Uutiset & Artikkelit

31.10.2019 11:17
Vilpasvikings.fi

Coleman ja Rannikko Seagullsin turma

Tim Coleman pelasi loistavan matsin keskiviikkona viimeistellen 29 pistettä ja napsien 7 levypalloa. Lisäksi Coleman pimensi Seagullsin takamiehen Richard Williamsin totaalisesti. Kuva Anne Nenonen.

 

Keskiviikoilta tarjoili Salohallin kauden ennätysyleisölle (1573) mieluisaa seurattavaa, kun Korisliigan kärkikaksikko Vilpas ja Seagulls iskivät yhteen. Vilpas vei viihdyttävän koriskamppailun nimiinsä Tim Colemanin (29/5) ja Teemu Rannikon (27/1/7) huippupelillä 100-88 (53-39) ja Vilpas jatkaa yksin sarjan kärjessä. Illan toisessa ottelussa Karhubasket aiheutti Kouvolan Kouvoille kauden toisen tappion lukemin 75-87.

 

Jo ottelun alkuhetket uumoilivat, mitä Salohallissa tullaan näkemään. Vilpas johti avauskympin jälkeen 24-21 ja erehtymätön Coleman osui kymmenen pisteen edestä ja yhden heiton missannut Rannikko säesti yhdeksällä pinnalla. Muille ei sitten paljoa jäänytkään. Tehoduon meno jatkui samana toisellakin kympillä ja puoliajalle mentäessä kotijohto kasvoi 14 pisteeseen. Coleman oli kasannut 22 pinnaa ja taikurilla oli koossa pisteitä 18.

 

- Jokainen tykkää tehdä pisteitä ja tänään minä ja Tim tehtiin aika paljon kahdestaan, tuumi kotijoukkueen parhaana palkittu Rannikko.

 

Hyvin hyökänneen Vilppaan 53 pisteestä kaksikko teki siis 40 ja se oli pinnan enemmän kuin koko lokkilauma sai kokoon 20 minuutissa. Tim Colemanin lisäansioksi on mainittava Seagullsin taitavan takamiehen Richie Williamsin täydellinen pimentäminen. Vikkelän Williamsin saldoksi jäi yksi levypallo ja kaksi syöttöä kaikkien viiden heiton kolistessa rautoihin.

- Coleman on ollut puolustuspäässä hyvä koko kauden ja kenkä on puristanut enemmän hyökkäyksessä. Tim on tehnyt sen eteen paljon töitä ja hienoa että työ kantaa hedelmää, kiitteli päävalmentaja Ville Tuominen. 

Ilman Shawn Huffia peliin lähteneen Seagullsin tehot lepäsivät avauspuolikkaalla laituri Elijah Stewartin (19/3) harteilla.

 

DJ Laster jatkoi tasaisen tehokasta alkukautta viimeistelemällä tehot 17/7 ja esitteli jälleen ponnistusvoimaansa komealla donkilla. Kuva Anne Nenonen.

 

Kolmannen jakson jälkeen Vilppaan johto oli edelleen turvallinen 79-64 ja tehokaksikko sai apua DJ Lasterilta, joka lihotti pistesaldoaan kahdeksalla. Rannikko ja Stewart jäivät kympilä pisteittä ja Colemanin sarake kasvoi enää kahdella. Myös Mikko Koiviston seitsemän pinnaa tulivat tarpeeseen.

 

Päätösjaksolla Salohallin lähes 1600 silmäparia saivat sitten jännittää. Päävalmentaja Jussi Laakso sai puhallettua ryhmäänsä uuden kipinän ja kotijohto alkoi kaventua silmissä. Kahdella peräkkäisellä kolmosella ero yhdeksään reilussa minuutissa ja Tuomisen aikalisä ei tuonut tilanteeseen helpotusta. Timi Heinosen kolmella vaparilla ja Stewartin kahdella vapaaheitolla ero käväisi jo kahdessa (82-80), kunnes Rannikko onnistui kaaren takaa ja uusi tempun hetkeä myöhemmin. 

 

Vilppaan johto kasvoi taas kahdeksaan ja ratkaiseva niitti nähtiin ajassa 3:38. Heittosummerille asti edennyt salolaishyökkäys päättyi Teemu Rannikon yli kymmenestä metristä lähteneeseen kolmoseen, jota tuomaristo joutui tarkistamaan videolta. Tuomio pysyi voimassa ja kotijohto kasvoi numeroihin 93-84. Richie Williamsin kavennuskakkonen kuittaantui DJ Lasterin riistolla päättyen komeaan donkkiin (95-86) ja voiton vakuudeksi Juho Nenonen nosti hyökkäyslevyristä (1:13) helpottavat pinnat. Loppunumerot Vilppaalle 100-88 ja Nenonen pääsi laulattamaan faneja Colemanin hoidellessa tällä kertaa tanssikuviot.

 

- Tänään nähtiin hyvätasoinen koripallo-ottelu ja molemmat laittoi kovia heittoja sisään. Meiltä hyvää tekemistä, vaikka rotaatio jäi toisella puoliajalla vähän pieneksi ja siksi pallonpaine ja aggressiivisuus putosi aika paljon, totesi Tuominen.

 

Taikurin iltapuhde oli häikäisevä, 25minuutissa tehot 27/1/7 ja teholukema +30! Kuva Markus Moisio.

 

Vilppaasta Rannikko tilastoi kauden ennätyspisteensä (27) ja jakeli ohessa seitsemän syöttöä. Coleman oli pakkipäässä taas maagisen hyvä ja heitti 29 pistettä kolmella ohiheitolla. Kolmas tärkeä lenkki oli DJ Laster (17/7). Muut: Jamuni McNeace 9/6, Mikko Koivisto 7/3, aloitusviisikkoon noussut Riku Laine 4/2 sekä voittajien parhaan plus/miinustehon kuitannut Juho Nenonen 3/5. Juuri ennen puoliaikaa loukkaantunut Reggie Dillard tilastoi 2/1 ja Henri Kantonen 2/4. Aatu Kivimäelle osui harvinainen yhden syötön ilta.

 

- Jos teet 100 pistettä Seagullsia vastaan, olet aika vahvoilla. Meidän hyökkäyspelaaminen oli parasta, mitä ollaan tällä kaudella esitetty ja Coleman puolusti Williamsia erinomaisesti, kehaisi otteluisäntä Finnfoamin palkitsema Rannikko.

 

Seagulls teki upean nousun päätöskympillä, mutta kahta pistettä lähemmäksi se ei enää päässyt. Elijah Stewart (24/4) palkittiin ansaitusti parhaana ja kaksinumeroisille ylsivät myös Trae Bell-Haynes (11/4), Timo Heinonen (12/2), Antti Kanervo (17/2) sekä Tuukka Kotti (11/7). 

 

- Täällä on aina kiva pelata ja tunnelma on aina hyvä. Salo oli ehjempi läpi matsin. Meillä oli pari hyvää pätkää, mutta etenkin ensimmäisellä puoliajalla olimme aika huolimattomia. Teemu pelasi huikean matsin ja Coleman oli avauspuolikkalla pitelemätön, myönsi entisessä kotihallissaan pelannut Tuukka Kotti.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin sellainen ihme, että Seagulls rikkoi viidesti Vilppaan kolmen pisteen hyppyheittäjää.

 

- Lisäksi menetimme pallon kahdeksan kertaa ja teimme muutamia huolimattomuusvirheitä. Salo on inhottava puolustusjoukkue ja tosi hyvä siinä mitä tekee, joten ei ne hirveesti yllätä. Meidän hyökkäyspeli ei oikein rullannut ja keskityttiin vääriin asioihin. Toisella puoliajalla tehtiin aika iso loikka, ei enää mussutettu ja keskityttiin omaan suorittamiseen, totesi Jussi Laakso.

Yksi ottelun ratkaisuista nähtiin vapariviivalla. Vilpas pääsi sinne 24/33, Seagulls selvästi harvemmin 13/19. Levypallot Vilpas voitti lopulta 38-35 ja oli niskan päällä kaikissa heittoprosenteissa.

 

Vilppaan kannalta voiton lisäksi yksi ilahduttavimmista asioista oli Mikko Koiviston paluu parketille. Koivisto pelasi paluuottelussa 19minuuttia summasi tehot 7/3/2. Kuva Anne Nenonen.

 

Vilppaan kausi jatkuu lauantaina Pyynikillä Pyrinnön vieraana. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti kello 18:00.   

 

HANKI LIPUT NYT KORISMAANANTAIHIN!

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit