Uutiset & Artikkelit

16.04.2019 09:27
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Vilppaan runkosarja päätökseen Kouvojen isäntänä

Korisliigan runkosarja mallia 2018-2019 saa päätöksensä tiistaina ja Vilppaan osalta viimeinen taisto käydään Kouvolan Kouvoja vastaan Salohallissa kello 18:30. Ottelulla ei ole enää panosta kummallekaan, joten odotettavissa on iloista ja paineetonta korista. Vilppaan ykköstila on ollut selviö jo pitkään ja illan mielenkiinto kohdistuukin muille paikkakunnille. Vilppaan tuleva puolivälierävastustaja ratkeaa samaan aikaan pelattavissa otteluissa Kobrat-Ura Basket ja Seagulls-BC Nokia. Kouvojen kuutossija varmistui viikonloppuna ja se lähtee pitkäperjantain avauspeliinsä Tampereelle.

Ensiksi kuitenkin onnittelut Kouvojen pitkäaikaiselle luottomiehelle Ville Kaunistolle. 37-vuotias Kaarinan Uran kasvatti valittiin sunnuntaina ensiyrityksellä Arkadianmäelle kansanedustajaksi 3753 äänellä. Vaikka äänimäärä on noviisiehdokkaalle komea, se kalpenee silti Korisliigan numeroihin verrattuna. Kaunisto on pelannut liigaa 12 kauden ajan ja pisteitä kausien aikana on syntynyt 5615 ja levypalloja käsiin on tarttunut 3987 kipaletta.
Turun Piilosetissa 1999 pääsarjauransa aloittanut Kaunisto pelasi useat vuodet myös ulkomailla. Vuonna 2004 alkanut Euroopan kiertue kulki reittiä Fribourg-Limoges-Jesi-Plasencia-Sevilla-Tarragona-Nyon ennen paluuta Kouvolaan kausille 2009-2011. Sen jälkeen veri veti vielä kahdeksi kaudeksi Ranskaan (Blois) ja viimeinen komennus osui Kouvojen kauden päätyttyä 2014 Ranskan Lilleen. Nöyrät onnittelut uudelle senaattorille, jolle coach Lehtonen antoi vapaapäivän runkosarjan päätökseen.
Kouvot Salohallissa: 2 Matthews (GTD50%), 4 Hirvonen, 8 Saarijärvi, 10 Nyman, 11 Kaukiainen, 12 Gonzalvez, 20 Morgan, 21 Knihtinen, 42 Gipson (GTD50%), 44 Asbury.

Vilpas (32/7) ja Kouvot (19/20) ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti ja joka kerralla Vilpas on ollut parempi. Marraskuussa Mansikka-aholla 81-90, tammikuussa Salohallissa 106-72 ja maaliskuussa Kouvolassa 99-103. Tiistain kohtaaminen jää valitettavasti panoksettomaksi, sillä Kouvojen kuudes sija sinetöityi viikonloppuna ja pudotuspelit käynnistyvät sen osalta perjantaina Pyrinnön vieraana.
- Runkosarjan viimeinen ottelu ja onneksi ei enää panosta. Gipson palannee takaisin kokoonpanoon, pelaamme laajalla rotaatiolla ja kaikki saavat tarvittavaa pelituntumaa. Painotukset ovat asioissa, jotka muodostuvat tärkeiksi ottelusarjassa Pyrintä vastaan, paljastaa päävalmentaja Jyri Lehtonen.
Kouvot varmisti kuudennen sijan kaatamalla perjantaina tulevan vastustajansa Pyrinnön kotihallissaan 79-60. Kun Seagulls hävisi lauantaina Kauhajoella 83-65, runkosarjan seitsemän ensimmäistä sijaa ovat selvillä. Vilpas on ykkönen ja ainoastaan sen vastustaja on enää epäselvä. Kauhajoki kohtaa ensimmäisellä kierroksella Seagullsin, Pyrintö ottaa mittaa Kouvoista ja Kataja kohtaa Kotkan.
Viimeisen parin jännitys on enää siinä, kumpi saa kotiedun. KTP hoiteli oman osuutensa maanantaina kaatamalla Karhuvuoressa Korihait, mutta kotietu ei ole enää omissa käsissä. Katajan viimeinen peli on tiistaina kotona Kauhajokea vastaan ja voitolla se on neljäs. Etukäteen kotivoitto on haarukassa, sillä Karhu matkaa Joensuuhun ilman Greg Manganoa, Okko Järveä, Cameron Jonesia ja Antti Niskasta.

Vilpas lähtee tiistain otteluun yhdeksän miehen voimin.
- Viimeinen runkosarjaottelu ennen pleijareita. Kouvojen sijoitus ja vastustaja on selvä, me odotamme vielä tiistain tuloksia. Huilautamme Teemua, Mikkoa ja Brandonia, kertoo päävalmentaja Iisalo.
Vilppaan tuleva playoff-vastustaja on joko BC Nokia (16/23) tai Lapuan Kobrat (15/24). Mikäli BC Nokia häviää Helsingissä ja Kobrat kaataa Ura Basketin, pitkäperjantaina Salohallissa kohtaavat Vilpas-Kobrat. Jos taas Kobrat ottaa kuokkaan Kaarinalta, avauspeli on Vilpas-BC Nokia.
Vilpas tiistaina: 2 Skeen, 5 Kantonen, 7 Nenonen, 8 Ballard, 11 Taimela, 12 Kivimäki, 15 Gibbs, 21 Laine, 24 Dillard.

Vilpas Vikings - Kouvolan Kouvot Salohallissa tiistaina kello 18:30. Otteluisäntänä Länsirannan hammaslääkärit. Tervetuloa!

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit