Uutiset & Artikkelit

29.10.2019 12:27
Vilpasvikings.fi

Seagulls keskiviikkona Salohallin kärkipeliin

Keskiviikkona on huikea ilta luvassa, kun Salohallin kenttä vilistää täynnä maajoukkuemiehiä. Kuva Viestintäliiga

 

Keskiviikko on Salossa GAMEDAY ja nyt on syytä suunnistaa Salohallille, jossa yleisölle tarjotaan todellista huippuviihdettä. Kello 18:30 yhteen iskevät Korisliigan kärkijoukkueet Salon Vilpas ja Helsinki Seagulls! Molemmat ovat aloittaneet kautensa kuudella voitolla ja yhdellä tappiolla.

 

Jos Seagullsia pitää luonnehtia yhdellä sanalla, se sana on kokemus. Lokit palkkasi keväällä päävalmentajakseen Kauhajoen Karhubasketin tuplamestaruuteen luotsanneen Jussi Laakson ja joukkueen konkariosasto säilyi koossa. 38-vuotias Tuukka Kotti (10.0/5.7) ei esittelyjä kaipaa, mutta kerrataan silti. Vilpastakin edustaneella ex-forssalaisella on koossa 373 liigapeliä ja romuluinen sentteri on valittu kahdesti vuoden liigapelaajaksi sekä neljä kertaa vuoden puolustuspelaajaksi. 

37-vuotias Timo Heinonen (10.7) on puolestaan liigan ennätysmies pelatuissa otteluissa (831) ja kaksinkertainen vuoden puolustuspelaaja. Kuluvalla kaudella Heinosen sihti on ollut kohdillaan kaaren takaa, mistä kertoo miehen kolmosprosentti 53.3%. Joukkueena Seagulls on ollut liigan tarkin kaaren takana heittoprosentilla 39.6%.

Lisää kokemusta ryhmään tuli kesällä, kun Gulls palkkasi riveihinsä Euroopassa vuosikaudet pelanneen susijengikapteenin Shawn Huffin (35). Kokenut Huff (10.3/5.5) on kärsinut alkukaudella pikkuvaivoista. Alfasusi on ollut rosterissa vain neljässä pelissä eikä häntä nähdä keskiviikkonakaan kokoonpanossa. Kun Joensuusta hankittu maajoukkuemies Ilari Seppälä sai diilin Ranskasta, katseet seuran toimistolla siirtyivät Islantiin ja maajoukkueen heittävä laituri Antti Kanervo (12.9) pisti nimen alle sopimukseen. Eli Laaksolla on koossa jäätävän kova kotimainen nelikko.

Ulkomaalaisosastolla ryhmän kokenein on 32-vuotias pelintekijä Richie Williams, joka on jaellut 13.1 pisteen ohella peräti 8.6 syöttöä peliä kohden. Williams on kokenut näätä ja ammattilaisvuosia on takana pääasiassa Saksasta (7), mutta Meksikon ja Tsekin liigakin on tullut tutuksi. Kotin kanssa korinalustaa puolustaa Kazembe Abif (9.1/4.0), laiturina viilettää urheilullinen Elijah Stewart (15.9/3.6) ja takakentällä nähdään Trae Bell-Haynes (11.6/4.3/4.4 syöttöä).

Seagulls kärsi sarja-avauksessaan tappion Kouvolassa, mutta sen jälkeen on tullut pelkkiä voittoja. Kataja kaatui +9, Lahti +6, KTP +1, Karhubasket +7 ja viimeksi BC Nokia +19.

Seagulls Salohallissa: 2 Trae Bell-Haynes, 3 Richie Williams, 4 Erik Waxlax, 8 Timo Heinonen, 9 Antti Kanervo, 10 Sakari Laakso, 11 Tuukka Kotti, 13 Daniel Lindner, 30 Elijah Stewart, 32 Kazembe Abif, 47 Ricky Waxlax.

 

Liigahistorian aikana joukkueet ovat kohdanneet 24 kertaa ja niistä Vilpas on voittanut 15. Huomionarvoista on, että viimeiset kymmenen peliä ovat kääntyneet Vilppaalle peräti 9-1. Salolaiset aloittivat kauden viidellä peräkkäisellä voitolla, mutta noutaja tuli kuudennessa pelissä Lapualla Kobrien muodossa. 

Vilpas keskiviikkona: 4 Mikko Koivisto (GTD50%), 5 Henri Kantonen, 7 Juho Nenonen, 9 Teemu Rannikko, 11 Tim Coleman, 12 Aatu Kivimäki, 13 Tuukka Juntunen, 14 Reggie Dillard, 17 Jamuni McNeace, 21 Riku Laine, 22 DJ Laster.

Viikingit ovat joutuneet vetämään viime pelit yhdeksällä miehellä Mikko Koiviston selkäongelmien vuoksi. Koivarin kanssa ollaan menossa parempaan suuntaan, mutta tuleeko keskiviikko liian aikaisin? Se nähdään Salohallissa keskiviikkona kello 18:30 ja otteluisäntänä on Finnfoam.

Tervetuloa seuraamaan huippuviihdettä ja huudetaan pisteet kotiin!

 

LIPUT MATSIIN

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit