnetty Koripalloliiton kultaista ansiomerkkiä ja lauantaina niitä päästiin  luovuttamaan kaksin kappalein. 

 

SUOMEN KORIPALLOLIITON KULTAINEN ANSIOMERKKI ON MYÖNNETTY SEURAAVILLE HENKILÖILLE:

 

Suomen Koripalloliiton Kultainen ansiomerkki nro 198 PASI JÄRVINEN

 

Pasi Järvinen palkittiin viime gaalassa liiton hopeisella ansiomerkillä. Hän on toiminut Salon Vilppaassa sekä pelaajana että valmentajana vuosikymmenien ajan. Matkaan on mahtunut runsaasti juniorivalmennusta ja vuoden juniorivalmentajaksi hänet valittiin vuonna 2001. Vilppaan edustusjoukkueen päävalmentajana Pasi Järvinen toimi neljään eri otteeseen, I divisioonassa vuosina 1986-1989, 1990-1992, 2005-2006 sekä SM-sarjassa kaudella 2001-2002. 

Pasi Järvinen hän on toiminut valmentajana Suomen nuorten maajoukkueessa ja hän on työskennellyt Vilppaan koripallon valmennuspäällikkönä kuuden vuoden ajan. Vilppaan lisäksi hän on edustanut valmentajana myös Turun NMKY:tä ja Karkkilan Urheilijoita.

 

 

Suomen Koripalloliiton Kultainen ansiomerkki nro 199 - KEIJO POUTIAINEN

 

Myös Keijo Poutiainen sai viime gaalassa liiton hopeisen ansiomerkin. Hän on toiminut Vilppaassa 1970-luvulta lähtien pelaajana, juniorivalmentajana ja seuran taustapuolelle siirryttyään Vilppaan koripallojaoston ja hallituksen puheenjohtajana 23 vuoden ajan. Edustusjoukkueen joukkueenjohtajana Keijo Poutiaisella lähti käyntiin 26. kausi. Hänelle on myönnetty aiemmin Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n ansiomerkki vuonna 2014 ja Koripalloliiton arvostettu Heikki Tuomala -palkinto vuonna 2017 vapaaehtoisesta koripallotyöstä.

 

Koripalloliiton kultainen ansiomerkki numero 199 - Keijo Poutiainen.

 

Pasi Järvinen ja Keijo Poutiainen ovat ensimmäiset Kultaisen ansiomerkin saaneet Vilpaslaiset. Kuva Anne Nenonen.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Koripalloliiton hopeinen ansiomerkki myönnetään henkilölle, joka on toiminut menestyksellisesti liiton tai sen alueiden ja seurojen hyväksi. Toimintavuosia lajin parissa edellytetään olevan vähintään kahdeksan. Lauantaina palkittiin kuusi ansioitunutta Vilpaslaista Koripalloliiton hopeisella ansiomerkillä. 

 

 

Antero Jokinen

Antero Jokinen on toiminut Salon Vilpas Koripallo ry:n hallituksessa 13 vuoden ajan ja pitänyt tarkkaa huolta seuran taloudesta ja budjetissa pysymisestä. Seuran varapuheenjohtaja on vahvasti mukana liigajoukkueen taustoilla ja manageri Jokinen vastaa yhdessä päävalmentajan kanssa edustusjoukkueen pelaajahankinnoista.

 

Tero Järvinen

Tero Järvinen on Vilppaan koripallokoulun kasvatti, joka sai koriskipinän jo äidinmaidosta. Hän on kuuluisan koripallosuvun vesa, joka oman peliuransa jälkeen toimi Vilppaan päävalmentajana vuodet 1994 -1998. Tero Järvinen nosti Vilppaan ensimmäistä kertaa SM-sarjaan keväällä 1996 ja vei heti debyyttikaudellaan joukkueen mitalipeleihin. Tero Järviselle kertyi 76 ottelua SM-tasolla päävalmentajana eli yhden pelin verran enemmän kuin isoveli-Pasilla. Hänet valittiin Vilppaan vuoden juniorivalmentajaksi vuonna 2011 ja Tero nähdään edelleen liigaotteluissa toimitsijatehtävissä. Tero Järvinen voitti pelaajana koripallon Suomen cupin Lahden NMKY:n paidassa.

 

Jari Laurila

Salon Vilpas Koripallo ry:n myyntijohtajana työskentelevän Jari Laurilan päävastuulla on yhteistyökumppaneiden hankinta, mutta hänellä on myös pitkä pelaaja- ja valmentajaura Vilppaassa. Jari Laurila oli vahvasti mukana aloittamassa Perniön koristoimintaa, ja hän on edustanut urallaan myös Forssan Alkua ja Salon Palloilijoita. Vilppaan toiminnanjohtajana Jari Laurila toimi viiden vuoden ajan vuosina 2001-2005. 

 

Sakke Ojala

Reilut 30 vuotta sitten Lohjalta Saloon muuttanut Sakke Ojala on vahva vaikuttaja Vilppaan taustoilla. SM-tason nuorisopesäpalloilija ja darts-mies Ojala toimi vuosikausia Vilppaan juniorijaostossa, junioritoimenjohtajana ja hallituksessa, jonka nuijaa hän heilutti viiden vuoden ajan vuosina 2013-2018. Sakke Ojalan panos AND1-junioriturnauksen johtajana ja kehittäjänä yli kymmenen vuoden ajalta on kunnioitettava.

 

Tiina Pelander

Oman pelaajauransa jälkeen Tiina Pelander siirtyi jälkikasvunsa perässä Vilppaan junioripuolelle ja sieltä seuran taustajoukkoihin. Hän toimii parhaillaan jäsenenä Vilppaan hallituksessa sekä juniorijaoston puheenjohtajana. Tiina on tuttu näky Vilppaan liigapeleissä tilastointihommissa ja hän huolehtii nykyään seuran toimitsija- ja tilastokoulutuksista. Mielenkiintoa riittää myös tytär-Sofian otteiden seuraamiseen Ruotsin liigassa ja maajoukkueessa.

 

Mikko Viitanen

Mikko Viitanen on pitkän linjan vilpaslainen, joka on toiminut seurassa useassa eri tehtävässä; pelaajana, juniorivalmentajana, edustusjoukkueen valmentajana, koripallojaoston jäsenenä sekä junioripäällikkönä. Mikko Viitanen oli perustamassa Vilppaan juniorijaostoa 1991. Vuonna 2013 hänet palkittiin Salon seuratyöntekijänä Länsi-Suomen Urheilugaalassa.

 

Hopeisen ansiomerkin saaneet Antero Jokinen, Tero Järvinen, Jari Laurila, Sakke Ojala ja Tiina Pelander. Kuva Anne Nenonen.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Koripalloliiton pronssinen ansiomerkki myönnetään henkilölle, joka ansiokkaasti on toiminut usean vuoden aikana koripalloilun hyväksi. Lauantaina 16:sta Vilppaan toimijalle liiton pronssisella ansiomerkillä.

 

SUOMEN KORIPALLOLIITON PRONSSINEN ANSIOMERKKI MYÖNNETÄÄN SEURAAVILLE HENKILÖILLE:

 

Jukka Iltanen

Jukka Iltanen tunnetaan Vilppaassa tunnollisena talkoolaisena, joka ei työtehtävistä juuri kieltäydy. Hänet on nähty säännöllisesti mukana erilaisissa Vilppaan tapahtumissa, ja Iltanen on ollut myös tuttu näky vuosikymmenten ajan myös toimitsijapöydän takana, sarjatasosta riippumatta. Jukka Iltanen on toiminut myös Salon Vilpas Koripallo ry:n hallituksessa vuosina 1996-2005.

 

Ilpo Jalonen

Maajoukkuepaitaankin pukeutunut Ilpo Jalonen oli nostamassa Vilpasta ensimmäistä kertaa SM-sarjaan vuonna 1996 ja hänet valittiin heti vuoden tulokkaaksi komealla 15,8 pisteen keskiarvolla. Jalonen pelasi uskomattomat 348 peräkkistä liigapeliä edustaen Vilpasta Korisliigassa kahdeksan kauden ajan. Vuonna 1996 hänet valittiin I divisioonan vuoden pelaajaksi. Pääsarjauran jälkeen hän on ollut vuosikausia mukana Vilppaan juniorivalmennuksessa.

 

Jukka Kataja

Maajoukkuemiesten esittely jatkuu ja Jukka Katajalle edustustehtäviä Suomi-paidassa kertyi 13 ottelun verran. Forssasta onnekkaasti salolaistunut Jukka Kataja ihastutti 419 liigaottelua kestäneellä peliurallaan erityisesti no-look -syötöillään ja hänet valittiin vuonna 2002 SM-sarjan vuoden tulokkaaksi. Kahdeksan kautta Vilppaan paidassa pelannut Kataja oli siitä harvinainen pelaaja, että vielä peliurallaan hän kuului samalla seuran hallitukseen ja istuu siellä edelleen. Kataja on ollut viime vuodet apuna myös junioripuolella ja hän oli mukana Vilppaan vuoden valmentajatiimissä vuonna 2017. Jukan erityinen kiinnostuksen kohde seuratyössä on nuorten pelaajapolun kehittäminen.

 

Markku Keto-oja

Markku Keto-oja kuuluu raskaan sarjan talkoolaisiin. Vilppaassa ei montaa tapahtumaa ole järjestetty, jossa Markku Keto-oja ei olisi ollut mukana. Hän oli vuosia mukana Vilppaan juniorijaoston toiminnassa ja on toiminut myös juniorijaoston puheenjohtajana.

 

Sami Keto-oja

Wilppaan jalkapallopuolen vahva vaikuttaja Sami Keto-oja on tehnyt pitkän päivätyön myös koripallon puolella. Oman pelaajauran jälkeen Sami Keto-oja on toiminut ahkerasti talkooapuna ja ollut koko Vilppaan liiga-ajan edustusjoukkueen toimitsijavastaavana. Sami Keto-oja on istunut Salon Vilpas Koripallo ry:n hallituksessa vuosina 1999-2003.

 

Petri Koskinen

Petri Koskinen on toiminut vuosikausia Vilppaan edustusjoukkueen huoltajana ja hänellä on yksi etu muihin nähden - "Pepellä" on seuratoimijoista lyhin matka Salohallille. Koskinen on tehnyt pitkän matkan myös seuran taustoilla toimien vuosia seuran hallituksessa ja hänen yrityksensä Finnparttia on ollut merkittävänä tukija seuran talouspuolella.

 

Harri Laiho

Jos Roope Ahoselta kysytään; kuka on ollut paras juniorivalmentajasi, vastaus on Harri Laiho. Hän luotsasi Vilppaan minipojat SM-kultaan vuonna 2001 ja seuran B-pojat SM-hopealle vuonna 2005. Samana vuonna hänet valittiin Vilppaan vuoden juniorivalmentajaksi. Muutaman vuoden huilin jälkeen Harri Laiho on palannut takaisin junnuvalmennuksen pariin ja toimii parhaillaan Vilppaan 2009-poikien valmentajana. 

 

Tero Lautiala

Tero Lautiala on toiminut pitkään Vilppaassa pelaajana ja juniorivalmentajana ja vuonna 2006 Tero valittiin Vilppaan vuoden juniorivalmentajaksi. Juniorijaoston jäsenenä Tero Lautiala vaikutti  yhdeksän vuoden ajan vuosina 2003-2012. Tero Lautiala palkittiin gaalassa myös Raimo Laaksosen muistopalkinnolla.

 

Sami Lähteenlahti

Kuuden kauden ajan SM-sarjaa tahkonnut Sami Lähteenlahti on edelleen monen fanin mielestä Vilppaan paras takamies kautta aikojen. Juonikas pelintekijä pelasi Vilppaan paidassa 223 ottelua pääsarjatasolla ja hänen vahvuutensa oli maukkaissa ja näyttävissä syötöissä. Niistä malliesimerkki nähtiin Salohallissa 23.3.1997, jolloin "Allu" kuritti Forssan Alkua 10 namupassilla. Peliuran jälkeen Sami Lähteenlahti on ollut mukana Vilppaan juniorivalmennuksessa ja vuonna 2016 hänet valittiin Vilppaan vuoden juniorivalmentajaksi.

 

Petri Niemelä

Petri Niemelä on tehnyt paljon työtä Vilppaan eteen talkoopuolella ja vaikuttaa tänäkin päivänä seuran juniorijaostossa, jonka jäsen hän ollut vuodesta 2003 lähtien. Petri Niemelä toimi juniorijaoston puheenjohtajana vuosina 2005-2010. Nykyään Petrin vapaa-aikaa kuluu paljon tyttökoriksen puolella oman jälkikasvun mukana.

 

Jukka Palokankare

Jukka Palokankareeseen sopii varmasti samat sanat kuin Petri Niemelään. Pyyteetöntä työtä seuran talkoolaisena on takana paljon ja Jukka on vaikuttanut vuosikausia myös seuran juniorijaostossa, jonka puheenjohtajan nuijaa hän heilutti vuodet 2010-2013. Jukan intohimoihin koripallon ohella kuuluu myös moottoripyöräily.

 

Tuomo Rosenström

Tuomo Rosenström on taatusti yksi Salohallissa eniten tunteja viettäneistä henkilöistä. Jos "Tommia" ei Salohallilla nähdä päivittäin, hän on todennäköisesti kipeä. Vilppaan koripallon järjestysmieshommien ohella hän on osallistunut aktiivisesti pääseuran alaiseen toimintaan yleisurheilusta jalkapalloon vuosikymmenten ajan ja etenkin veteraanijaoston toiminta on ollut lähellä sydäntä.

 

Ismo Saarinen

Siviilipuolella opettajan hommista tuttu Ismo Saarinen on tehnyt 14 vuoden päivätyön Vilppaan junioripuolella valmennustehtävissä ja hänet on palkittu myös seuran juniorivalmentajana. Ismo Saarinen valittiin Vilppaan vuoden juniorivalmentajaksi vuonna 2014.

 

 

 

Janne Soljama

Janne Soljama on ollut vuosia junioripuolella väsymätön työmyyrä ja hoitanut joukkueenjohtajan tonttia useassa eri joukkueessa. Janne Soljama on vaikuttanut myös seuran juniorijaostossa vuodesta 2011 lähtien ja vasta oman jälkikasvun kasvettua ulos junioritoiminnasta Jannella on ollut enemmän aikaa keskittyä työelämän kiireisiin. 

 

Anitta Vihiniemi

Anitta Vihiniemi on ollut aktiivisesti mukana Vilppaan toiminnassa jo 25 vuoden ajan. Hän on kuulunut Vilppaan juniorijaostoon vajaat kymmenen vuotta vuoteen 2006 asti ja nykyään Anitta on tuttu näky Korisliigan peleissä lipunmyyntiluukulla.

 

Marko Vihiniemi

Marko Vihiniemen oman koripallouran tähtihetki nähtiin vuonna 1999, jolloin hän voitti Vilppaan minipojissa SM-hopeaa. Vuoden juniorivalmentajaksi vuonna 2010 valittu Vihiniemi toimi juniorivalmennuksen ohella Vilppaan junioripäällikkönä 2010-2015 ja siirtyi siitä suoraan seuran toiminnanjohtajaksi, jolla paikalla hän työskentelee edelleen. Marko Vihiniemi on toiminut myös Korisliigan johtoryhmän jäsenenä usean vuoden ajan ja hänet valittiin elokuussa 2019 johtoryhmän puheenjohtajaksi.

 

 

 

KATSO KUVIA SALON VILPAS KORISGAALASTA

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit