Uutiset & Artikkelit

10.10.2019 20:11
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Vilpas ainoa tappioton Korisliigassa

Vilpas suoritti menestyksekkään vierailun Kotkan Karhuvuoreen keskiviikkona. Se onnistui hyydyttämään aggressiivisella puolustuksellaan KTP Basketin ison pään arsenaalin pieniin tehoihin ja haki ansaitun 78-89 (39-49) vierasvoiton Steveco Areenalta. Illan kierroksen jälkeen varmistui, että Vilpas on ainoa tappioton joukkue Korisliigassa Lapuan Kobrien hävitessä Ura Basketille. Illan muita voittajia olivat BC Nokia (Karhubasket), Seagulls (Lahti Basketball) ja Kouvot (Korihait). Vilppaan kausi jatkuu Salohallissa lauantaina, kun se isännöi sarjanousija Lahtea.

Vilpas leikki Kotkaa vastaan melkoista kissa ja hiiri -leikkiä. Ensiksi kirmattiin tukevaan johtoon (11-24) ja sitten päästettiin KTP 8-0 runilla lähes peräsimeeen kiinni. Avauskymppi päättyi salolaistahdissa 19-24. Vierasjoukkueesta DJ Laster (8) riehui korin läheisyydessä miten tahtoi ja Riku Laine tuli penkiltä hienosti seitsemän pisteen arvoisesti. Toisella kympillä vierasjohto kasvoi parhaimmilaan jo 16 pisteeseen (25-41) etenkin Lasterin koreilla, mutta KTP iski taas 9-0 runilla eroa kiinni ja pitkälle tauolle poistuttiin numeroista 39-49. Vilpas pakotti Kotkan energisellä puolustuksellaan 12 menetykseen ja johti peliä avausheitosta lähtien.
- Emme oikein osaa pelata 15-20 pisteen johtoasemassa, mutta se on vaan positiivinen ongelma. Olen todella iloinen Rikun puolesta. Minun olisi pitänyt pystyä peluuttamaan Rikua enemmän jo Joensuussa. Hän tuli kentälle sellaisella energialla, että ansaitsi jokaisen minuuttinsa, kiitteli Ville Tuominen yhdeksän pinnaa heittänyttä Lainetta. DJ Laster kasasi 18 pistettä taukoon mennessä ja ilonaiheita aiheutti myös Aatu Kivimäki (7).

Kolmannella kympillä Vilppaan johto repesi jo 23 pisteeseen (42-65), mutta pelin henki jatkui entisellään. KTP nousi loppuminuuteilla taas kanveesista ja kavensi taukojohdon 12 pisteeseen 61-73. Isäntien nousun takana olivat Byron Wesley ja rohkeasti esiintynyt nuori Emil Uotila (5). Jakson salolaishahmo oli pisteettömän avauspuoliskon pelannut Tim Coleman, joka tehtaili reilussa kolmessa minuutissa seitsemän pinnaa. Myös Juho Nenosen seitsemän pistettä auttoivat vieraita karkumatkalle.
Päätösjaksolla esiin astui puolestaan Henri Kantonen, joka latoi 2,5 minuutissa seitsemän pistettä vieden Vilppaan taas 18 pisteen johtoon 66-84. KTP:n toiveita yritti pitää kasassa Miika Heinonen kahdella kolmosellaan, mutta voiton uhkaajaksi Kotkasta ei enää ollut. Loppunumerot Vilppaalle 78-89 ja levypallot 31-35.
- Onnistuimme puolustuksessa hyvin ja kun katsoo Kotkan isojen miesten pistesaldoja, he jäivät kyllä keskiarvojen alapuolelle. Wesley oli ajoittain tosi vaikea meille. Hän on kova atleetti ja pääsi korille vasemmalta ja oikealta. Meiltä kuitenkin hyvä peli, toteutettiin ottelusuunnitelmaa ja hyvät hetket olivat tosi hyviä, arvioi Tuominen.

Vilppaan parhaana palkittiin luvut 22/3 iskenyt DJ Laster. Tim Colemanin teholuku +26 ja plus/miinuslukema +29, 12 pistettä, 12 levypalloa, neljä syöttöä ja kolme torjuntaa kertovat kaiken laiturin arvosta joukkueelle.
- Ne ovat aika kovia lukuja. Vaikka pelasimme nyt huomattavasti paremman pelin kuin Joensuussa, meillä on todella paljon varaa parantaa. Toisaalta jos johtaa Kotkassa 42-65 niin olet tehnyt asioita oikein, kiitteli Tuominen.
Teemu Rannikon (3/4/3) heittopeli ei ollut uomissaan, mutta pelinjohto toimi ja pakko myöntää, että taikuri on saanut melkoiset adjutantit Henri Kantosesta (11/4/6) ja Aatu Kivimäestä (10/0/3). Jenkkipointtia ei tule ikävä. Kovaa painia Kotkan isojen kanssa käynyt Juho Nenonen heitti kahdeksan pistettä, pari näyttävää donkkia paukuttanut Jamuni McNeace kymmenen ja koko kymmenikkö pelasi vähintään kymmenen minuuttia mieheen.

Kotkan päävalmentaja Tomi Kaminen oli ottelun jälkeen varsin tuskaisen näköinen. Nokialta haetun 13 pisteen vierasvoiton jälkeen suunta näytti olevan oikea, mutta nyt tuli paluu lähtöruutuun.
- Onnittelut Salolle, he pelasivat aggressiivisesti ja nimenomaan joukkueena. Jokainen pelaaja on hyväksynyt roolinsa ja kun kaveri tulee penkiltä, hän tietää mitä tekee. Meillä on vähän eri tilanne. Sovittuja asioita ei noudateta ja luullaan, että voidaan tehdä mitä halutaan. Toivoisi, että vahvistukset olisivat vahvistuksia, mutta nyt ei olla siinä tilanteessa kaikkien kanssa. Ainoa mihin voin olla tyytyväinen on meidän 00-poikien pelaaminen. He pelasivat rohkeasti ja röyhkeästi ja tekivät minkä pystyivät eivätkä ainakaan näyttäneet naamaa, totesi Kaminen.
Sormi osoitti etenkin vajaat yhdeksän minuuttia kentällä nähtyyn DeAndre Danielsiin (4/3).
- Jos sä näytät siltä, että et halua pelata, en mä voi silloin peluuttaa. Samaa on näkynyt jo aiemmin. Tottakai aina häviön jälkeen on paska fiilis ja sitä miettii, mistä narusta vetäisee. Meillä oli treeneissä jo tekemistä, ajoitukset ja aivotukset rupesivat osumaan kohdilleen. Tänään ei missään nimessä oltu valmiita pelaamaan tämän tasoista joukkuetta vastaan, totesi Kaminen.
Laituri Byron Wesley (23/9) jäi aivan liian yksin, sillä muut jäivät alle kymmenen pisteen. Kolmosissa Kotka oli hieman tarkempi (8/24), mutta muuten esitys jäi melko vaisuksi.

Vilppaan kausi jatkuu lauantaina, kun Lahti Basketball saapuu Salohallin kello 17:00. Esiotteluna nähdään A-poikien SM-kamppailu Vilpas-Pyrintö kello 13:00. Lahti Basketball hävisi historiallisen sarja-avauksen BC Nokialle 71-87, mutta haki kovan 84-92 vierasvoiton vaikeasta Kauhajoen hallista. Keskiviikon kotiottelu Seagullsia vastaan päättyi kuuden pisteen tappioon.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit