Uutiset & Artikkelit

01.12.2019 18:37
Vilpasvikings.fi

Kauhajoen tunteikas kamppailu päättyi pisteen kotivoittoon

Kuva Erkki Hautaviita

 

Queenin loistava "Show must go on" kajahti soimaan pitkäaikaisen seuraihmisen Mika Perälän poissamenon muistoksi hiljaisen hetken jälkeen Kauhajoen liikuntahallissa. Se hetki jäi päällimmäiseksi mieleen lauantai-illan ottelusta, joka päättyi niukkaakin niukempaan Karhubasketin 70-69 (39-38) voittoon Salon Vilppaasta.

 

Koripalloväen torstaina saavuttanut järkyttävä uutinen Mika Perälän kuolemasta takasi, että tunnelma hallilla oli poikkeava. Tämän huomioivat myös joukkueiden päävalmentajat ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

- Elämässä on aika paljon isompia asioita kuin koripallo. Urheilu pystyy antamaan pakokeinoja tai muuta ajateltavaa parin tunnin ajaksi ja se on hieno asia. Salon päässä Koiviston Mikon perheeseen syntyi lapsi ja siksi Mikko ei ollut mukana. Se, mitä täällä on tapahtunut, siinä ei yksittäinen koripallopeli tunnu missään. Elämä kuitenkin jatkuu ja Kauhajoki oli pystynyt hienosti kasaamaan itsensä peliin. Vaikka pelin aikana jaksaa hyppiä ja ihmetellä miksei vihelletä tai miksi vihelletään, ne ovat kuitenkin aika pieniä asioita tässä isossa kuvassa, totesi Ville Tuominen.  

 

Karhubasket kunnioitti arvokkaalla tavalla seuran aktiivin ja varapuheenjohtajan Mika Perälän muistoa. Kuva Karhubasket.

 

Eikä lähtenyt Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimieskään peliä ruotimaan.

- Kiitos kaikille, tänään nähtiin yleisössä paljon oranssia päällä. Torstai oli kaikille shokki ja Karhubasket- yhteisö on näyttänyt voimansa. Uskon, että Mikin toive oli, että pelaajat pelaa, valmentajat valmentaa ja pelataan lauantaina kovaa. Se oli hieno suoritus pelaajilta. Tämä oli vain yksi peli ja me ollaan menetetty todella iso karhubasketsydän. Ajatukset ovat olleet Kirsin ja Joonan kanssa, komppasi Koskimies.

Molemmat saivat ansaitusti raikuvat aplodit ja itkuisia ihmisiä poistui tilaisuudesta.

 

Ottelun lopputulokseen ei voi olla hirveän pettynyt. Tuplamestari Karhubasket oli paikalla ykkösnipullaan, Vilppaalta Tim Coleman ja Mikko Koivisto sivussa. Loppuratkaisuihin voi pettynyt olla ja päävalmentaja Ville Tuominen kävikin summerin soitua kuumempana kuin kertaakaan tällä kaudella. Käsittämätöntä, miten tuomarikolmikko suoriutui loppuhetkillä. 

Chris Flemmingsin kättä vastaan lähtenyt kolmonen tasoitti pelin 22 sekuntia ennen loppua numeroihin 69-69 ja kotijoukkueelle jäi aikaa yhteen hyökkäykseen. Karhun aikalisän jälkeen Bojan Sarcevic asettui heittämään päätyrajaheittoa, mutta kun syöttötilaa ei löytynyt, hän palautti pallon takaisin tuomarille. Karhulla oli jo varoitus ajanpeluusta, mutta lyhyen tuomaripalaverin jälkeen Karhu sai uuden päätyrajan.

Viimeinen hyökkäys pelattiin Evan Yatesille korin läheisyyteen ja Jamuni McNeacelle tuomittiin virhe 2,5 sekuntia ennen loppua. Yates pisti ensimmäisen vaparin pussiin 70-69, mutta heitti toisen taktisesti ohi. Hän ryntäsi heti oman heittonsa perään, mutta kolme sinipaitaista silmäparia ei sitä havainnut ja Henri Kantosen epätoivoinen rääpäisy lähti aivan liian kaukaa onnistuakseen. Mikäli Sarcevicin "oivallus" tai Yatesin viivarikko olisi tuomittu, peli olisi saanut ihan toisenlaisen lopun.

 

Karhu voitti avauskympin 18-14 Cameron Jones heiluttaessa tahtipuikkoa yhdeksällä pisteellä. Toinen jakso oli niukasti Vilppaan (21-24) päättyen McNeacen viime sekunnin tip-iniin. Kolmannella kympillä vieraiden heittopeli oli tuskaista, siitä osoituksena vaivaiset yhdeksän pistettä. Päätöskympillä Karhu oli jo karkaamassa johtaen neljä minuuttia ennen loppua 12 pisteellä 66-54. McNeacen donkilla, DJ Lasterin kakkosella ja Chris Flemmingsin and-onella ero kaventui seitsemään ajassa 2:22 ja Lasterin kolmosella numeroihin 68-64. Jonesin toinen vapaaheitto kasvatti kotijohdon viiteen, mutta Flemmings kuroi sen enää kolmeen vajaa minuutti ennen summeria.

Alex Thompsonin kolmosyritys kolisi rautoihin, mutta Jones raapi hyökkäyslevyrin Karhulle. Sarcevic käväisi kuitenkin puolikentän viivalla (0:26) ja Flemmings tasoitti 69-69 kovalla kolmosella neljä sekuntia myöhemmin. Loppuhetkien surulliset tulkinnat käytiin jo edellä läpi, joten Karhubasket pääsi juhlimaan pisteen voittoa.  

 

Vilppaan parhaana palkittiin jatkuvasti parantava Chris Flemmings (15/5). Laituri upotti päätösjaksolla kahdeksan pistettä. Isoista pojista Jamuni McNeace (15/7) ja Juho Nenonen (0/5) lensivät suihkuun, DJ Laster (12/2) pysyi kentällä loppuun saakka. Henri Kantonen (6/11/4 syöttöä) oli vieraiden paras levypallomies, mutta Teemu Rannikko (10/1) ei päässyt tällä kertaa pyörittämään palloskriiniklinikkaansa totutusti. Aatu Kivimäki teki tilastot 8/0, Riku Laine 3/4.

- Aika nihkeä peli, ei saatu hyökkäystä rullaamaan. Karhu oli tehnyt muutoksia ja vaihtoi lähes kaiken. Oma puolustus toimi kohtuullisesti, mutta tuntui että hävittiin korin alla 100-0, pohti vanhassa kotihallissaan pelannut Henri Kantonen.

Vilpas onnistui mukavasti Karhun vaarallisen transition-hyökkäyksen kanssa, sillä kotijoukkue sai aikaan vain yhden pisteen nopeista hyökkäyksistä. 

 

Karhun tehokkain oli Cameron Jones (16/7) ja hyvää työtä tekivät myös Samuel Givens (14/6), Alex Thompson (14/4) ja Evan Yates (11/6). Okko Järvi jäi viiteen pisteeseen, mutta Mikael Laihoselta (6/8) nähtiin pirteä esitys.

- Kova peli eikä mikään kaunis voitto. Halusimme pelata tänään Mikille, täällä on ollut aika raskasta pari päivää, totesi Cameron Jones.

 

Vilpas pääsee kolmen vieraspelin putkessa viikon treenitauolle ja kehään palataan 7. joulukuuta, jolloin kovakuntoinen BC Nokia saapuu Salohalliin.

 

OSTA LIPUT MATSIIN

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit