Uutiset & Artikkelit

24.10.2019 18:36
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Kova kobratrio aiheutti vaisulle Vilppaalle avaustappion

Voitosta voittoon porskuttanut Vilpas joutui palaamaan Lapualta kotiin vaisummissa tunnelmissa. Kauden heikoin esitys osui Lapuan Urheilutalolle ja Kobrat otti ansaitun 90-84 (43-40) kotivoiton. Pohjalaisvoiton takuumiehinä hääri kolmikko Jordan Capps (26), Antto Nikkarinen (24) ja Julien Lewis (23), joka nakutti komeat 73 pistettä. Vilpas jakaa nyt sarjakärjen Helsinki Seagullsin kanssa ja molemmat ovat voittaneet kuudesta pelistään viisi.

Lapuan Urheilutalo ei ole helppo paikka vierailijoille ja se tiedettiin jo etukäteen. Toinen tiedossa ollut fakta oli, että kotikobrat vääntää ottelusta toiseen liigan pienimmällä rotaatiolla. Sitä piti päästä hyödyntämään, mutta ei päästy. Kobrat voitti nopeiden hyökkäysten pisteet 22-13.
Aloitetaan Lapuan illan hyvistä puolista. Vilpas voitti hyökkäyslevypallot 4-16 ja siihen ne ilonaiheet loppuivat. Luku on tosin hämäävä, sillä Kobrat pussitti kakkosensa 77.8 prosentilla ja näin irtopalloja ei hirveästi jäänyt otettavaksi. Toisessa päässä Vilpas tuntui yrittävän lay-up ohiheittojen Suomen ennätystä ja raapi niistä suuren osan 20 tehdystä toisen mahdollisuuden pisteistään.
Vilppaan parhaana raati palkitsi Jamuni McNeacen, jonka lopulliset pisteet ovat yhä hämärän peitossa. Kobrien tilastoväki sekoili loppuhetkillä ja ottelun tilastot luvattiin korjata torstain aikana. Paperilla McNeace viimeisteli 18 pistettä, mutta se ei pidä paikkaansa, sillä joukossa on mm. yksi onnistunut kolmonen. Levypallomäärä (11) on kuitenkin kohdallaan.
Vahvan kolmannen jakson pelannut Tim Coleman teki 18 pistettä, mutta heittopeli (5/13) oli kaukana kiitettävästä. Laiturin 11 vapaaheitosta neljä sujahti renkaan väärälle puolelle. Pari kertaa vieraspenkkiä kolhuillaan pelotellut Teemu Rannikko (8/3) jakeli normit kahdeksan syöttöä ja Henri Kantonen (13?) painoi pari kertaa renkaalle asti. Pahiten miinukselle jäi tällä kertaa DJ Laster (10/1/-13).
- Kobrat pelasi hyvin, kolme miestä teki 73 pinnaa, joten emme onnistuneet puolustuksessa. Meidän pelaaminen oli surkeaa, suomi kapteeni Teemu Rannikko omiaan pelin jälkeen.
Samaa komppasi päävalmentaja Ville Tuominen.
- Turha selitellä mitään, olimme itse niin huonoja. Kobrille hatunnosto, sillä ei ole helppo vetää kuudella miehellä. Meidän heittopromillet eivät hirveästi hurraa-huutoja aiheuta ja 1vs1 tilanteet hävittiin jatkuvasti. Meiltä selvästi kauden heikoin peli, harmitteli Tuominen.

Kobrat lähti otteluun ilman kapteeni Lauri Toivosta ja Juho Lehtorantaa, joten coach Ville Turjalla oli käytössään junnujen lisäksi kuusi pelaajaa. Se riitti silti voittoon, sillä Jordan Capps riehui ensimmäisen puoliajan 17 pisteen arvoisesti (heitot 7/9) ja taitava Antto Nikkarinen (16) säesti kolmosillaan (4/6).
Kolmannella jaksolla Nikkarinen väänsi polveaan joutuen pitkäksi aikaa penkille ja Vilpas nousi 30 minuutin kohdalla kahden pisteen päähän 64-62. Tim Coleman oli vahva 13 pisteen jaksosaaliillaan ja seitsemäs peräkkäinen voitto näytti ihan mahdolliselta.
Kobrien Julien Lewis oli kuitenkin toista mieltä eikä Vilpas saanut liukasta takamiestä kiinni millään. Mies ohitteli salolaispuolustajia vasemmalta ja oikealta, upotti keskimatkan jumppereita millintarkasti sisään ja oli päätösjakson 13 pisteellään "Man of the match". Reggie Keelyn (9/7) ja Brandon Boggsin (4/6) kanssa pärjättiin ihan hyvin eikä Jussi Turjastakaan (2/2) ollut tällä kertaa suurempaa vaaraa.
- Hyvä voitto, mutta ne kaksi asiaan joihin keskityttiin, pettivät pahiten eli pallosta huolehtiminen ja Salon hyökkäyslevypallot. Kauden paras puolustuspeli ja oltiin aggressiivisempia, totesi Antto Nikkarinen.
Päävalmentaja Ville Turja oli tyytyväinen omiinsa.
- Keskittyminen oli tänään parempaa ja noudatettiin hyvin pelisuunnitelmaa. Voitot korjaa kaiken ja toivotaan, että Anton polvessa ei ole mitään vakavampaa, pohti Turja.

Vilpas saa huilata viikonlopun ja palaa tositoimiin keskiviikkona Salohallissa, jolloin todellisessa kärkikamppailussa iskevät yhteen Vilpas ja Seagulls.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit