Uutiset & Artikkelit

29.12.2019 17:31
Vilpasvikings.fi

Aatulla oli kova käsi paikallisderbyssä

Aatu Kivimäki nousi esiin kun joukkue sitä eniten tarvitsi. Karkkilan Kisner sivusi Korisliigan piste-ennätystä 23p ja johdatti Vilppaan derbyn voittoon. Kuva Ville Vuorinen

 

Vilpas jatkaa puhtaalla pelillä Salohallissa ja voittosuhde on komea 10-0. Marraskuussa Kupittaalla Vilppaan kaatanut Kaarinan Ura Basket eGameStars sinnitteli iskuetäisyydellä vielä kolmannen jakson puoliväliin saakka, mutta sitten Aatu Kivimäki katkaisi kaarinalaisten selkärangan heittämällä uudeksi piste-ennätyksekseen 23 pinnaa. Vilppaan voittolukemat olivat kauden ennätysyleisön (1627) edessä lopulta selvät 100-76 (49-39) ja Ville Tuomisen ryhmä jatkaa selvänä sarjakakkosena. Vilppaan kausi jatkuu jo maanantaina Uudessakaupungissa.

 

Palataan ensiksi tuohon Kivimäen suonenvetoon. Uran kaukopommittaja Marius van Andringa oli juuri niitannut kulmakolmosella 60-55 kavennuksen ajassa 26:19, sitten esiin astui Kivimäki. Ensiksi 18 sekunnin kuluttua kolmonen pohjaan ja ero kahdeksaan. Jamuni McNeacen donkilla ja kakkosella kotijohto kasvoi 12 pisteeseen ja ajassa 28:08 Kivimäki huudatti Salohallia lukemiin 69-55. Dustin Thomasin kavennuksen jälkeen Kivimäki ampui kaarelta 72-57 ja uusi pomminsa heti perään 75-57. Kahdessa ja puolessa minuutissa "Karkkilan Kisner" kasasi 11 pistettä ja nukutti Uran ruususen uneen. Ei siis ihme, että otteluisäntä Lounais-Suomen Taxidata ja Länsirannan hammaslääkärit päättivät palkita Kivimäen kotijoukkueen parhaana.

- Paikalla oli paljon karkkilalaisia enkä tiedä oliko se syy onnistumiseen. Heitto tuntui hyvältä joten mikäs siinä on heittäessä, tuumi Kivimäki.

Ilman Aatun iltaa palkinnot olisi pokannut toisen huippupelin putkeen pelannut Mikko Koivisto. Koivari heitti vajaassa 24 minuutissa 18 pistettä, otti kolme levypalloa ja löysi vapaan joukkuekaverin kuusi kertaa. Tai kolmas vaihtoehto olisi ollut upean pelin pelannut Jamuni McNeace (14/5). Ulottuva sentteri siivosi kolmesti Uran heittoyritykset katsomoon, ravisteli neljästi Salohallin koreja ilmavilla donkeillaan ja kokosi kovan +34 plus/miinusrivin. Se tarkoittaa, että Jamunin ollessa kentällä Vilpas voitti pelinsä 34 pisteellä. Hänen ollessa vaihdossa yhdeksän minuutin ajan Vilpas hävisi nuo hetket kymmenellä pinnalla. Voisi sanoa, että aika arvokas mies joukkueelle.

- Kun Jamuni pitää keskittymisensä oikeissa asioissa, hän on erittäin hyvä pelaaja. Tuollaisia työkaluja ei tule joka päivä vastaan ja häntä on ilo valmentaa. Hän kuuntelee, yrittää tehdä asioita oikein ja yrittää oppia. Jos muistelee alkusyksyä, jolloin tuntui että hän on koko ajan väärässä paikassa, Jamuni on kulkenut aika pitkän matkan. Hänestä ei ole pelkästään meille iloa, vaan ensi vuonna myös huomattavasti isommilla areenoilla seuraavalle työnantajalle, arvioi Ville Tuominen.

 

Jamuni McNease hallitsi jälleen Salohallin ilmatilaa ja esitteli komeita donkkeja ja blokkeja. Kuva Ville Vuorinen

 

Tuomisen oma palkinto olisi voinut mennä myös Chris Flemmingsille, joka teki vain kaksi pistettä ja heittotarkkuus 1/7 oli mitä oli.

- Intensiteettiä haettiin tauon jälkeen ja Chris Flemmings oli tänään se, joka sen paineen asetti ja intensiteetin loi. Toivottavasti saadaan tähän pian Tim Coleman mukaan, sen jälkeen meillä on aika hyvät palikat kasassa. Kaikki muistaa alkusyksystä, että Tim oli se, joka tempoa asetti, kiitteli Tuominen Flemmingsiä.

Oivaa taistelua ja asennetta osoitti jälleen kerran myös Riku Laine, jolle sattui kasvattajaseuraansa vastaan vain yksi ohiheitto reiluun 23 minuuttiin ja pakkipäässä nähtiin sitä aitoa "Riksaa".

Vilppaan tekemät sata pinnaa kertoo hyvästä hyökkäysillasta. Huolimatta siitä, että aloittava takakenttä Teemu Rannikko (5/1/7 syöttöä), Henri Kantonen (3/4/4 syöttöä) ja Chris Flemmings (2/2/6 riistoa) heitti kimpassa kymmenen pistettä. Mutta kun penkiltä tuli 55 pisteen kolmikko Aatu Kivimäki (23/1), Mikko Koivisto (18/3/6 syöttöä) ja Riku Laine (14/5), Tuomisella on käsissään vain positiivinen ongelma. Peli oli sen näköistä, että Tim Colemanin ja Juho Nenosen poissaoloa ei juuri huomannut.

- Meillä on aika paljon hyviä pelaajia vaikka tästä muutama puuttuikin, myönsi Tuominen.

 

Yksi parhaimmista oli jälleen Mikko Koivisto, joka nakutteli 18 pistettä. Kuva Ville Vuorinen.

 

Sitten vastustajaan. Ura Basket otti marraskuussa viiden pisteen kotivoiton Vilppaasta, mutta joukkue on kokenut melkoisen myllerryksen siitä pelistä. Branch ja Bellot-Green ovat poistuneet riveistä ja coach Palotie on palannut neljän vahvistuksen sapluunaan. 

Takamies Jaytornah Wissehillä (4/3/5 syöttöä) on varmasti yhdet liigan nopeimmista jaloista, laituri Darious Moten (19/12) on erittäin atleettinen ja uusin hankinta Tre`Shaun Fletcher kokosi mukavat 14 pinnaa ensimmäiseen otteluunsa ja vaikuttaa selkeältä skoraajalta. Sisäpelaaja Dustin Thomas (14/11) ja snaipperi Marius van Andringa (17/1) olivat Uran muut onnistujat.

- Pelistä näkyi, kumpi ryhmä on ollut yhdessä pidempään ja osaa pelata yhteen. Meille on tullut aika monta muutosta ja se näkyy vielä kentällä. Vaikka oltiin niin huonoja kolmannen jakson puoliväliin mennessä, tultiin tappelemaan. Meillä oli jopa mahdollisuus kääntää matsi, kunnes Aatu sanoi EI. Sitten katkesi selkäranka, harmitteli Kristian Palotie.

 

Vilppaan kausi jatkuu jo maanantaina Vakka-Suomessa, jossa vastaan asettuu Jarno Nikulan valmentama Korihait ja seuraava kotimatsi on poikkeuksellisesti sunnuntaina 5. tammikuuta. Perinteisen AND1-loppiaisturnauksen yhteyteen liitetyssä pelissä vastaan asettuu Kouvolan Kouvot kello 19:00. 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit