Uutiset & Artikkelit

15.10.2019 14:30
Vilpasvikings.fi

Tuplamestari katkaisemaan Vilppaan voittoputkea

Bojan Sarcevicin johtama Karhubasket saapuu huomenna Salohalliin. Kuva Ville Vuorinen.

 

Keskiviikona Vilpas saa arvovieraita Salohalliin, sillä illan vastustajalla on tuoretta kultaa kuin rantarosvoilla. Kauhajoen Karhubasket on Korisliigan mestari kahdelta viimeiseltä kaudelta ja jälleen yksi suurista suosikeista kevään pantterijahdissa. Vahvat europelit syyskuussa pelannut Karhu on hieman kontannut liigan alkukierroksilla, mutta asenneongelmaa se ei Vilppaalle varmasti tuo. Karhubasketin nippu on laadukas ja nähtäväksi jää, seilaako viikinkipursi vielä keskiviikonkin jälkeen tappioitta. Se on nähtävä paikan päällä eli Vilpas Vikings - Karhubasket Salohallissa kello 18:30.

 

Vilppaan ja Karhun välinen historia on pitkä ja tunteikas. Nykykarhun riveissä on kaksi miestä, joilta löytyy historiaa myös Salohallin pukukopista. Okko Järvi ja coach Janne Koskimies on nähty pelaajana myös Vilppaan paidassa ja vastaavasti Mikko Koivisto ja Henri Kantonen ovat pukeneet oranssia päälle männävuosina.

 

Vilpas lähtee illan kamppailuun neljällä voitolla neljästä ottelusta. Alle ovat jääneet Kouvot, Kataja, KTP ja Lahti. Siitä huolimatta Ville Tuomisen suojatteja on turha etsiä koritilastojen tai minuuttimäärien kärkisijoilta. DJ Laster on pistepörssissä sijalla 12 (18.3 pistettä per peli) ja suurimmat minuutit on vääntänyt Henri Kantonen (sija 41, 26:44).

Vaikka Vilpas on edennyt voitosta voittoon, se on liigan tilastoykkönen vain riistoissa (7.8 ottelua kohti). Statsit kertovat myös, ettei Vilpasta kannata päästää vapariviivalle (sija 2, 82.4%). Eniten parannettavaa löytyy levypallopelaamisesta, sillä viikingit ovat olleet liigan heikoin irtopallojoukkue 34.8 levypallolla. Joukkueen terveystilanne on melko hyvä. Vain Lahti-pelissä huilanneen Mikko Koiviston pelaaminen on epävarmaa.

Vilppaan tilastokärjet neljän pelatun ottelun jälkeen ovat: pisteet DJ Laster 18.3, levypallot Tim Coleman 8.0, syötöt Teemu Rannikko 6.0, riistot Aatu Kivimäki 1.8, vaparit Riku Laine 100%, kakkoset Riku Laine 100% ja kolmoset Riku Laine 60.0%.

- Kova testi luvassa hallitsevan mestarin muodossa. Ykkösprioriteetti on löytää omiin otteisiin tasaisuutta, toteaa Ville Tuominen.

Vilpas keskiviikkona: 4 Koivisto (gtd50%), 5 Kantonen, 7 Nenonen, 9 Rannikko, 11 Coleman, 12 Kivimäki, 14 Dillard, 17 McNeace, 21 Laine, 22 Laster.

 

Halikon Liikenteen kummipelaaja DJ Laster on ollut Vilppaan syömähammas alkukauden otteluissa. Rookie laituri on summannut neljässä ensimmäisessa ottelussa keskimäärin tehot 18,3p/3,3lp. Kuva Markus Moisio.

 

Janne Koskimiehen hoiviin siirtynyt Karhubasket on aiheuttanut Korisliigan alkukauden ehkä suurimmat yllärit. Tuplamestari kärsi kaksi peräkkäistä kotitappiota ja se on harvinaista nähtävää Pohjanmaalla. Ensiksi liiganousija Lahti Basketball koulutti pohjalaisia 84-92 ja katkaisi otsolauman 20 ottelun mittaisen kotivoittojen sarjan. 

Heti perään Greg Gibsonin BC Nokia uusi tempun lukemin 94-102. Vieraissa Koskimiehen katraan peli on kulkenut voitokkaasti, sillä sarja-avauksessa KTP kaatui 88-93 ja viimeksi Pohjanmaan derby kääntyi Lapualla vierasvoittoon 81-96.  

Joukkuetilastoissa kauhajokisten suurin vahvuus löytyy hyökkäyslevypalloista, joissa se on sarjan ykkönen (14.0) ja kärkimies Evan Yates on kahminut kouriinsa 4.8 irtopalloa. Kolmen pisteen tarkkuudessa Karhu on liigan kakkonen (37.7%) ja tarkkakätisin on ollut Samuel Givens (54.6%).  

Karhulla on riveissään viisi ulkomaalaista, joista Nokialla viime kaudella pelannut Juan Davis Jr on ollut varajenkin roolissa. Pelin sielu on edelleen takamies Bojan Sarcevic (15.0/5.5s), joka sai ketsuppipullon auki viimeksi Lapualla. Bosnialainen upotti 26 pistettä ja tarkkuus kaaren takaa oli häikäisevä 86% (6/7). Samme Givens on ollut alkukauden ykköstykki (19.3) jolle Okko Järvi on antanut loistavaa taustatukea (17.0). Oranssiväen luottomies Cameron Jones (14.0), Evan Yates (10.5) ja Alex Thompson (9.0) ovat loput suuremmat minuutit pelaavat karhupaidat. 

Karhubasketin lopullinen kokoonpano on vielä hieman hämärän peitossa ja arvontaa käydään kaksikon Davis Jr - Thompson välillä. 

- Salossa meiltä vaaditaan ehdottomasti kauden tasaisin puolustuspeli. Vilpas ei ole tänäkään vuonna yhden go-to pelaajan varassa. Ratkaisija voi olla kuka tahansa 9-10 pelaajan rotaatiosta, kuten Laine viime pelissä osoitti, tuumii coach Koskimies.

Ennakoitu kokoonpano: 1 Jones, 3 Davis Jr (gtd50%), 4 Vehmanen, 6 Niskanen, 7 Yates, 10 Sarcevic, 11 Laihonen, 14 Järvi, 20 Innamaa, 23 Hakamaa, 24 Thompson (gtd50%), 45 Givens. 

 

Vilpas Vikings - Karhubasket keskiviikkona Salohallissa kello 18:30. Otteluisäntänä Länsirannan hammaslääkärit, jonka syömähammaskisa jatkuu tälläkin kaudella. Nyt kaikki kannustamaan Karhu kotimatkalle ilman pisteitä!

 

OSTA LIPUT MATSIIN

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit