Uutiset & Artikkelit

04.12.2019 16:09
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Justin Baker liittyi Vilppaan vahvuuteen

Justin Baker saapui Suomeen keskiviikkona iltapäivällä.
Korisliigan kakkosena oleva Salon Vilpas vahvistaa rivejään 203-senttisellä Justin Bakerillä. Vilpas on ollut jo pitkään  loukkaantumiskierteessä ja seuran hallitus teki maanantai-iltana nopean päätöksen uuden pelaajan palkkaamisesta. Manageri Antero Jokinen kävi päävalmentaja Ville Tuomisen kanssa pikaisen tutkimuksen vapaana olevista pelaajista ja Kauhajoella kaudella 2013-2014 pelannut Justin Baker löytyi Tanskasta. Iso laitahyökkääjä saapui Suomeen keskiviikkoiltana ja hänet nähdään Salossa näillä näkymin joulukuun ajan. Pelaako Baker jo lauantaina BC Nokiaa vastaan riippuu peliluvan saapumisesta.
 
Päävalmentaja Ville Tuomisen mielenrauhaa on koeteltu viime aikoina rankasti, sillä miehiä on putoillut rivistä päivittäin. Marraskuun pelaajaksi juuri valittu Tim Coleman on pelannut pitkään käsivammansa kanssa ja laiturin tilanne päätettiin rauhoittaa muutamaksi viikoksi. Aatu Kivimäki, Henri Kantonen ja DJ Laster ovat jo toipuneet pelikuntoon, mutta sen jälkeen omat terveysmurheensa ovat kohdanneet Juho Nenonen, Riku Laine, Mikko Koivisto ja Jamuni McNeace. Tehokkaat täyden miehityksen treenit ovat jääneet vähälle, joten Vilpas päätti palkata Bakerin kokoonpanoon joulukuun ajaksi.
- Kun maanantain treeneissä terveet pelimiehet eivät riittäneet edes 3vs3 peliin, totesimme että on aika reagoida. Bakerin nimi on tullut vuosien varrella muutamankin kerran vastaan ja hänellä on jo kokemusta Suomesta. Justin oli valmiiksi Euroopassa, pelikunnossa ja erittäin halukas tarttumaan tähän mahdollisuuteen, joten asiat saatiin järjestettyä erittäin nopeasti. Iso kiitos seurajohdolle nopeasta reagoinnista, kiittelee päävalmentaja Tuominen.
Kalifornian Sacramentosta kotoisin oleva 30-vuotias Baker on kokenut kehäkettu, sillä vuonna 2011 Utah Valleyn yliopistosta valmistunut konkari on ehtinyt kerätä Australian lisäksi Euroopasta kahdeksan maan leimat passiinsa. Ammattilaisura alkoi 2012 Tanskasta (Vaerlose BBK, 16.5/7.9) ja jatkui 2013-2014 Israelissa (Maccabi Beer Yaakov, 18.2/8.6) sekä loppukauden Suomen Korisliigassa. Karhun oranssipaidassa kertyi 17 liigapeliä Ari Tammivaaran alaisuudessa ja reilussa 26 minuutissa Baker tilastoi 13.8 pistettä ja 5.9 levypalloa upottaen kolmosensa mukavalla 43.9% tarkkuudella. 
Kauden 2015-2016 Baker aloitti Saksassa (White Wings Hanau, 3.2/3.8), mutta siirtyi viiden ottelun jälkeen loppukaudeksi Ruotsiin (Eco Örebro, 16.6/7.4). Toissa kauden mies pelasi Virossa (Rakvere Tarvas, 19.3/8.7) ja viime kausi sujui Romaniassa (Dinamo Bucarest, 14.7/5.9).  
Tänä syksynä kausi alkoi Kreikan pääsarjassa Ermis Agias Larissa BC:n paidassa, mutta pesti päättyi kahden pelin jälkeen (4.0/3.0) ja siitä lähtien mies on pitänyt pesää Tanskassa ja treenannut Herlev Wolfpackin mukana.
- Kuukauden komennus Saloon on hyvä myös Bakerin kannalta, sillä nyt hänellä on mahdollisuus antaa näyttöjä loppukautta varten, huomauttaa manageri Jokinen. 
Justin Baker saapui Suomeen keskiviikkoiltana ja treenaa joukkueen mukana torstaina. Mikäli pelilupa saapuu perjantaihin mennessä Kreikasta, uusi vahvistus nähdään punapaidassa lauantaina BC Nokiaa vastaan kello 17:00 Salohallissa.

Yhteistyökumppanit