Uutiset & Artikkelit

06.12.2019 23:46
Vilpasvikings.fi

Justin Bakerin debyytti lauantaina Salohallissa

Vilpas palaa lauantaina kolmen viikon tauon jälkeen kotiparketille. Kuva Sinikka Makkonen.

 

Salolaisyleisön suurin mielenkiinto kohdistuu lauantaina kotijoukkueen numero 32:n harteille. Keskiviikkona Saloon saapuneen Justin Bakerin pelilupa on kunnossa ja kokenut Baker lähtee horjuttamaan kovassa vireessä olevaa BC Nokiaa kello 17:00. Kotidebyytin Salohallissa tekee myös #1 Chris Flemmings, joka on pelannut kolmessa vieraspelissä, mutta ei vielä Salohallissa.

 

Justin Baker saapui keskiviikkona Saloon ja on päässyt harjoittelemaan kahden päivän ajan Vikingsin mukana.

 

Nokian päävalmentaja Greg Gibsonin valmennus on ollut nousujohtoista ja nokialaiset voittivat marraskuun seitsemästä pelistään kuusi. Joukkue on sarjataulukossa seitsemännellä sijalla (9/6), mutta voittoprosentissa laskettuna se on sarjakolmonen. Kertoo siitä, että kova joukkue on vastassa. 

Joukkueet kohtasivat lokakuussa Nokian palloiluhallilla ja tuolloin Vilpas haki 10 pisteen vierasvoiton 73-83. Kotijoukkue johti vielä tauolla, mutta Vilpas sai pelinsä kuntoon toisella puoliskolla Tim Colemanin (22) ja DJ Lasterin (20) johdolla.

Koko liigahistorian aikana joukkueet ovat kohdanneet 20 kertaa ja niistä 16 on päättynyt salolaisjuhlaan. BC Nokia ei ole kyennyt voittoon viimeiseen 11 otteluun.

 

Marraskuun ainoa tahra tuli Kotkan Karhuvuoresta, kun KTP voitti 18 pisteellä. Viimeksi kaatui Kobrat Nokialla 29 pisteellä, sitä ennen Kauhajoki teki pisteettömän 81-72 vierailun Pirkanmaalle.

- Iso haaste pelata Vilpasta vastaan vieraissa, koska lähivuosina harva joukkue on heidän kotikentällään menestynyt. Meille tämä on hieno mahdollisuus nähdä missä olemme verrattuna kuuden viikon taakse, kun viimeksi kohtasimme, pohtii Gibson.

Tietyt pelaajat on merkitty erityisen tarkasti headcoachin papereihin.

- Vilpas heittää erityisen hyvin ja koska heillä on Rannikko - paras valintojen tekijä koko sarjassa - meidän pitää olla vähintään kohtuullisen hyviä pick&roll -puolustuksessa. Hyökkäyksessä meidän tulee pitää pallosta huolta sarjan parasta puolustusta vastaan, toteaa Gibson.

 

BC Nokia on Korisliigan paras levypallojoukkue, 40.9 per ottelu ja erityisen hyvä se on ollut hyökkäyslevyreissä (12.8). Nokian tehomies on ollut vanttera laituri Stacy Davis, 16.4 pistettä ja 7.6 levypalloa per peli. Donkkimies Tyler Flack (11.3/5.6) ja takamies Demarcus Holland (10.8/4.3) ovat pelanneet tasaisemmin kuin Ladarius Tabb (7.2/6.1). 

Täytyy kuitenkin muistaa, että Nokian vahvuus on hyvissä kotimaisissa. Daniel Dolenc on saanut vihdoinkin pelata terveenä ja se on näkynyt tehoina 11.2/6.2. Niko Mattila (11.3/2.7) on pelannut hienon alkukauden ja USA:n yliopistosarjasta palannut Lassi Nikkarinen (6.8/3.7 syöttöä) on varmasti mukana vuoden tulokasta valittaessa. Teemu Sulosta ei voi jättää vapaaksi kaarelle ja Shawn Hopkinsin potentiaali on kaikkien tiedossa.  

BC Nokia lauantaina: 4 Demarcus Holland, 5 Stacy Davis, 7 Teemu Sulonen, 8 Antti Ahonen, 9 Daniel Dolenc, 11 Shawn Hopkins, 13 Lassi Nikkarinen, 17 Niko Mattila, 21 Tyler Flack, 24 Michael Besselink, 33 Ladarius Tabb.

 

Minkälainen Vilpas lauantaina nähdään? Varmaa on, että Tim Coleman on sivussa ja Tanskasta keskiviikkona saapunut Justin Baker pelaa. Täytyy silti muistaa, että uudella vahvistuksella on alla vasta parit treenit joukkueen kanssa. 

- Kokemusta on kertynyt sitten viime Suomen vierailun ja se on paras opettaja. Joukkue pelaa hyvin ja tehtäväni on jatkaa sitä. Kiitos seuralle, että sain mahdollisuuden tulla tänne, toteaa parimetrinen Baker.

Katso Justin Bakerin haastattelu

 

Alaraajavammasta kärsivä Jamuni McNeace on ollut sivussa treeneistä koko viikon ja "Money" tekee seuraa Colemanille vaihtopenkillä. Se tarkoittaa, että Trenton Thompson pukee. Yläraajavammaisen Juho Nenosen pelaaminen sen sijaan varmistui itsenäisyyspäivän treeneissä.

- Torstaina saatiin Justin mukaan ja päästiin vihdoin treenaamaan 5vs5 eli parempaan suuntaan ollaan menossa. Nokia on fyysinen, aggressiivinen ja kurinalainen joukkue, muistuttaa Ville Tuominen.

Vilpas Salohallissa: 1 Flemmings, 4 Koivisto, 5 Kantonen, 7 Nenonen (GTD50%), 9 Rannikko, 12 Kivimäki, 17 McNeace (GTD50%), Laine, Laster, Baker, Thompson (GTD50%).

 

Vilpas Vikings - BC Nokia Salohallissa kello 17:00. Otteluisäntänä Eläinklinikka EHYT. Tule tsekkaamaan Justin Bakerin ja Chris Flemmingsin debyytit Salohallissa! Hienoa, että Nokian kannattajaryhmä Alakulma on tulossa vierailulle. Ääntä kyllä halliin mahtuu...

 

OSTA LIPUT MATSIIN

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit