Uutiset & Artikkelit

18.12.2019 22:52
Vilpasvikings.fi

Seagulls murskavoittoon Kisahallissa

 

 

Töölön Kisahallissa nähtiin tiistaina varsin erikoinen koripallo-ottelu. Korisliigan odotettu kärkikamppailu Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan välillä eteni tasaisissa merkeissä (45-43) puoliajalle asti, mutta vesittyi toisella puoliskolla täydellisesti. Tauon jälkeen kentällä nähtiin loistavasti esiintynyt kotijoukkue ja täysin konseptinsa menettänyt vierailija. Ei siis ihme, että Seagulls jyräsi ansaittuun 111-76 voittoon säilyttäen kotitilinsä puhtaana. Vilppaalla riittää miettimistä, miksi esitys karkasi käsistä niin pahasti. Ratkaisu olisi löydyttävä perjantaihin mennessä, sillä syyskauden päätöksessä Salohalliin saapuu Tampereen Pyrintö kello 18:30.

 

Vilppaalle ottelun jälkimmäinen kaksikymppinen oli täyttä tuskaa ja tappion suuruus oli sellaista luokkaa, että aivan heti ei vastaavaa tule mieleen. Suurempaa haettaessa mieleen tulee maaliskuu 2015 ja kotiottelu Kouvoja vastaan. Tuolloin Kouvot runnoi Mikko Tupamäen viikingit maanrakoon lukemin 52-91 DJ Richardsonin ja Jason Conleyn johdolla. Vaivautuneisuuden tunne oli samaa luokkaa Kisahallissa summerin soitua, tyrmäys loppuunmyydyssä (1161) Kisahallissa oli totaalinen.

 

Ottelun ensimmäinen puoliaika mentiin vielä erittäin tasaisissa merkeissä. Taukojohto jäi Trae Bell-Haynesin viime hetken kakkosella kotijoukkueelle 45-43 ja joukkueiden heittomäärät olivat täysin identtiset 15/34. Gulls johti peliä 8:20, Vilpas 8:57 ja kentän tehokkaimmat olivat Elijah Stewart (14/4) sekä Chris Flemmings (15/5).

 

Mitä tapahtui tauolla on täysi mysteeri. Alkutahdit tulevalle nähtiin heti alussa, kun Seagulls vei reilun minuuutin jakson 7-0 ja Ville Tuominen joutui käyttämään pikaisesti ensimmäisen aikalisänsä. Siitä ei ollut apua, sillä neljän minuutin kohdalla ero oli kasvanut jo 14 pisteeseen Antti Kanervon upotettua kaksi kolmosta ja Vilppaan hermokontrolli alkoi pettää. Yllättävän kuumana käyneen Jamuni McNeacen tekninen virhe oli siitä ensimakua ja muutenkin vieraiden hyökkäyspeli oli kuritonta ja menetyksiä nähtiin normaalia enemmän. 

Kun Timo Heinonen säkitti samoilta jalansijoilta kahdesti peräkkäin kolmosen pussiin, ero kasvoi 16 pisteeseen ja heti perään tekniset virheet napsivat samasta hyökkäyksestä niin Flemmings kuin coach Tuominenkin. Seagulls käytti Vilppaan sekasorron ihaltavasti hyväkseen ja kasvatti taukojohdon 22 pisteeseen (80-58). Kolmas kymppi meni lokeille peräti 35-15 ja osumatarkkuus jaksolla oli kohdillaan; vaparit 4/5, kakkoset 8/11 ja kolmoset 5/9. Vilppaan suuri yksinäinen oli Chris Flemmings, joka uskalsi haastaa vastustajia ja kasasi 20 pistettä.

Jos joku vielä haaveili noususta taistelemaan voitosta, ne kariutuivat heti päätösjakson alkuun. Flemmings sai toisen teknisen virheensä ja hänet ohjattiin suoraan pukukoppiin. Seagulls ei nostanut kaasujakaa missään vaiheessa ja intoa löytyi jokaiselta kentällä käyneeltä. Vilpas oli kuin pesukoneessa ja ero kävi suurimmillaan 37 pisteessä. Summerin soidessa taululla loisti tylyäkin tylymmät 111-76 numerot. Seagulls laittoi Vilppaan halki, poikki ja pinoon.

 

Seagulls oli latautunut kärkipeliin sen edellyttämällä tavalla ja se jyräsi läpi ottelun kaasu pohjassa. Liukkaat takamiehet Trae Bell-Haynes (16/4/11 syöttöä) ja Richie Williams (15/4/6 syöttöä) nauttivat illasta ja piiskasivat joukkuekaverit lentoon. Niistä pääsivät nauttimaan etenkin atleettinen Elijah Stewart (25/7) sekä kovakätiset Antti Kanervo (18/2) ja Timo Heinonen (11/5). Isot miehet Tuukka Kotti (9/2) ja Kazembe Abif (10/6) veivät voiton sentteriosastolla.

- Ensimmäisellä puoliajalla Salo oli jopa pikkuisen kuskin paikalla, mutta toisella siellä autossa ei ollut muita. Tehtiin 66 pistettä toiseen puoliaikaan ja heitettiin kolkit sisään 60 prosentilla. Haluttiin pitää tempoa yllä 40 minuuttia, koska loppukaudesta piste-eroillakin voi olla merkitystä, sanaili Jussi Laakso.

 

Vilppaasta arviot pitäisi oikeastaan tehdä vain ensimmäisen kaksikymppisen perusteella, sillä toisella puoliskolla ei kentällä tapahtunut mitään hyvää. Chris Flemmings (20/5) oli ennen suihkukomennustaan hurjassa vireessä ja teki pisteitä läheltä ja kaukaa. Jamuni McNeace (10/4) aloitti hyvin, mutta pilasi iltansa Tuukka Kotin hellässä huomassa yläpään lämpiämiseen. Mikko Koivisto (10/2) palkittiin parhaana. Muut: DJ Laster 9/2, Justin Baker 7/6, Henri Kantonen 6/3, Juho Nenonen 6/3, Aatu Kivimäki 5/0/4 syöttöä, Teemu Rannikko 3/1/6 syöttöä, Riku Laine 0/3.

- Onnitelut Jussille ja sarjan parhaalle joukkueelle. Eka puoliaika pelattiin ihan asiallisesti, kolmas neljännes lähti alusta lähtien väärään suuntaan. Hermokontrolli alkoi pettää ensiksi muutamalla, sitten muutamalla muulla ja lopuksi aivan kaikilla. Se oli melkoinen läksytys. Voidaan osoitella sormella muita, mutta kyllä se syyllinen peilistä löytyy. Kolmas kymppi oli niitti ja viimeisellä koitettiin vaan selviytyä elossa kotiin, harmitteli Ville Tuominen.   

 

Vilpas päättää syyskauden perjantaina Salohallissa ja vastustajaksi saapuu keskiviikkona Pirkanmaan derbyn 20 pisteellä vienyt Tampereen Pyrintö.

  

OSTA LIPUT MATSIIN

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit