Uutiset & Artikkelit

13.10.2019 16:49
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Riku Laine kaivoi Vilppaan syvästä kuopasta

Koripallossa puhutaan paljon runeista eli jaksoista, jolloin toinen joukkue vie vastustajaa kuin mätää kukkoa. Lauantaina Salohallissa nähtiin tästä malliesimerkki, kun Vilpas ja Lahti Basketball viihdyttivät paikalle saapuneita 1255 katsojaa. Vilpas nousi vaikeuksien kautta 89-84 (31-41) voittoon ja jatkaa Korisliigan ainoana joukkueena puhtaalla pelillä. Illan sankariksi nousi kotijoukkueen Riku Laine, joka tuntui olevan joka puolella kenttää nakuttaen Korisliigauransa piste-ennätykseksi 17 pinnaa.

Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen tiivisti ottelun kulun osuvasti.
- Viisi minuuttia aivan kamalaa, viisi minuuttia tosi hyvää, 15 minuuttia tosi synkkää ja 15 minuuttia loistavaa, totesi Tuominen.

Puretaanpa sanomaa pienempiin paloihin ja aloitetaan ensimmäisistä viidestä minuuttista (kamalaa). Tai itse asiassa reilusta kuudesta. Courtney Stockard aloitti Lahden juhlat kolmosella ja puolentoista minuutin kohdalla taululla komeili 0-8 ilman ohiheittoja ja meno jatkui Vilppaan aikalisälle mentäessä (6:17) vierasjohdossa 9-16. Sitten Vilpas otti ohjat ja juoksi, prässäsi ja riisti 14-0 runilla itsensä piikkipaikalle 25-18. Tosi hyvää.
Kotijoukkueen vire jatkui vielä toisen jakson alkuminuutit (29-21), mutta sitten iski kipsi ja Lahti käytti sen hyväkseen. Jakson puolivälissä se meni kovilla kolmosillaan ohi ja 20 minuutin tauolle poistuttiin kotiyleisön ihmetellessä numeroista 31-41. Etenkin 16 pistettä säkittänyt Stockard oli pysäyttämätön ja Tuomas Hirvonen (8/4/5s) kirjautti hienon +23 plus/miinustehot. Tosi synkkää.

Sama synkkyys jatkui kolmannen jakson puoliväliin saakka, jolloin Lahti karkasi Hirvosen kolmosella jo 16 pisteen johtoon 38-54.
- Katsoin siinä vaiheessa Jereä rukoillen, että kerro mistä saadaan kipinä, huokaili Tuominen ja päästi Riku Laineen irti. Avauspuoliskolla neljä pinnaa upottanut Ura-kasvatti haki ensiksi hyökkäyslevypallon (25:57) ja nosti kavennuksen 44-57. Heti perään (26:18) toistui sama temppu ja ero 11 pisteeseen. Ajassa 26:37 Laineelle puolustuslevypallo, ja toisessa päässä kolmonen pohjaan 52-59. Loppuhetket menivät penkillä henkeä vetämässä ja päätösjaksolla uutta menoa putkeen.
Kellossa 30:45 riisto ja siitä Teemu Rannikon kolmosella Vilpas siirtyi pitkästä aikaa piikkipaikalle 65-64. Laineelle kaksi pakkipään levyriä ja 32:42 onnistuneella ajolla ja bonusvaparilla kotijohto kahdeksaan pisteeseen (73-65). Ajassa 33:12 Riksalle illan toinen kolmonen pohjaan ja yleisö osaa arvostaa! Jakson puolivälissä kutsu vihdoin penkille, mutta peli oli jo ratkaistu. Job well done!
Unelmailta toi Rikulle Finnparttian parhaan pelaajan palkinnon, Länsirannan hammaslääkäreiden syömähammaskiinnityksen ja komean tilastorivin: 16:23 minuuttia, kakkoset 4/4, kolmoset 2/3, vaparit 3/3, 17 pistettä, kuusi levypalloa ja kolme riistoa. Plus/miinus joukkueen korkein +23 ja teholukema joukkueen korkein +26. Enempää ei voi vaatia.
- Eka puoliajalla ei ollut kivaa oikein kenelläkään, mutta toisella oli aika hauskaa. Itsellä oli hyvä fiilis pelata ja tuntui, että mitä vaan pistää ilmaan, se menee sisään. Ville on sanonut, että kun menet kentälle niin mielummin överit kuin vajarit. Hän on antanut mulle selkeän roolin eli tee työsi ja auta joukkuetta voittamaan, totesi nuori salolaissankari.

Erittäin kaksijakoinen ottelu oli taas kerran osoitus Vilppaan identiteetistä. Vastuuta jaetaan koko ryhmälle eikä yksittäisiä tähtiä ja sooloilijoita kentältä löydy. Penkin vahvuus tuli jälleen esiin, sillä penkkipisteet menivät Vilppaalle murskaavasti 38-7.
- Teemme tätä joukkueena. Se vaatii, että energiaa tulee jokaiselta pelaajalta ja tämä on meidän valittu tie. Kova syke ja kaikki jätkät kentälle eli kollektiivisuuden kautta näitä voittoja tässä raavitaan. Neljässä ensimmäisessä ottelussa DJ Laster on tainnut kerran heittää yli 20 pistettä, muistutti Tuominen.
Ottelu aiheutti myös lisähommia valmentajakaksikolle.
- Hyvät hetket ovat todella hyviä ja synkät hetket todella synkkiä. Aika monta tuntia menee, kun tätä peliä kelaa ja miettii, että mitä tapahtui, myönsi päävalmentaja.

Vaikka lauantai-illan huuman keskipisteessä oli Laine, kaikki kentällä käyneet yhdeksän miestä pääsivät pisteille. Takuuvarma DJ Laster iski tehot 17/4, Henri Kantonen 10/2, Teemu Rannikko 10/1/9 syöttöä, Jamuni McNeace 10/4, Juho Nenonen 9/0, Aatu Kivimäki 7/3, Tim Coleman 5/5 ja Reggie Dillard 4/1. Mikko Koivisto istui siviileissä, mutta toivottavasti nähdään kehässä keskiviikkona Karhua vastaan.

Lahti Basketball teki ottelusta Vilppaalle tosi vaikean ja Ville Tuominen antoi täyden tunnustuksen lahtelaisille. Urheilullinen Courtney Stockard (28/7) oli todella kova ja hyvää työtä tekivät myös kippari Vesa Mäkäläinen (15/4) ja Tuomas Hirvonen (13/6/6 syöttöä). Jerry Evansin (10/4) kanssa pärjättiin hyvin eikä Devante Wallacesta (11/2) ollut Vilppaan kaatajaksi. Pitkästä Desmond Hubertista (2/3) on vaikea sanoa yhtään mitään.
- Aikamoista vuoristorataa ja me aloitettiin hyvin. Lopussa iski kurittomuus, ei maltettu liikuttaa palloa ja tehtiin itsestä staattisia, harmitteli päävalmentaja Petri Velling.
- Onnittelut Salolle ja Rikulle piste-ennätyksestä. Johdettiin 16 pisteellä ja sitten kaveri sai momentumin päälle. Päästettiin Vilpas juoksemaan ja siinä he ovat parhaimmillaan. Parannettiin kuitenkin selvästi Seagulls-pelistä, pohti Tuomas Hirvonen.

Vilpas esiintyy seuraavan kerran kotiyleisölleen jo keskiviikkona, jolloin Salohalliin saapuu eilen Pohjanmaan derbyssä pitemmän korren vetänyt Karhubasket. Se kaatoi Lapualla Kobrat Bojan Sarcevicin (26/6/7) huippupelillä 81-96.

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit