Uutiset & Artikkelit

22.10.2019 17:17
Vilpasvikings.fi

Tim Coleman tällä kertaa Vilppaan sytyttäjä

 

Vilppaan päävalmentaja Ville Tuomisella on positiivinen ongelma. Tai oikeastaan kaksi. Vaikka joukkueen peli on vielä kaukana täydellisyydestä ja parannettavaa löytyy jokaiselta osa-alueelta, voittoja satelee salolaisten kukkaroon tasaiseen tahtiin. Vilpas on nyt pelannut kuusi liigakamppailua ja voittoja niistä on yhtä monta. Vastaavaan alkuun ei seura ole päässyt yhdelläkään kaudella aikaisemmin. 

Maanantaina kaatovuorossa oli pirteästi kautensa aloittanut BC Nokia, joka hyytyi Vilppaan viimeisen neljänneksen rumbassa luvuin 73-83 (37-32). Tuomisen toinen positiivinen ongelma on, että tasaisessa nipussa ratkaisijoita riittää. Tällä kertaa otsikoihin nousi Tim Coleman (22/5), joka siivitti salolaiset huikeaan 2-20 runiin päätösjaksolla.

 

Tuomisen kannalta on hienoa, että ratkaisijoita löytyy. Avauspelissä Kouvoja vastaan Vilppaan hahmoksi nousi Juho Nenonen (18/4), Katajaa kurittivat pahimmin Nenonen (15/3) ja Jamuni McNeace (15/10). Kotkassa juhlittiin DJ Lasterin (22/3) johdolla ja Kauhajoki kaatui Salohallissa Henri Kantosen (19/7) huippupelillä. 

Nokialla oli tosiaan Tim Colemanin päivä, vaikkei sitä ensimmäisen puoliajan perusteella (3/2) vielä uskonutkaan. Laiturin tahti parani kolmannelle jaksolle (10 pistettä, yksi levypallo) ja huipentui päätösjakson hurmioon, jolle "TC" kokosi tilastorivin yhdeksän pinnaa, kaksi levypalloa, kaksi riistoa ja syöttö.   

 

Kuva Jani Virolainen

 

Belgiasta Suomeen palanneen coach Greg Gibsonin suojatit antoivat salolaisille oivan haasteen. Vilpas aloitti räväkästi 0-5, mutta isäntäjoukkue nousi nopeasti ohi ja johti avaustauolla 21-17 Tyler Flackin (8) onnistumisilla. Ero kasvoi toisella jaksolla pahimmillaan jo 11 pisteeseen eikä pienimpänä syynä olleet Teemu Sulosen tekemät kahdeksan pinnaa reilussa neljässä minuutissa. Aktiivinen kotijoukkue haki kahdeksan irtopalloa Vilppaan korilta ja vieraiden osumatarkkuus kolmoskaarelta oli heikko (17.6%).

Kuten niin monta kertaa aiemminkin, pukkarista saapui ryhdistäytynyt ryhmä, joka päätti jakson kolmeen onnistuneeseen kolmoseen ja nousi tasatilanteeseen 53-53. Päätöskympillä BC Nokia putosi kelkasta täydellisesti. Kolmessa minuutissa ero kasvoi numeroihin 55-67 ja hurjalla 2-20 runillaan vierasjohto oli suurimmillaan 18 pisteessä 55-73. Aikaa rykäykseen kului vain 3:15 ja peli oli siinä. Lopussa Nokia pääsi kaventamaan loppunumeroiksi 73-83, mutta Vilppaan voittoa se ei pystynyt uhkaamaan enää missään vaiheessa.

Reilut 30 minuuttia uurastaneen Colemanin (22/5) merkitys oli suuri ja hyvää työtä tekivät myös DJ Laster (20/4), Teemu Rannikko (11/2/5 syöttöä), Jamuni McNeace (10/8), Juho Nenonen (8/5), Henri Kantonen (5/4/7 syöttöä), Aatu Kivimäki (5/3) ja Riku Laine (2/0). Ensimmäisen puoliajan hutilointi kaarella (3/17) vaihtui toisella puolikkaalla iloiseksi tulitukseksi (8/14) ja siinä oli yksi ottelun ratkaisuista.

 

BC Nokia on voittanut on voittanut peleistään puolet (3/3) ja pelaa aggressiivisesti sekä liikuttaa palloa hyvin. Kymmenen pisteen iltaa viettivät Stacy Davis, Lassi Nikkarinen sekä Tyler Flack ja koko kymmenikkö ylsi pisteille. Se voitti levypallot 40-34.

Vilppaan urakka jatkuu jo keskiviikkona, kun bussin keula kääntyy kohti Lapuaa ja vastaan asettuu Antto Nikkarisen mestaroima Kobrat. 

 

- - - - - - - - - - - - - - - -  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

HANKI LIPUT NYT KÄRKIKAMPPAILUUN

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit