Uutiset & Artikkelit

22.12.2019 10:21
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Vilppaan kasvojen pesu onnistui

Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen lupaili joukkueeltaan kasvojen pesua tiistaisen Seagulls-vierailun jälkeen ja sellainen myös nähtiin perjantaina Salohallissa. Liigan koriahnein joukkue Tampereen Pyrintö jäi toisella puoliajalla aggressiivisesti pelanneen Vilppaan jalkoihin ja Tuominen sai johdattaa tiiminsä joulutauolle mukavalla 99-77 (42-39) voitolla. Syykauden saldoksi muodostui täten 16 voittoa, neljä tappiota. Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannella jaksolla, jonka Vilpas kuittasi tylysti 34-18 ja illan tähtenä tuikki viisi kolmosta upottanut Mikko Koivisto.

Kotijoukkue aloitti pirteäti ja johti kolmessa minuutissa 10-3. Viittä minuuttia myöhemmin Pyrintö oli kivunnut puolestaan 15-17 johtoon ja tauolle poistuttiin kotijohdossa 22-20. Chris Flemmings (8) johti kotitulitusta, Panu Peltokangas (7) oli vieraiden ykköstykki.
Toinen kymppi mentiin edelleen tasaisissa merkeissä ja ero kasvoi kolmeen pisteeseen pitkälle tauolle lähdettäessä. Jamuni McNeace (10/6) esitteli monipuolisuuttaan ja Pyrinnöltä esiin astui kolmosissaan onnistunut Lassi Kilpinen (7). Ottelu ratkaistiin sitten kolmannella kympillä ja se ei tullut suurena yllätyksenä tamperelaisille.
- Vilpas nosti intensiteettiä ja me ei pystytty mätsäämään siihen. Kolmannet jaksot ovat olleet meille ongelmallisia tällä kaudella ja siihen on löydettävä ratkaisu, pohti kymmenen pistettä kasannut Kilpinen.

Pyrintö johti Kilpisen kolmosella vielä kolmannen kympin alussa 44-45, mutta sitten tuli noutaja. Ensitahdit nousulle antoi Chris Flemmings (46-45, 51-47, 53-47) ja kun jakson puolivälissä kentälle asteli Mikko Koivisto, se oli menoa. Heti alkuun Koivoston kolmosella 60-50 ja jatkoa jakson viimeisellä minuutilla - kolmonen ja kakkonen pesään. Vilpas oli karannut 76-57 johtoon ja voitontahdit oli lyöty.
- Puoliajalla oli vielä aika tasaista, mutta sen jälkeen tuli vain yksi joukkue kentälle, myönsi Kilpinen.
Ja totta Lassi turisi. Koivisto latoi kympin aikana taululle kahdeksan pinnaa, McNeace ja Flemmings kuusi mieheen, Kantonen neljä, Rannikko ja Kivimäki kolmoset ja Laster sekä Baker kurittivat vieraita kahdella pinnalla.
- Tiistaina menetettiin toisella puoliajalla meidän identiteetti ja sen palauttamiseen keskityttiin torstain treeneissä. Todettiin, että meidän on otettava ylhäältä kiinni, oltava aggressiivisia ja laitettava vastustaja epämukavuusalueelle. Ekalla puoliajalla heidän 39 pisteestä 21 tuli meidän menetyksistä ja heidän hyökkäyslevypalloista, huomioi Tuominen.

Päätösjaksolla Koivisto jatkoi upeaa iltaansa upottaen kaksi kolmosta ja yhden kakkosen. 21 pisteellä ja viidellä syötöllä Koivari kuittasi otteluisäntä Säästöpankin joulukorin ja illan syömähammaskiinnityksen. Pääsipä tuore tyttövauvakin haistelemaan pukukopin tunnelmaa pelin jälkeen isän sylissä.
- Mikko pelasi aivan fantastisen toisen puoliajan ja myös Jamuni McNeace oli loistava. Hän haki levypalloja, torjui ja muutti vastustajan heittoja, ihasteli Tuominen illan lehdistössä.
"J-Money" (16/7) pelasikin kauden parhaan pelinsä ja ihastutti Salohallin yleisöä kolmella komealla donkilla. Oklahoman yliopiston kasvatti pelästytti katsojia päätösjaksolla jäätyään istumaan kentälle polveaan pidellen. Onneksi kyseessä oli vain isku ja niistä selvitään helposti.
Chris Flemmings (16/6) pääsee ottelu ottelulta paremmin sisään joukkueen konseptiin ja vatsavaivainen Teemu Rannikko (8/2) sinnitteli kentällä kahdeksan syötön arvoisesti. Juho Nenoselle (3/6) täydet pisteet reilun 20 minuutin pystypainista massiivisen BJ Raymondin kanssa. Onnistujiin voidaan laskea myös Henri Kantonen (12/6).
- Voitettiin tänään kaikki jaksot. Nostettiin intensitettiä toisella puoliajalla ja Pyrinnön jalka alkoi painaa. Pahoittelut faneille tiistain toisesta puoliajasta, tänään toteutus ja yritys olivat aivan eri tasolla, totesi upean syyskauden pelannut Kantonen.
Muut: Aatu Kivimäki 8/1/5 syöttöä, DJ Laster 7/5, Riku Laine 6/2, Justin Baker 2/2.
- Pyrinnön kaltainen hyökkäysjoukkue ei tehnyt millään jaksolla 20 pistettä enempää ja se on hyvä merkki. Oltiin toisella puoliajalla röyhkeämpiä ja mentiin korille, kiitteli Tuominen.

Pyrinnön parhaana palkittiin kokenut BJ Raymond (19/4). Uusi tulokas Nick Kellogg teki tilastot 12/3/5 syöttöä, Khalil Small ja Lassi Kilpinen heittivät kymmenen pinnaa mieheen. Antero Lehdon taival Salohallissa oli jälleen tuskainen, yhdeksästä heitosta upposi yksi ja sitä pitkäaikainen kapteeni muisti myös tuulettaa.
- Suurin ongelma toisella puoliajalla oli, ettei saatu toteutettua omaa peliä, kun Vilpas laittoi kovemman paineen palloon koko kentällä. Tämä keskiviikko-perjantai -rytmi ei ole optimaalinen, mutta se ei ole selitys tappiolle. Vilpas oli tiistain jälkeen sisuuntunut ja ansaitsi voittonsa, totesi Sami Toiviainen.

Nyt joukkueet viettävät joulutaukoa ja treeneihin palataan tapaninpäivänä. Korisliiga jatkuu Vilppaan osalta lauantaina 28. joulukuuta, jolloin Salohalliin saapuu Kaarinan Ura Basket eGameStars kello 17.

Ai niin, joululahjatoiveet meinasivat unohtua. Lassi Kilpinen toivoi pukilta paistinpannua, Henri Kantonen leipägrilliä, Sami Toiviainen partavettä ja Ville Tuominen kotiinpääsyä Ruotsiin. Toivotaan, että pukki kuuli toiveet. Hyvää joulua kaikille!

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit