Uutiset & Artikkelit

10.12.2019 13:15
Vilpasvikings.fi

Suomen cupia keskiviikkona Salohallissa

Koripallon Suomen cup uudistui tälle kaudelle ja Vilpas lähtee puolustamaan cup-mestaruuttaan keskiviikkona Kouvolan Kouvoja vastaan. Suomen cupissa kisaa tänä vuonna kahdeksan liigajoukkuetta ja voittajalle on luvassa 10 000 euron rahapalkinto. Otteluisäntä Viking Linen avustuksella Vilpas-Kouvot -otteluun pääsee normaalia edullisemmin, sillä lippujen hinnat ovat vain 8€/5€ ja alle 16-vuotiaat pääsevät paikalle ilmaiseksi. 

 

 

Vilpas voitti viime keväänä seurahistorian ensimmäisen mestaruuden ja lähtee hakemaan tämänkin vuoden cupista voittoa. Kuva Ville Vuorinen.

 

Cupiin selviytyi marraskuun 23. päivän sarjataulukon mukaisesti kahdeksan parasta joukkuetta voittoprosenttien perusteella. Joensuun Kataja ei lähtenyt kisaan mukaan, joten kahdeksannen paikan sai kymmenentenä sarjataulukossa ollut Lahti Basketball, koska sen voittoprosentti oli parempi kuin yhdeksäntenä olleen Ura Basketin. Normaalia arvontaa ei suoritettu, vaan runkosarjassa paremmin sijoittuneet pääsivät valitsemaan itselleen vastustajan. 

Voittoprosenttien mukaan ykkönen Seagulls valitsi Lahden, kakkonen Vilpas otti Kouvot, Kauhajoki valitsi Pyrinnön ja KTP-Basketille jäi BC Nokia. Ottelupareista Karhubasket-Pyrintö pelataan jo maanantaina, Kotka ja Nokia iskevät yhteen tiistaina ja Helsingin sekä Salon ottelut pelataan keskiviikkona. Voittajat etenevät tammikuun 11. päivä pelattaviin välieriin ja järjestäjä on jo arvottu valmiiksi. Mikäli Vilpas selviää toiselle kierrokselle, se joutuu bussireissulle. Kohde on joko Kauhajoki tai Tampere. Cupin finaali pelataan parhaimman voittoprosentin ommavan kotikentällä lauantaina 25. tammikuuta.

 

Vilpas ja Kouvot ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja Vilpas on voittanut molemmat kohtaamiset. Salohallin avausottelussa Vilpas oli parempi 1432 katsojan edessä 95-77. Se pelasi aggressiivisesti  pakottaen Kouvot menetyksiin 25 pisteen edestä ja viimeisteli ohessa 13 pistettä hyökkäyslevypalloista. Kouvot pelasi tuolloin vielä kolmella ulkomaalaisella ja lakukaupungin ykkönen oli Teemu Knihtinen (15/8). Vilpas pelasi tasaisesti kymmenellä miehellä ja tehokkain oli DJ Laster (20).

Marraskuussa kohdattiin Kouvolassa ja Vilppaan voittomarginaali kaventui 10 pisteeseen 59-69. Pisteet menetyksistä kirjattiin nyt salolaisille 2-16 ja ratkaisu nähtiin kolmannella jaksolla, joka meni Vilppaalle 9-20. Vilpas teki Kouvojen hyökkäämisen staattiseksi ja 59 pistettä kertoo puolustuksen onnistumisesta. 

Vilppaalla on tapahtunut myös kokoonpanomuutoksia. Viime lauantain BC Nokia-pelistä olivat sivussa Tim Coleman ja Jamuni McNeace. Coleman on varmuudella sivussa myös keskiviikon koitoksesta. Uusina kasvoina kotiyleisön edessä nähtiin laituri Chris Flemmings ja lähempänä koria operoiva Justin Baker. Ketkä ovat mukana cupin matsissa, se nähdään paikan päällä eli kannattaa tulla paikalle tsekkaamaan!

 

Suomen cupin puolivälierä Vilpas Vikings - Kouvolan Kouvot Salohallissa keskiviikkona kello 18:30. Otteluisäntä Viking Line. Tervetuloa! 

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit