Uutiset & Artikkelit

12.12.2019 22:43
Vilpasvikings.fi

Vilpas jatkaa Suomen cupissa ja kohtaa perjantaina Lapuan Kobrat

Salohallin viikon toisessa ottelussa Vilpas saa perjantaina vastaansa Kobrat Lapualta. Kuva Sinikka Makkonen.

 

Vilpas varmisti keskiviikkona paikan Suomen cupin välieriin kaatamalla Salohallissa Kouvolan Kouvot 108-73 (52-32). Kouvot saapui puolivälierään varsin erilaisella joukkueella kuin liigapeleissä ja illasta muodostui Vilppaalle varsin helppo. Perjantaina meno muuttuu, sillä vastustajaksi saapuva Lapuan Kobrat on yksi niistä kolmesta joukkueesta, jotka ovat aiheuttaneet tahran Vilppaan voittosaldoon.

 

Kouvot teki keskiviikkona oman ratkaisunsa rankassa otteluruuhkassa ja jätti Kouvolaan Severi Kaukiaisen ja Teemu Knihtisen ohella koko ulkomaalaisnelikkonsa Gonzalvez-Barden-Shelton-Melson. Liigakokemusta löytyi Mika Nuolivirralta (15/4), Vili Nymanilta (5/2), Tomi Lommilta (12/5) ja Oscar Storgårdilta (2/3). Ainoana vahvistuksena pelasi James Suber (16/11) eli voidaan puhua vahvistetusta I divisioonan Korikouvoista.

Kaikki kunnia silti nuorelle kouvoryhmälle. Se ei kunnioittanut liigakakkosta ja piti ottelua ahtaalla vielä kolmannen jakson puoliväliin asti (57-48). Päätöskympillä Vilpas pisti jalkaa uudestaan kaasulle ja kasvatti voiton 35 pisteeseen. Viimeinen kymppi salolaisille 35-21.

Ilman Teemu Rannikkoa pelannut Vilpas jakoi peliaikaa tasaisesti ja yhdeksikön minuutit asettuivat välille 18:48 (McNeace) - 25:50 (Flemmings). Otteluisäntä Viking Line palkitsi parhaana Mikko Koiviston (14/4/5 syöttöä) ja muut tehot jakaantuivat sopuisasti. Justin Baker (17/7) upotti kaikki kolme kolmostaan, Chris Flemmings 16/5/4 syöttöä, DJ Laster 15/2, Riku Laine 12/3, Henri Kantonen 10/1/6 syöttöä, Aatu Kivimäki 9/1/6 syöttöä, Jamuni McNeace 9/7 ja Juho Nenonen 6/2.

 

Viking Line ja Ville Viikinki palkitsivat Vilppaan parhaana 14p viimeistelleen Mikko Koiviston. Kuva Anne Nenonen.

 

Cup-mestaruutta puolustavan Vilppaan cuppi jatkuu Tampereella Pyrintöä vastaan tammikuun 11. päivä ja toisessa välierässä kohtaavat BC Nokia ja Seagulls. Cupin finaali pelataan 25. tammikuuta rankingissa parhaiten sijoittuneen kotikentällä.

 

Kobrat perjantaina Salohalliin

Ville Tuomisen suojatit eivät saa pahemmin huilata, sillä Korisliiga jatkuu jo perjantaina, jolloin Salohalliin saapuu Lapuan Kobrat (6/12) kello 18:30. Vilppaalla on syyskaudelta tilillä kolme tappiota ja niistä yksi tuli juuri Kobrien vieraana lokakuussa. Tuolloin Kobrat oli parempi 90-84. Muut tappiot ovat tulleet Ura Basketille ja Karhubasketille.

- Meidän peli oli luokatonta. Heitettiin huonosti ja hävittiin kaikki 1vs1 tilanteet, kommentoi Tuominen Lapuan synkkää iltaa pelin jälkeen.

Vaikka Vilpas voitti hyökkäyslevypallot peräti 4-16, peli hävittiin kolmeen kovaan esitykseen. Päätösjaksolla huimaan vireeseen noussut Julien Lewis (23/8), Jordan Capps (26/6) ja Antto Nikkarinen (24/4) eivät armoa antaneet.

Alkukauden pienellä rosterilla vetänyt Kobrat on saanut sairastuvalta helpotusta tilanteeseen ja viime viikolla käärmelauma otti kaksi tärkeää kotivoittoa. Pyrintö kaatui 97-92 ja Kouvot heti perään 88-77. Noilla voitoilla se jahtaa Joensuun Katajaa kahden voiton päässä sijalla yhdeksän.

- Meilä oli hyvä viikko ja pelasimme kaksi tämän kauden parasta peliämme. Nyt olisi tärkeää saada siirrettyä hyvä energia, kommunikointi ja pelaamisesta nauttiminen myös vierasotteluihin, joista ensimmäisenä ehkä sarjan kovin kotijoukkue Vilpas. He ovat kotisalissaan tällä kaudella voittamattomia, joten eiköhän siitä saada lisälatausta. Sitä viimeisimpien vierasotteluiden perusteella todellakin tarvitaan, pohtii päävalmentaja Ville Turja.

Kobrat perjantaina: 0 Lewis, 2 Keely, 3 Lehtoranta, 4 Nikkarinen, 5 Kujala, 8 Capps, 10 Turja, 15 Boggs, 21 Toivonen. 

 

Sarjakakkosena (14/3) olevan Vilppaan kotitili on edelleen puhdas (7/0), vaikka sen säilyttäminen meni varsin tiukalle viime ottelussa BC Nokiaa vastaan (77-74). Käsivammainen Tim Coleman on edelleen sivussa, mutta uusi mies Justin Baker on osoittautunut oivaksi pelimieheksi. Kokenut Baker on oppinut nopeasti Tuomisen kuviot ja tekee takuuvarmaa työtä molemmissa päissä kenttää. Toiseksi uusin Chris Flemmings (11.8/4.3) parantaa myös koko ajan esityksiään ja coach Tuominen saakin perjantaiksi koko kymmenikön käyttöönsä. Mukana on myös cupin matsin huilannut Teemu Rannikko sekä alaraajavammasta toipunut Jamuni McNeace.

- Cup-ottelun jälkeen paluu takaisin Korisliigaan ja meillä on kalavelkoja maksettavana Kobrille. Tärkeintä on löytää oikea intensiteetti molemmissa päissä kenttää, painottaa Tuominen.

Vilpas Salohallissa: 1 Flemmings, 4 Koivisto, 5 Kantonen, 7 Nenonen, 9 Rannikko, 12 Kivimäki, 17 McNeace, 21 Laine, 22 Laster, 32 Baker.

 

Vilpas Vikings - Lapuan Kobrat Salohallissa perjantaina kello 18:30. Otteluisäntänä OP Lounaismaa. OP-mobiilin kautta jaossa vielä 150 vapaalippua lippuluukulta. Saavu siis ajoissa hallille!

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit