Uutiset & Artikkelit

31.12.2019 13:57
Vilpasvikings.fi

Vilpas puolimatkan krouvissa saldolla 18/4

Kuva Korihait facebook.

 

Korisliigan runkosarja on edennyt Vilppaan osalta puolimatkaan ja kovin pettynyt syyskauteen ei voi olla. Joukkue majailee selkeänä sarjakakkosena Helsinki Seagullsin perässä ja 22 ottelusta viikingit napsivat 18 voittoa. Niistä viimeisin irtosi Vakka-Suomesta, kun sarjajumbo Korihait kaatui helposti 63-95 (25-47). Vilppaan kevätkausi käynnistyy Salohallissa ensi sunnuntaina Kouvolan Kouvoja vastaan.

 

Sarjataulukon alakastin joukkueet ovat osoittautuneet aina yllättävän hankaliksi vastustajiksi, mutta onneksi ilman Tim Colemania ja Juho Nenosta Uuteenkaupunkiin matkannut Vilpas ymmärsi asian. Se otti heti avausheiton jälkeen ottelun haltuunsa ja johti reilun kolmen minuutin jälkeen 0-12 ja kasvatti kaulan lukemiin 4-22 jakson puolivälissä. Henri Kantonen ehti rankaisemaan kotijoukkuetta kahdeksalla pinnalla ja Jamuni McNeace hääräsi kentällä kuin savannin saalistaja. Kuuden pisteen ohella miehelle kirjattiin kaksi komeaa blokkia ja kaksi komeaa donkkia. Ensimmäinen tauko käynnistyi lukemista 13-28.

 

Toisella kympillä Vilppaan johto kasvoi jo 22 pisteeseen ja puolustusinnosta kertoo Korihaiden 25 tehtyä pistettä. Toinen ilonaihe oli DJ Lasterin parantunut levypallopelaaminen. Hyvällä ilmeellä taistellut Laster raapi käsiinsä yhdeksän irtopalloa ja niistä kolme hyökkäyskorilta. Jakson ikävin hetki koettiin puolitoista minuuttia ennen taukoa, kun Jamuni McNeace putosi parketin pintaan polveaan pidellen.

- Onneksi oli vaan isku polveen, mutta meillä kaikilla varmaan hengitys pysähtyi. Juho Nenonen on leikkaukseen menossa ja isoon päähän ei kauhean monta iskua viitsisi enää ottaa, pohti Ville Tuominen.

Korihaiden niukassa pistesaaliissa ei ollut paljon ihmeteltävää. Niin käy kun heittää kolmoset 1/12 ja kakkosten osumatarkkuus jää 37.5 prosenttiin. Suurin tuhlari oli hyvän syksyn pelannut Jalen Henry (2/4), joka osui kerran kymmenestä yrityksestään.

- Vaihdoimme puolustuksessa kolmosen ja vitosen puolustajia. Zeigler on kova möyrimään sisällä, joten laitoimme meidän pitkän pojan siihen ja kun Jalen Henry heittää, laitoimme Kantosen Henrin puolustamaan häntä. Jos vastustaja tekee 25 pinnaa puoliajalle, puolustus on onnistunut melko hyvin. Saatiin hyökkäykseen flowta ja meiltä ihan tyylikäs suoritus, Tuominen kiitteli.

 

Kolmannella jaksolla ero kasvoi suurimmillaan 28 pisteeseen (36-64), vaikka Vilppaan peli ei sujunut sinne päinkään. Tuomariston pillit soivat jatkuvasti ja virhetilit alkoivat uhkaavasti kasvaa. Joukkuevirheet olivat täynnä reilussa kolmessa minuutissa ja kympin aikana Riku Laine puhallettiin ulos, McNeace nappasi neljännen sekä Teemu Rannikko ja Chris Flemmings kolmannet täplänsä. Onneksi Korihait ei päässyt hyödyntämään Vilppaan virhevaikeuksia ja kolmaskin jakso lopulta vieraille 13-17. Päätöskympille ei jäänyt enää jännitettävää ja Vilppaan kauden 18. voitto kirjattiin 32 pisteen erolla luvuin 63-95. 

Parhaana palkittiin välillä turhan kuumana käynyt Jamuni McNeace (14/7), mutta yhtä hyvin palkinnon olisi voinut antaa DJ Lasterille (15/13, +29), jonka esitys oli kokonaisuutena kauden paras. Chris Flemmingsin (9/4) panoksesta joukkueelle kertoo parhaiten 27 minuutissa syntynyt pluslukema 37. Onnistujia olivat myös Jalen Henryn puolustamisessa kunnostautunut Henri Kantonen (13/6), kolme kolmosta säkittänyt Teemu Rannikko (11/2/4) sekä 11 pistettä heittänyt Aatu Kivimäki. Perniön vahvistus Trenton Thompson pääsi ensimmäistä kertaa kunnon minuuteille ja pelasikin mukavasti tehoilla 10/4. Mikko Koivisto (9/1) ja Riku Laine (3/3) vastasivat lopuista tehoista.

- Noudatimme pelisuunnitelmaamme tosi hyvin ja tulimme peliin hyvällä energialla molemmissa päissä kenttää. Sekoitimme vähän juttuja puolustuksessa ja ne toimivat hyvin, Trenton Thompson kertoi.

 

Korihait oli syyskauden viimeisessä kotiottelussaan vaisu. Se jäi heti alusta lähtötelineisiin eikä sunnuntain kaltaisella heittopelillä voi voitosta edes haaveilla. Trey Zeigler (24/9) sai ainoana päävalmentaja Jarno Nikulan synninpäästön ja takamies Casey Benson (11/4) ylitti toisena kymmenen pisteen rajan. Jalen Henry jäi kuuteen pisteeseen (heitot 3/15) eikä Richaud Packin kolmesta pisteestä (heitot 1/6) paljon apua ollut.

- Ei saatu palloa koriin, kolmannen jakson jälkeen kolmoset oli 1/20. Ei tässä paljoa jaariteltavaa ole eikä yksi mies (Zeigler) pysty pelejä voittamaan. Nyt on 22 peliä tupeloitu ja meidän kausi alkaa perjantaina. Tulos tulee olemaan enemmän kuin kolme voittoa, lupasi Jarno Nikula.

Lopuksi hailuotsi jakeli kiitosta ottelun tuomarikolmikolle Haaja-Mättö-Antinmaa.

- Tuomarit oli tänään hyviä, koossa oli hyvä playoff-kolmikko. Homma oli hanskassa koko ajan ja kaikki tiesivät mitä tekee. Toivottavasti pojat saavat mahiksia sinne playoffeihin kanssa, Nikula päätti tilaisuuden.

 

Nyt vietetään rauhalliset rakettijuhlat ja haalarit vedetään takaisin päälle vuonna 2020. Ensimmäinen testi on edessä sunnuntaina ja taatusti kauden ennätysyleisön edessä. Vilpas-Kouvot pelataan näet perinteisen AND1-junioriturnauksen yhteydessä ja paikalla on noin tuhat tulevaisuuden lupausta nauttimassa liigakoriksesta. Silas Melsonin pitkälle sairaslomalle menettänyt Kouvot irtisanoi eilen sentteri Duke Sheltonin sopimuksen, joten nyt odotetaan uutisia Kymeenlaaksosta. Huhut kertovat, että vanha tuttu iso mies olisi palaamassa Kouvolaan ja mikäli hänet nähdään Salohallin parketilla jo sunnuntaina, se on varmasti ilosanoma myös Vilpas Ultrasille... jäädään siis odottelemaan huhuille vahvistusta.

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit