Uutiset & Artikkelit

16.12.2019 22:14
Vilpasvikings.fi

Kisahalli kutsuu tiistaina kärkikamppailuun

Kuva Ville Vuorinen

 

Helsinki, tiistai 17. joulukuuta ja Töölön legendaarinen Kisahalli Mannerheimintien varrella. Siellä ratkaistaan kello 18:30 alkaen, kuka jatkaa Korisliigan kärkipaikalla. Vastakkain ovat koko kauden ilman kotitappioita edennyt Seagulls (16/3) ja yhden pelin vähemmän pelannut sarjakakkonen Salon Vilpas (15/3). Paljon herkullisempaa joulukuun iltaa ei voisi kuvitella.

 

Joulutauolle on kummallakin matkaa vielä kahden ottelun verran, joten lopullinen piikkipaikka on edelleen kahden kauppa. Seagulls kohtaa perjantaina kotonaan Kobrat ja Vilpas Salohallissa Pyrinnön. Kärkikaksikko on tehnyt kolmantena olevaan Karhubasketiin (12/7) jo selvän pesäeron.

 

Tuplamestari Jussi Laakson alaisuuteen kesällä siirtynyt Seagulls on ollut juuri niin kova kuin kesän siirtomarkkinoiden jälkeen osattiin odottaakin. Shawn Huffin ja Antti Kanervon muutettua samaan pukukoppiin Tuukka Kotin ja Timo Heinosen kanssa, ennakkosuosikin viittaa alettiin sovittaa coach Laakson harteille ja hyvin Jussi sitä on kantanut. Kauden ainoat tappiot ovat tulleet Kouvoille (81-71), Vilppaalle (100-88) ja Kotkalle (101-85).

 

Miten pelaajapokeriin vastaa Vilpas? Kokemusta löytyy myös Ville Tuomisen kädestä, sillä hänellä on heittää pöytään Teemu Rannikon, Juho Nenosen ja Mikko Koiviston keräilykortit. Jos vertailukohdaksi otetaan miesten maaottelut, Gulls vie kuitenkin selkeän voiton: Kotti 223, Huff 198, Kanervo 33, Heinonen 17, Waxlax 1 vastaan Rannikko 149, Koivisto 143, Nenonen 18, Kantonen 1. Coachien kisa menee puolestaan Tuomiselle 3-0.

 

Ulkomaalaisten osalta välienselvittelyä voidaan jatkaa kauden pistekeskiarvoilla ja sekin menee stadilaisille. Elijah Stewart 17.4, Trae Bell-Haynes 11.8, Richie Williams 11.1, Kazembe Abif 10.3 vastaan DJ Laster 17.9, Jamuni McNeace 11.6, Chris Flemmings 10.8 ja Justin Baker 5.0. Tim Colemanilla (17.7) Vilpas olisi noussut ykköseksi, mutta käsivammasta toipuva "TC" seuraa peliä edelleen siviilit päällä.

 

Joukkuevertailussa Seagulls on ollut parempi pisteissä (92.3-90.0), syötöissä (22.2-17.8) ja kaikissa heittotarkkuuksissa. Vilpas on ollut parempi levypalloissa (36.4-37.6) ja riistoissa (6.4-6.7). Kummatkin joukkueet ovat pitäneet hyvää huolta pallosta. 

Seagulls ja Vilpas ovat kohdanneet liigahistoriassa 25 kertaa ja niistä 16 on päättynyt salolaisvoittoon. Mikä huomionarvoista, viimeisistä kymmenestä kohtaamisesta Seagulls on voittanut vain yhden. Se haki viime maaliskuussa vierasvoiton Salohallista 84-87 Juwan Statenin johdolla.   

 

Viisi viimeistä ottelua ovat joukkueilla identtiset. Gulls otti voitot Katajasta, Lahdesta, Karhusta ja BC Nokiasta häviten Kotkassa. Vilpas puolestaan voitti Lahden, Kotkan, Nokian ja Lapuan häviten pisteellä Kauhajoella. Eli tasaisista lähtökohdista tiistain herkkupalaan lähdetään.

- Kärkikamppailu Kisahallissa, joten mikäs sen parempaa. Seagullsin toteutus on korkealla tasolla eikä heikkoja lenkkejä löydy. Meidän on esitettävä parastamme, jos haluamme taistella voitosta, arvioi Ville Tuominen.

Vilpas Kisahallissa: 1 Flemmings, 4 Koivisto, 5 Kantonen, 7 Nenonen, 9 Rannikko, 12 Kivimäki, 17 McNeace, 21 Laine, 22 Laster, 32 Baker.

 

Lokkilauman johtaja Jussi Laakso on yhtä innoissaan tiistaista.

- Ennakkoon melko kutkuttava matsi tulossa, kun sarjakärjessä yhtä monella tappiolla oleva Vilpas Vikings purjehtii Kisikselle. Viime kerralla Teemu Taikuri kuritti meitä olan takaa Salossa, joten nyt hänen toimintaansa tulee rajoittaa. Vilppaan rosteri on muuttunut sitten viime matsin, kun pari jenkkivaihtoa on tehty. Meidän pitää uskoa omaan tekemiseen, pitää vauhtia ja tehdä Vilppaan hyökkäämisestä mahdollisimman vaikeaa.

Seagulls tiistaina: 2 Bell-Haynes, 3 Williams, 7 Huff, 8 Heinonen, 9 Kanervo, 10 Laakso, 11 Kotti, 30 Stewart, 32 Abif, 47 R.Waxlax.

 

Teemu Rannikko oli elementissä joukkueiden viimeisessä kohtaamisessa. Kuva Ville Vuorinen.

 

Kauden ensimmäinen kohtaaminen Salohallissa meni Vilppaalle 12 pisteellä 100-88. Kotijoukkueen sankareiksi nousivat Richie Williamsin (2) täydellisesti pimentänyt Tim Coleman (29/5) sekä kolmoset 5/8 upottanut Teemu Rannikko (27/1/7 syöttöä). Seagullsin ykkönen oli 24 pistettä säkittänyt Elijah Stewart.

 

Helsinki Seagulls - Vilpas Vikings tiistaina Kisahallissa kello 18:30 ja tietysti suorana Elisa Viihteellä. Vilppaan fanibussi starttaa matkaan kello 16:15 Hometownin edestä ja fanimatkan hinta on vain 20€.

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit