Uutiset & Artikkelit

08.12.2019 18:59
Vilpasvikings.fi

Hieno korisilta Salohallissa

Salohallin 1248 katsojaa saivat todistaa hienon korismatsin ja Vilppaan kauden 7 kotivoiton. Kuva Anne Nenonen.

 

Salohallin yleisölle tarjoiltiin lauantaina taatusti rahanarvoinen koristapahtuma. Mikäli katsojat tulivat hakemaan huikeaa korijuhlaa, sitä ei nähty. Sen sijaan parketilla nähtiin kaksi aggressiivisesti puolustavaa joukkuetta, jotka jättivät kentälle jokaisen hikipisaran, joka kropasta irtosi. Nitro-ottelu päättyi Vilppaan 77-74 (37-40) voittoon BC Nokiasta ja voitto oli salolaisille kauden neljästoista. Voiton arvoa nostaa, että marraskuun pelaajaksi valittu Tim Coleman sekä ykkössentteri Jamuni McNeace istuivat siviileissä vaihtopenkillä.

 

Coleman sai kuukauden pelaajan palkinnon kilpailupäällikkö Tom Westerholmin kädestä joukkue-esittelyn jälkeen ja upea tapahtuma nähtiin jo esittelyn aikana, kun joukkuetoverit peittelivät Mikko Koiviston vaippapaketeilla ja vauvakrääsällä tuoreen tyttövauvan kunniaksi.

Koripalloliiton kilpailupäällikkö Tom Westerholm palkitsi Vilppaan Tim Colemanin kuukauden pelaajapalkinnolla. Kuva Markus Moisio.

 

Tuore isä Mikko Koivisto sai esittelyn yhteydessä oman huomionosoituksen joukkuekavereilta ja seuralta. Kuva Anne Nenonen.

 

Itse ottelusta odotettiin tasaista vääntöä ja sellainen myös saatiin. BC Nokia johti parhaimmillaan kuudella pisteellä (16-22), Vilpas vastaavasti seitsemällä (66-59). Vaikka peli alkoi Juho Nenosen kolmosella, vieraat hallitsivat avauskymppiä Stacy Davisin johdolla. Vilppaan ongelmaksi muodostui osumatarkkuus, sillä vapareista osui 4/8 ja huolimattomuus korin läheisyydessä oli jo surkuhupaisaa (3/11, 27.3%).

Ero säilyi samana puoliajalle mentäessä (37-40) eikä kotijoukkueen lähipeliin tullut juuri parannusta.

- Kakkosten prosentti oli puoliajalla 28% eikä siinä paljoa naurattanut, myönsi päävalmentaja Ville Tuominen.

 

BC Nokia on liigan paras hyökkäyslevypallojoukkue ja kolmannelle jaksolle Tuominen vetäisi ässän hihastaan. Hän asetti Riku Laineen kaitsemaan Ladarius Tabbia.

- Nokialla on iso jätkä kolmospaikalla ja siksi mekin mentiin isolla viisikolla Riku Laineen pelatessa kolmosta. Nokia sai ensimmäisellä puoliajalla joka toisen ohiheiton takaisin, toisella enää joka neljännen, perusteli Tuominen yhtä ottelun ratkaisua.   

Vilpas nousi hyökkäyspään irtopallojen kuninkaaksi ja tämä ei jäänyt Greg Gibsonilta huomaamatta.

- Viimeistelymme ei ollut tänään parasta, mutta ottelun ratkaisu oli Vilppaan loistava hyökkäyslevypallopelaaminen toisella puoliajalla. Annoimme heille liikaa toisen mahdollisuuden heittoja ja he rankaisivat niistä jatkuvasti, viittasi Gibson Vilppaan 15 irtopalloon Nokian päädyssä.

 

DJ Laster kohosi Vilppaan parhaimmaksi pistemieheksi ja myös ottelun ratkaisijaksi. Kuva Anne Nenonen.

 

Kolmannen jakson jälkeen oltiin kutkuttavissa numeroissa 58-59, siitä ote kääntyi pikkuhiljaa kotijoukkueelle. Päätösjakson puolivälissä DJ Laster vei Vilppaan seitsemän pisteen johtoon 68-61, mutta Nokia ei vieläkään taipunut. Demarcus Hollandin 72-69 kavennuksen jälkeen Henri Kantosella oli sauma niitata peli, mutta molemmat vapaaheitot livahtivat ohi ja Holland tasoitti kovalla kolmosellaan ottelun 31 sekuntia ennen loppua. 

Vilppaan aikalisän jälkeen DJ Laster kuittasi kolmosellaan toisessa päässä (0:26) kolmen pisteen kotijohdon, mutta heti perään Davis kavensi kakkosella 75-74 ja kelloon jäi 20 sekuntia. Vilppaan kolmannen aikalisän jälkeen Mattila rikkoi Chris Flemmingsiä (0:11) ja tämä pisti varmasti molemmat pussin pohjaan, 77-74. Gibsonin aikalisän jälkeen vieraille jäi aikaa yhteen yritykseen, mutta Vilpas puolusti sen erinomaisesti ja peli päättyi Daniel Dolencin vaikeaan kolmosrääpäisyys kaaren päästä ja Lasterin levypalloon.

 

Molemmat joukkueet pelasivat fyysisesti ja laajaa rotaatiota käyttäen. Vilppaalta sankareita löytyi useita. DJ Lasterin (18/5/4 syöttöä) kolmonen oli tärkeä, samoin Chris Flemmingsin (11/5) loppuhetkien vaparit. Kolmen kolmosen Teemu Rannikko (11/1) pisti kaksi kertaa kroppansa likoon ja aiheutti Tabbille hyökkääjän virheet. Kentän rikotuin pelaaja Henri Kantonen (11/2/4 syöttöä)  haparoi yllättävästi vapariviivalla osuen vain kerran seitsemästä yrityksestä. 

Erityismaininnan ansaitsee kuitenkin keskiviikkoiltana Saloon saapunut Justin Baker. Nopeasti kuviot oppinut Baker ei tehnyt kentällä mitään hölmöä, upotti neljästä heitostaan kaksi ja raapi komeat kymmenen levypalloa.

- Hän toi energiaa ja levypallovoimaa Vilppaalle, myönsi Gibson.

Muut viikingit: Mikko Koivisto 8/0, Juho Nenonen 7/7, Aatu Kivimäki 5/3, Riku Laine 2/1.

 

Ville Tuominen jakeli kehuja omilleen syystäkin.

- Harvoin voitat pelin jos kakkoset osuu 44 prosentilla ja vapariprosentti on 50. Tätä peliä ei voitettu hyökkäyksen ilotulituksella vaan työnteolla ja antaumuksella puolustuspäässä. Olen tosi tyytyväinen kun tietää, miten hyvä joukkue BC Nokia on. Tämä oli erittäin hyvä koripallopeli ja näitä otteluja tämä sarja kaipaa, iloitsi Tuominen.

 

Otteluisäntä Eläinklinikka EHYT palkitsi Nokiasta Stacy Davisin (20/4). Demarcus Holland (11/4), Niko Mattila (9/39, Tyler Flack (9/7) ja Ladarius Tabb (8/7) pääsivät lähimmäksi.

- Vähämaalinen peli kuten odotettiinkin, kun vastakkain on kaksi hyvää puolustusjoukkuetta. Tavoite oli pitää tempoa ja ottaa ylhäältä kiinni. Meillä 15 menetystä ja kaverilla 15 hyökkäyslevypalloa. Se on liikaa, myönsi Mattila.

 

Ottelun tilastot

SignHero -postgame

 

Vilppaan kotiottelut jatkuvat kahdella pelillä. Keskiviikkona Kouvolan Kouvot saapuu Salohalliin Suomen cupin ensimmäiselle kierrokselle ja perjantaina Lapuan Kobrat tekee kauden ensivisiitin Pormestarinkadulle.   

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit