Uutiset & Artikkelit

19.12.2019 18:43
Vilpasvikings.fi

Kuka pysäyttää perjantaina BJ Raymondin?

Pyrinnön tehomies on ollut BJ Raymond. Hänen pysäyttämisensä on aikalailla avainasemassa huomisessa matsissa. Kuva Viestintäliiga.

 

Vilpas jatkaa kärkijoukkueiden kohtaamisia perjantaina Salohallissa, kun Sami Toiviainen johdattaa Tampereen Pyrinnön syyskauden viimeiseen liigapeliin kello 18:30. Illan tärkeimmät kysymykset kuuluvat: miten Vilpas on saanut nollattua tiistaisen murskatappion Kisahallista ja kuka pysäyttää BJ Raymondin?

 

Joukkueet lähtevät perjantaiseen joulunaluspeliin varsin erilaisista lähtökohdista. Pyrintö voitti keskiviikkona Pirkanmaan derbyssä BC Nokian melkoisessa kori-iloittelussa 110-90 ja nousi sarjataulukossa neljänneksi. Sillä on 20 ottelusta koossa 11 voittoa. Sarjakakkosena (15/4) jatkava Vilpas koki lähihistoriansa suurimman nöyryytyksen Seagullsia vastaan ottamalla pataan 111-76.

 

Vilppaan päävalmentaja Ville Tuomiselta kysyttiin Kisahallin fiaskon jälkeen, miten tästä noustaan.

- Uskon, että se on aika helppoa. Jollei siitä opi ja nouse ylös, kun tulee kunnolla turpaan niin silloin on parempi lopettaa suosiolla. En usko, että meillä on vaikeuksia löytää perjantaiksi latausta. Meidän yhteinen tehtävä on pitää huoli, että se lataus suuntautuu oikeisiin asioihin, totesi Tuominen.

Ja siitähän kaikki on kiinni perjantaina, sillä tiistaisen kaltaiseen hermojen menetykseen ei ole yksinkertaisesti varaa. Kasetin on pysyttävä kasassa, vaikka vihellykset eivät aina miellyttäisi. 

Molempien joukkueiden viisi viimeistä ottelua näyttää saldoa kolme voittoa, kaksi tappiota. Pyrintö on voittanut kotonaan BC Nokian +20 ja KTP:n +4 sekä hävinnyt Katajalle -3. Vieraissa Lahti kaatui +4 ja Kobrat piti pisteet Lapualla viidellä pisteellä. Viime peliä lukuunottamatta pelit ovat olleet kaikki tiukkoja.

Kotihallissaan edelleen tappioton Vilpas voitti Salohallissa Kobrat +14 ja BC Nokian +3, mutta vieraskentällä Kotkan murskajaisten (+37) jälkeen takkiin on tullut Kauhajoelta (-1) ja Helsingistä (-35).

 

Perjantain kohtaaminen on joukkueiden välillä jo numero 75 Korisliigassa ja viimeisistä kymmenestä pelistä Vilpas on naarannut kahdeksan voittoa. Joukkueet kohtasivat marraskuun alussa Pyynikillä ja tuolloin Vilpas otti 11 pisteen voiton lukemin 85-96. Teemu Rannikko johti viikinkihyökkäystä 11 syötön arvoisesti ja niistä pääsi nauttimaan erityisesti Tim Coleman (28/10) ja DJ Laster (20/4). Colemanin sairasloma jatkuu edelleen ja Justin Baker on salolaisten neljäs vahvistus. Muuten joukkue on terve ja valmis.

- Meillä on kasvojen pesun paikka tiistain toisen puoliajan jälkeen. Pyrintö on takonut hurjia pistemääriä, joten haastetta riittää etenkin puoulstuspäässä, pohtii Ville Tuominen.

Vilpas perjantaina: 1 Flemmings, 4 Koivisto, 5 Kantonen, 7 Nenonen, 9 Rannikko, 12 Kivimäki, 17 McNeace, 21 Laine, 22 Laster, 32 Baker.

 

Pyrintö esittelee salolaisyleisölle perjantaina uuden vahvistuksensa, 190-senttisen takamiehen Nick Kelloggin. Ohion yliopiston kasvatti on tuttu mies Lapuan Kobrista, josta hänet muistetaan kovana korintekijänä. LJ Rosen korvaajaksi saapunut Kellogg rankaisi debyytissään Nokiaa 15 pisteellä ja viidellä syötöllä.

Suurimmalla huutomerkillä Ville Tuomisen scoutissa on taatusti ympyröity järkälemäinen BJ Raymond, 198cm. Kokenutta sisäpelaajaa ei siirrellä korin alla ja liiton sivuille merkitty kilomäärä (100kg) lienee punnittu vuosia sitten. Raymond pelasi ensimmäiset kymmenen peliä 18 pisteen ja 5.6 levypallon keskiarvoilla, mutta viimeiset kymmenen peliä ovat nousseet lukemiin 23.5/7.1. Samaa tahtia on kehittynyt myös ison miehen tarkkuus kaaren takana eli 36.2% -> 60.5%. Se kertoo, että Xavierin yliopiston kasvatti on melkoinen uhka myös bonusviivalla. Viimeksi Raymond on jäänyt alle 20 pisteen tasan kuukausi ja seitsemän peliä sitten.

Pyrintö on äärimmäisen kokenut joukkue ja nimet Antero Lehto (13.0), Ray Nixon (14.3), Khalil Small (15.7) ja Osku Heinonen (9.1) takaavat tason illasta iltaan. Se on myös liigan tulivoimaisin joukkue 93.6 pisteen keskiarvollaan ja muita liigan kärkisijoja löytyy syötöistä (2/20.4), kolmen pisteen tarkkuudesta (3/36.7%) ja hyökkäyslevyreistä (3/11.7).  

- Yksi isoimmista haasteista vielä edessä ennen pientä joulutaukoa. Meidän on oltava erityisen viisaita hyökkäyspäässä, jotta Vilpas ei saa ylimääräisiä pallonhallintoja. Puolustuspelaamisemme joutuu jälleen kovaan testiin, koska Vilppaalla on huima määrä hyökkäyspään variaatioita, arvioi Sami Toiviainen.

Pyrintö Salohallissa: 4 Lehto, 6 Raymond, 7 Small, 9 L.Kilpinen, 10 Heinonen, 13 Nixon, 15 Kellogg, 16 Peltokangas, 40 J.Kilpinen.

 

Vilpas Vikings - Tampereen Pyrintö perjantaina Salohallissa kello 18:30. Otteluisäntänä Säästöpankki. Tervetuloa viimeiseen kotimatsiin ennen joulua!

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit