Uutiset & Artikkelit

14.12.2019 11:20
Vilpasvikings.fi

Taikurin hatusta seitsemän kolmosta

Teemu Rannikko oli jälleen kentän kunkku viimeistelleen 27 pistettä vajaassa 25 minuutissa. Kuva Anne Nenonen.

 

Vilppaan kotitili säilyi puhtaana perjantainkin jälkeen. Kauden kahdeksas kotivoitto irtosi, kun Lapuan Kobrat kaatui saappaat jalassa 105-91 (58-51) eikä siihen ollut vähiten syypää isäntien Teemu Rannikko. "Taikuri" sai kerätä virtaa keskiviikon cup-pelin ajan ja se näkyi huikeana esityksenä Kobria vastaan. Rannikko takoi vajaassa 25 minuutissa 27 pistettä upottaen kymmenestä kolmosestaan peräti seitsemän pussin pohjalle. 

Ottelun jälkeen Vilpas antoi kannattajilleen mieluisan pikkujoululahjan, kun seura julkaisi kahden vuoden jatkosopimuksen Aatu Kivimäen kanssa. Nyt katseet käännetään tiistaille, jossa odottaa syksyn kohokohta. Vilpas matkustaa Helsinkiin Seagullsin vieraaksi ja panoksena on liigan kärkipaikka. Kisahallista tuskin tulee tunnelmaa puuttumaan.

 

Salohallissa tarjoiltiin perjantain kunniaksi ilotulitusta lähes kahdensadan pisteen edestä. Valmentajille moinen esitys tuskin oli mieleen, mutta yleisö ei siitä varmaan pahastunut. Kotijoukkueen riveistä sankareita löytyi useita ja aloitetaan kokeneimmasta.

- Teemu näytti tänään aika nuorelta mieheltä ja otti maailmanluokan heittoja. Lasterin post-peli olisi vielä kestetty, mutta huikea ilta Teemulta, kehui Kobraluotsi Ville Turja kentän kokeneinta miestä.

- Meidän 39-vuotias herrasmies oli tänään aika maailmanluokan pelaaja, komppasi Ville Tuominen kollegaansa.

Ja sitähän ikinuori Rannikko oli. Hän raatoi puolustuksessa, puski Vilppaan hyökkäyksiä vauhdilla eteenpäin ja upotti ainoan kakkosensa ohella peräti seitsemän kertaa pallon pussiin kaaren takaa. Eikä neljästä vaparista yksikään vierähtänyt renkaan väärälle puolelle. Kun tilastoriviin lisätään neljä syöttöä ja kolme levypalloa, 27 pisteen ilta oli toi teholukemaksi +31 ja plus/miinustilastoihin arvon +23. Peliaikaa kertyi 24:52.

 

Sitten tapaus Henri Kantonen. 22-vuotiaan takamiehen upeat otteet tämän vuoden Korisliigassa eivät vaan ota laantuakseen. Kobria vastaan Henkka lähenteli toista kertaa tällä kaudella tripla-tuplaa tilastoilla 13 pistettä, 10 levypalloa ja seitsemän syöttöä 30:47 minuutin peliajalla.

- Henkan fysiikka on mennyt jäätävällä tavalla eteenpäin kovan harjoittelun avulla ja siksi levypallolukemat ovat tuota luokkaa. Hän hakee levyreitä ja menee korille eikä tuollaisia tilastorivejä ihan joka päivä nuorelle pelaajalle tule, Tuominen kehui.

 

Kuva Markus Moisio

Otteluisäntä OP Lounaismaa palkitsi silti kotijoukoista ehkä kauden parhaansa pelaneeen DJ Lasterin, joka oli ajoittain täysin pitelemätön saatuaan pallon korin läheisyyteen. Laster kellotti peliaikaa 27:32 ja siinä ajassa hän heitti kakkosensa 8/10, kolmoset 2/6 ja vapareista upposi toinen. 23 pistettä, neljä levypalloa ja plus/miinus Rannikon tavoin +23.

 

Virheissä kaltoin kohdeltu Jamuni McNeace (10/7), Juho Nenonen (9/2), Chris Flemmings (7/3), Justin Baker (6/1), Aatu Kivimäki (5/1), Mikko Koivisto (3/1) ja Riku Laine (2/2) olivat muut Tuomisen tehomiehet.

- Kahden vuoden jatkosopimus tuntuu tosi hyvältä. Salo on todellinen koripallokaupunki, Salohalli on upea paikka pelata ja meillä on Suomen parhaat fanit. Lapua hyökkäsi hyvin, mutta me pelattiin paremmalla energialla kuin viimeksi Lapualla, Aatu Kivimäki totesi.

 

Kuva Markus Moisio

 

Päävalmentaja Tuominen oli kaksijakoisin miettein illan lehdistössä.

- 105 pinnaa on hyvä, 91 ei ole. Ensimmäisellä puoliajalla oltiin tosi huonoja puolustuksessa ja meillä oli vähän Korikouvot-vaihe päällä ikävästi sanottuna. Kuviteltiin, että vähempikin riittää, mutta se ei Cappsejä ja muita vastaan enää riitä. Annettiin vastustajalle 18 vapaaheittoa ja oltiin todella pehmeitä. Toisella puoliajalla puolustettiin paremmin ja Lapuan 40 pistettä on ihan ok. Vaihdettiin meidän palloskriinipuolustusta ja jokaiselle tuli enemmän vastuuta omasta 1vs1 puolustamisesta. Siinä onnistuttiin riittävän hyvin, pohti Tuominen.

Vilpas tasasi heitot korin läheisyydestä (22/38) sekä kaaren takaa (16/38) ja voitti levypallot niukasti 35-34. Mukavaa katseltavaa oli myös 18 koriinjohtavaa syöttöä.

 

Kobrat tuli Salohalliin hyvällä asenteella, olihan alla kaksi tärkeää voittoa kotihallista. Se oli hyvin pelissä mukana avauskympin (26-25) upottaen kakkosensa 8/9 ja sama meno jatkui toisen jakson ajan. Kolmen sekunnin alueen heitot putosivat peräti 11/13 ja kakkosprosentti oli todella kova, 86.7%.

- Capps pääsi omimmilleen. Toisella puoliajalla hän katosi kuvasta, kun Vilpas hieman yllättäen vaihtoi palloskriinejä ja me mentiin vähän solmuun. Olen tyytyväinen, että tänään taisteltiin koko peli voitosta. Pikku terävyys sieltä puuttui, kertasi Ville Turja.

Kobrien tehokolmikko oli hienoa kautta pelaava Antto Nikkarinen (22/1/9 syöttöä), liigan koripörssiä johtava Jordan Capps (24/6) sekä parhaana palkittu Brandon Boggs (24/6), joka upotti kolmosensa 6/9. Lapuan kohtaamisen sankari Julien Lewis jäi nyt neljään pisteeseen.

 

Vilppaalla (15/3) on jäljellä kaksi ottelua ennen ansaittua joulutaukoa. Niistä ensimmäinen nähdään jo tiistaina, kun Tuominen johdattaa joukkonsa Helsingin Kisahalliin sarjajohtaja Seagullsin (16/3) vieraaksi. Vilpas järjestää Kisahalliin myös fanimatkan ja panoksena on liigan kärkipaikka. Viimeinen peli ennen joulupukkia on kotona perjantaina 20. joulukuuta, jolloin Salohalliin saapuu Tampereen Pyrintö uuden vahvistuksensa Nick Kellogin kanssa.

OSTA LIPUT SEURAAVAAN MATSIIN

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit