Uutiset & Artikkelit

11.10.2019 14:40
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Lahti Basketball tuo säpinää kentälle ja katsomoon

Lauantai on Salohallissa GAMEDAY. Kolmella ottelulla ilman tappioita sarjan aloittanut Vilpas kohtaa lauantaina kello 17:00 sarjanousija Lahti Basketballin. Petri Vellingin valmentama ryhmä saapuu Salohalliin yhdellä voitolla ja kahdella tappiolla. Lahti otti Vilppaasta mittaa jo syksyn Hanhivaara-turnauksessa, mutta tuon ottelun videomateriaalia ei voi käyttää hyväksi. Kolmella jenkillä Salossa pelannut Lahti palkkasi neljänneksi 196-senttisen takamiehen Devante Wallacen (11.7/3.3) ja Salon turnauksessa loukkaantuneen Jarred Jonesin tilalle hankittiin 203-senttinen Jerry Evans, joka onkin Korisliigan kolmonen pistepörssissä 22.3 pisteen keskiarvolla. Kun soppaan lisätään vielä loukkaantumisesta toipunut Sami Ikävalko, joukkueen ilme on muuttunut melkoisesti.

Tuttua toki löytyy. On Juho Nenosen lempitanssipartneri Vesa Mäkäläinen (12.0/4.3), on Vilppaalle viime kausina tuskaa tuottanut takamies Tuomas Hirvonen (9.0/5.5 syöttöä), on urheilullinen Courtney Stockard (16.0/8.3), on ulottuva Desmont Hubert... Eli takki on oltava vahvasti kiinni napitettuna, kun ottelu alkaa. Lahden vaarallisuudesta oivan opetuksen sai Kauhajoen Karhubasket viikko sitten, jolloin lahtelaiset katkaisivat Karhun 20 ottelun mittaisen kotivoittoputken lukemin 84-92. Lahti teki toisella puoliajalla komeat 61 pistettä ja viisi miestä ylsi kaksinumeroisille pisteille. Kärkenä hääri 28 pistettä upottanut Jerry Evans ja Stockard tehtaili tupla-tuplan 12/10.

Lahti Basketball on taatusti kaikille mieluinen tuttavuus Korisliigaan. Sen edeltäjältä Namika Lahdelta loppuivat paukut ja kaksinkertainen Suomen mestari (2000, 2009) vaihtui uuteen nimeen. LaBa on saanut perinteisessä talviurheilukaupungissa hommaa hyvin eteenpäin ja se keräsi jo divarikausillaan kunnioitettavat yleisömäärät Suurhalliin. Sama trendi on jatkunut myös Korisliigassa, sillä Lahti on katsojamäärissä kakkosena yli tuhannen katsojan keskiarvolla. Se on hieno juttu.
- Meillä oli takkuinen kamppailu keskiviikkona ja siitä lähdetään parantamaan. Kokenut Vilpas on aloittanut kautensa hienosti ja äänekäs kotiyleisö pitää huolen tunnelmasta, tuumii seitsemättä liigapeliään päävalmentajana aloittava Petri Velling.
Tunnelmaa Salohallissa tulee varmasti riittämään, sillä ennakkotietojen mukaan paikalle saapuu bussilastillinen Lahden kannattajia, jotka eivät ole tunnetusti sieltä hiljaisesta päästä. Sekin on hieno juttu.

Lauantaina kotijoukkue Vilpas lähtee hakemaan kauden neljättä voittoa. Kouvot kaatui kotona +18, Kataja vieraissa +2 ja viimeksi KTP vieraissa +11.
- Edellisessä vierasottelussaan Lahti tykitti yli 60 pistettä toisella puoliajalla ja haki voiton Kauhajoelta, joten varuillaan pitää olla. Meillä on alla hyvä esitys Kotkasta, pohtii Ville Tuominen, joka ajaa vahvasti liigan valmentajataulukossa Joonas Iisaloa kiinni. Saksassa nykyään vaikuttavalla Iisalolla on koossa 154 ottelua, Tuomisella 149. Saksanmaalle liittyvä kysymys lukijoille: kuka johtaa parhaillaan Saksan Bundesliigan (BBL) pistepörssiä? Vastaus löytyy jutun lopusta.

Lauantaina Vilpas päässee ykkösmiehistöllään illan otteluun, ainoa kysymysmerkki on Henri Kantosen pelaaminen. Kantonen on aloittanut liigakauden erinomaisesti ja on ollut kolmessa pelatussa ottelussa Vilppaan ykkönen minuuteissa (26:00) ja nuoren miehen tilastorivi lupailee hyvää: 10.7 pistettä, 4.7 levypalloa, 3.7 syöttöä ja teholuku 14.0 toiseksi paras DJ Lasterin jälkeen.
Koriksen ystävät voivat tulla seuraamaan koripalloa Salohalliin jo aiemmin, sillä Jussi Savolaisen valmentamat A-pojat kohtaavat Tampereen Pyrinnön esiotteluna kello 13:00. Tuohon otteluun on vapaa pääsy. Kello 17:00 sitten Salon Vilpas - Lahti Basketball. Otteluisäntänä Finnparttia. Ottelun aikana voi hankkia myös illalliskortteja Vilppaan Korisgaalaan 26.10, jonne kaikki ovat tervetulleita.
Ja vastaus kyssäriin: Bundesliigan korikuningas tällä hetkellä on Javontae Hawkins, Crailsheim 21.5 pistettä per peli. Good job, Hawk!

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit