Uutiset & Artikkelit

27.12.2019 14:26
Vilpasvikings.fi

Kinkut on syöty - paikallisderby edessä jo lauantaina Salohallissa

Viime kaudella Vilpas vei kaikki joukkueiden väliset kohtaamiset, mutta Ura oli parempi tämän kauden ekassa derbyssä. Kuva Sinikka Makkonen

 

Jälleen on yksi joulu takana ja kinkkua on sulateltu riittävästi. Vilpas palasi lyhyen joulutauon jälkeen treeniparketille tapaninpäivänä kahdentoista pelaajan voimin, mutta vain hetkeksi. Pikatuuraajana toiminut Justin Baker suuntaa jo perjantaina kohti Qataria uuden sopimuksen myötä ja jobinpostia joukkueelle tuli Juho Nenosen loukkaannuttua treenien loppuhetkillä.

Korisliiga jatkuu jo lauantaina kello 17.00, jolloin Kaarinan Ura Basket eGameStars saapuu avaraan Salohalliin. Vilppaalle ottelu on velkojenmaksun aikaa, sillä marraskuussa Ura Basket aiheutti salolaisille yhden syyskauden neljästä tappiosta voittamalla Kupittaan kohtaamisen 92-87. Lauantaina nähdään, pystyykö Ura Basket uusimaan pistekaappauksen vai säilyykö Vilppaan kotitili edelleen puhtaana?

 

Loukkaantumiskierteessä pitkin syksyä rypenyttä Vilpasta kohdellaan edelleen onnettaren toimesta kovalla kädellä. Hyvin alkaneiden tapaninpäivän treenien päätteeksi Jamuni McNeace ja Juho Nenonen törmäsivät yhteen ja Nenosen jalasta kuului selkeä napsahdus. Maanantainen lääkärikäynti osoitti pahimmat pelot todeksi ja edessä voi olla vierailu leikkauspöydälle. Eli energistä varakapteenia ei nähtäne parketilla pitkään aikaan.

Tim Colemanin tuuraajaksi hankittu Justin Baker ei jatka enää Tuomisen ryhmässä. Joulutauolla Baker sai tarjouksen Qatarista ja mies suuntaa Lähi-Idän lämpöön jo perjantaina. Näin olleen Trenton Thompson nousee taas kokoonpanoon.

   

Vilppaan valmennusjohdolle nykyisen Ura Basketin scouttaaminen ei ole se helpoin tehtävä. Liiga käynnistyy tauon jälkeen nopeasti ja kaarinalaisten pukukopissa vieruskaverit ovat vaihtuneet rivakasti joulukuun aikana. Kolmella ulkomaalaisella sarjaan lähtenyt Ura Basket ei pysynyt syksyn aikana kärjen vauhdissa ja seurajohto teki ensimmäiset korjausliikeet joulukuun alkuun. 

Tyrell Bellot-Green (13/4) sai pakata laukkunsa ja päävalmentaja Kristian Palotie toi Kupittaalle samalla kaksi uutta miestä. Kaksinkertainen Slovakian mestari Jaytornah Wisseh tuli tuomaan kokemusta takakentälle ja Espoo Unitedista tuttu 198-senttinen Darious Moten laituriksi. 

- Tarvitsimme apua kaaripuolustukseen ja hyökkäyspään edunluontiin, perusteli Palotie kuvioita.

 

Vaihdot piristivät heti otteita ja Kataja kaatui itsenäisyyspäivän kunniaksi 85-73. Sen jälkeen Ura hävisi tiukan pelin Lahdessa ja nousi tappion jälkeen taas otsikoihin. Kaarinalaisten supermies Stephaun Branch (21.1 pistettä, 9.6 levypalloa, 5.3 syöttöä, 2.6 riistoa, 1.6 torjuntaa) lähetettiin Belgian pääsarjaan, Antwerpen Giantsin riveihin.

- Persoonat eivät kohdanneet, muutos oli pakko tehdä, kommentoi Palotie.

Muutos toi heti 82-77 kotivoiton KTP Basketista ja päävalmentaja oli tyytyväinen joukkueen kemiaan. Uran tiedottajille tuli lisätöitä taas joulutauolla, kun seura ilmoitti tehneensä sopimuksen 201-senttisen Tre`Shaun Fletcherin kanssa. Toledon yliopistossa kovat tehot (18/8/4s) tehnyt Fletcher on kärsinyt kaksi viime kautta loukkaantumisista ja pelit ovat jääneet vähäisiksi.

- Saimme aikamoisen pelimiehen ja ennenkaikkea ihmisen. College-valmentajien mukaan Fletcher pelaisi nyt NBA:ssa ellei olisi kärsinyt kaksi vuotta sitten polviloukkaantumista ja viimeksi NBA:n kesäliigassa nivusvammaa, arvioi Palotie. 

 

Ura Basket pelaa hyvin erilaista koripalloa kuin muut liigajoukkueet. Kun heittopaikka tulee, vihreä valo palaa kirkkaana, etenkin kolmoskaarella. Ura Basket heittää toiseksi eniten kolmosia Lahden jälkeen koko liigassa, tarkkuudessa se löytyy sijalta kymmenen (33.2%). Hyökkäyspään vaarallisuudesta kertoo puolestaan hanakka hakeutuminen vapariviivalle. Ura on heittänyt eniten vapareita Korisliigassa (20.9 per ottelu), mutta niidenkin osumatarkkuudessa (69.3%) on parantamisen varaa. Täytyy myös muistaa, että ahkerin vapareiden hankkija Branch (106 heittoa) ei ole enää mukana.

 

Nykyjoukkueen tehomies on 203-senttinen Dustin Thomas (15.7/10.7), joka on parantanut peliään kauden edetessä. Uudet miehet Wisseh (14.8/2.8/6.0 syöttöä) ja Moten (13.5/6.3) ovat sopeutuneet ryhmään hyvin ja tarkkana täytyy olla myös Marius van Andringan (13.1/2.4) kanssa. Kovakätinen takamies ei kainostele pistää palloa ilmaan ja sama koskee myös hurjasti kehittynyttä Trey Niemeä (10.5/1.6). Yleisölle mielenkiintoa tuovat entiset Vilpas-pelaajat Miikka Luosmaa (4.8/4.2) ja Ville Hänninen (4.3/1.0).

- Nyt on rosteri toivottavasti loppukaudeksi valmis ja nopeasti pitäisi saada yhteispeli toimimaan. Aikaa ja otteluita ei ole hukattavaksi. Vilpas Salohallissa on kenties koko liigan kovin haaste ja joukkue varmasti saapuu veren maku suussa revanssi mielessä. Jos meille sattuu keskittymislipsahduksia, Vilpas rokottaa niistä armotta, pohtii Palotie.

Ura Basket Salohallissa: 2 Niemi, 6 Thomas, 8 V.Hänninen, 9 Wisseh, 10 van Andringa, 12 Luosmaa, 13 Gullichsen, 15 Moten, 21 Sahlberg, 22 Perttu, 30 Airenne, Fletcher.

 

Vilpas lähti joulutauolle komealla 99-77 voitolla Pyrinnöstä, mutta loukkaantumistilanne nostaa kysymyksiä ilmaan. Tim Coleman on edelleen sivussa ja seuraava kontrolli on vuodenvaihteen jälkeen. Justin Baker ei ole enää mukana kokoonpanossa ja Nenosen vamma ei ollut toivelistan kärjessä. Vilpas lähtee otteluun vahvistusnelikolla Flemmings-Laster-McNeace-Thompson.

- Joulutauon jälkeen paikallispelin kimppuun. Ura Basket on muuttunut merkittävästi viime kerrasta, mutta meillä on silti kalavelkoja maksettavana. Valitettavasti loukkaantumishuolet jatkuvat, harmittelee Ville Tuominen.

Vilpas lauantaina: 1 Flemmings, 4 Koivisto, 5 Kantonen, 7 Nenonen (GTD25%), 9 Rannikko, 12 Kivimäki, 17 McNeace, 21 Laine, 22 Laster, 33 Thompson.

 

Vilpas Vikings - Ura Basket eGameStars Salohallissa lauantaina kello 17:00. Otteluisäntänä on Lounais-Suomen Taxidata Oy

 

Liput ennakkoon

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit