Uutiset & Artikkelit

17.10.2019 14:52
Vilpasvikings.fi

Karhusta ei ollut Vilppaan putken katkaisijaksi

Henri Kantonen johdatti Vilppaan komeaan kotivoittoon Karhubasketista lukemin 82-68. Kuva Ville Vuorinen.

 

Viisi peliä, viisi voittoa. Ei siis huono alku Vilppaan liigakaudelle ja samalla vinkki niille, jotka ovat jatkuvasti huolissaan. Vilppaassa on kaikki hyvin. Entistä makeammaksi putken jatkumisen tekee se, että viimeinen voitoista irtosi tuplamestari Kauhajoen Karhubasketista. Vilpas puolusti hallitsevan mestarin 68 pisteeseen ja kotijoukkojen sankareiksi nousivat hienon takamiespelin pelannut Henri Kantonen (19/7) sekä korinalustaa dominoinut Jamuni McNeace (13/12). Keskiviikon voittonumerot Salohallista olivat 82-68 (39-36) ja nyt Vilpas saa huilta viikonlopun. Ensi viikolla on ohjelmassa kaksi vieraspeliä, Nokialle ja Lapualle. Illan muita voittajia olivat Helsinki Seagulls (KTP) ja Tampereen Pyrintö (Lahti Basketball).

 

Koko kauden jatkunut epätasaisuus leimasi edelleen Vilppaan otteita, vaikka päävalmentaja Tuomisen teesit keskittyivät juuri sen asian poistamiseen.

- Pelit ovat olleet vuoristorataa ja tarkoitus oli löytää tasaisuus otteisiin, mutta sellaiseksi se taas meni. Alkuun oltiin 6-17 häviöllä ja sitten johdettiin parhaimmillaan 21 pisteellä. Lopussa Karhu tuli vielä kuuteen eli se heilui taas suuntaan jos toiseen, ihmetteli Tuominen.

Samalla hän kiitteli omiensa pakkipään suoritusta ja ihan syystäkin. 

- Pidettiin Kauhajoen tasoinen joukkue 68 pisteessä. Jamuni saatiin nyt siihen rooliin mitä häneltä on odotettu. Kauhajoki alkoi toisella puoliajalla katsomaan, että se pitkä poika on taas siellä ja ne kilometrin pituiset kädet on edessä. Heitot alkoivat kääntyä syötöiksi, ihasteli päävalmentaja.

 

Jamuni McNease pelasi parhaan ottelunsa, ja oli ratkaisevassa roolissa ennen kaikkea puolustuskorin alla. Kuva Anne Nenonen.

 

Jamuni McNeacelta nähtiinkin kauden miehekkäin esitys. "Money" vietti kentällä vajaat 24 minuuttia, joiden aikana sentteri heitti 13 pistettä (5/8), haki 12 leypalloa (neljä hyökkäyspäästä) ja esitteli neljä heitontorjuntaa. Otteluisäntä Länsirannan hammaslääkärien parhaan pelaajan palkinto olisi mennyt varmasti McNeacelle, ellei kentällä olisi ollut myös Henri Kantosta. 

Viime kaudella loukkaantumisista kärsinyt 22-vuotias takamies on pelaamassa hienoa kautta, jolle eilinen esitys oli mainiota jatkumoa. 

Kantonen raatoi Mikko Koiviston poissaolelssa parketilla peräti 32:24 minuuttia ja keräsi komean +28 teholukeman. Puolustus maistui ja hyökkäyspäässä ToPo-kasvatti rankaisi kauhajokisia 19 pisteellä. Kakkoset upposivat 4/4, kolmoset 2/5, vaparit 5/5 ja päälle vielä seitsemän levypalloa ja kolme syöttöä.

- Henkka pelasi erittäin hyvän preseasonin, hän tekee älyttömästi hommia ja on älyttömän hyvässä kunnossa. Olen valmentanut Henkkaa jo kun hän oli kymmenvuotias ja hän tietää, miten minä näitä asioita välillä töksäyttelen. Ensimmäisillä puoliajoilla hän on ollut vähän ujo ja totesin puoli-ilkeästi, että mene nyt korille äläkä tyydy pomputteluun, totesi Tuominen.

 

Ottelu tarjosi 1365 katsojalle varmasti mieluisaa seurattavaa. Alkuun Vilppaan sysimusta alku (0-8, 6-18), sitten toisen kympin 8-0 nousu Tim Colemanin koreilla lukemiin 20-21. Ensimmäisen kerran Vilpas siirtyi kuskiksi 45 sekuntia ennen puoliaikaa McNeacen 2+1 koreilla (37-38) ja siitä Kantosen vapareilla kolmen pisteen taukojohtoon.

Pukukopista kentälle saapui energinen kotijoukkue, joka kirmasi viidessä minuutissa 13 pisteen johtoon 53-40 ja McNeace pelotteli karhut pois korin läheisyydestä torjuntauhallaan. Kolmas kymppi Vilppaalle 23-8 ja peli näytti pelatulta. Cameron Jonesin esimerkillä Karhubasket nousi vielä kerran uhkaamaan kotivoittoa. Ekat viisi minuuttia menivät vieraille 6-18 ja katsojille tarjottiin lisäjännitystä numeroissa 68-62. Ei vaan riittänyt tällä kertaa.

Colemanin kolmonen ja kakkonen sekä Teemu Rannikon kolmonen siivittivät viikingit taas 11 pisteen johtoon ja lopullisen niitin ottelulle sinetöi Bojan Sarcevic, jonka kuuppa ei kestänyt loppuun asti. Ensiksi suihkukomennus teknisellä virheellä, sitten suunsoiton jatko toi toisen tekun (nyt penkille) ja kruununa pelin jälkeinen huutelu ja sormimerkkien näyttely Vilppaan kannattajille. Ei ihan kapteenin arvoista toimintaa.

 

Karhu sinnitteli voitossa kiinni ensimmäiset 20 minuuttia, mutta se ei riittänyt.

- Onnittelut Vilppaalle hyvästä pelistä. Tärkein asia tänne tultaessa oli, ettei Vilpasta saa päästää siihen hurmokseen, jota Salohallissa usein nähdään. Kontrolli piti pystyä säilyttämään ja siinä onnistuttiin aika hyvin ensimmäisellä puoliajalla. Vilpas tuli toiselle puoliajalle todella hyvällä energialla ja meillä oli suuria ongelmia hyökkäyksen käynnistämisessä. Ei näytetty kovin hyvältä joukkueelta, ei laitettu palloa liikkeelle ja puskettiin menetyksiin, harmitteli päävalmentaja Janne Koskimies.

Parhaana palkittu Okko Järvi (18/5) oli liekeissä avauspuoliskolla (12), mutta hävisi muun lauman mukana kuvasta toisella. Silloin esiin astui kokenut Cameron Jones (16/5). Evan Yates (9/9) ja Samuel Givens (10/5) pysyivät hyvin kurissa ja nuhteessa. Kuumakalle Sarcevic (3/1) sai avattua pistetilinsä vasta päätösjakson alussa eikä Alex Thompsonin tilalla pelannut Juan Davis Jr (4/2) ihmeitä esittänyt.

- Aloitimme pelin hyvin, mutta kaivoimme itselle ison kuopan toisella ja kolmannella neljänneksellä. Taistelimme takaisin vielä kuuteen pisteeseen, mutta se oli vähän liian myöhään, myönsi Cameron Jones.

 

Ville Tuominen on saanut Vilppaan oivaan syysvireeseen sillä joukkue jatkaa puhtaalla pelillä sarjan piikkipaikalla. Kuva Markus Moisio.

 

Vilppaasta Kantosen (19/7) ja McNeacen (13/12) ohella Tim Coleman tilastoi 11/5, DJ Laster 13/5, Teemu Rannikko 9/0, Reggie Dillard 6/2, Riku Laine 5/2, Aatu Kivimäki 4/1 ja Juho Nenonen 2/2 eli kaikki olivat jälleen pisteillä ja minuutit jakaantuivat mukavasti. Levypalloissa Vilpas oli parempi 40-34 ja torjunnoissa peräti 8-0.

Vilppaan kausi jatkuu korismaanantain merkeissä BC Nokiaa vastaan ja keskiviikkona on edessä vierasreissu Lapualle Kobrien vieraaksi.

 

SEURAAVA KOTIOTTELU

KORIS ON PARASTA PAIKAN PÄÄLLÄ - OSTA LIPUT NYT!

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit