Uutiset & Artikkelit

10.04.2019 11:31
Vilpasvikings.fi

Vilppaan heittoshow lannisti Nokian

Tiistain iltana oli aihetta tuuletella, kun Vilppaan kolkkiralli oli kuumimmillaan. Kuva Ville Vuorinen.

 

Runkosarjan voittaja Salon Vilpas esitteli kotiyleisölleen melkoiset koritalkoot Salohallissa. Mahdollinen pudotuspelivastastaja BC Nokia jäi täysin oppipojan asemaan Vilppaan heittoruletissa ja loppunumeroissa 108-89 (68-47) ei jäänyt mitään seliteltävää. Vilpas pääsee nyt viikon treenitauolle ja runkosarjan viimeinen peli Kouvoja vastaan pelataan ensi viikon tiistaina. Pitkäperjantaina käynnistyvien playoffien avausvastustaja on joko BC Nokia tai Lapuan Kobrat.

 

Kotijoukkueen esitys oli mykistävä ensimmäisellä puoliajalla. Se teki avauskymppiin 33 pistettä ja kun pistetahti vielä parani toisella neljänneksellä, puoliajalle poistuttaessa tulostaululla komeili huimat 68 pistettä. Sarjataulukossa kahdeksantena oleva BC Nokia oli täysin Armin Canen varassa. Takamies pussitti yli puolet joukkueensa pisteistä (24) ja 12 heitosta upposi 10. Ei siis ihme, että päävalmentaja Joonas Iisalo ripitti varsin äänekkäästi miehistöään kopissa tauon aikana.

Ymmärrettävästi suurin kiima haihtui toisella puoliajalla ja pääsipä Nokia nauttimaan yhden jakson voitostakin, kun viimeinen kymppi meni vieraille 18-22. 

- Hyökkäyspelaaminen kolmella ekalla jaksolla koitetaan pitää, mutta puolustuksessa esitys oli kokonaisuutena heikko. Tässä vaiheessa kautta pitäisi saada enemmän stoppeja mitä saatiin, arvioi Iisalo tiistai-illan esitystä.

 

BC Nokia ei missään vaiheessa pystynyt vastaamaan Vilppaan vauhtiin. Kuva Sinikka Makkonen

 

Pitkä runkosarjakausi on osoittanut, että hyökkäyspelin osalta Vilppaalla ei ole ongelmia. Ratkaisuarsenaali on laajempi kuin koskaan ja koreja pystytään tekemään niin kaarelta kuin korin läheisyydestäkin, kovilla tehoilla. Nokiaa vastaan ensimmäisen puoliajan heittonäytös oli vakuuttava. Vilpas säkitti kolmoset lähes 60 prosentin tarkkuudella ja kakkoset upposivat 80%. Etenkin Mikko Koiviston heittovireen löytyminen lämmitti.

- Koko joukkueelta tosi hyvä heittopäivä ja oma heittopeli ilahdutti itseäkin, koska on ollut vähän vaikeaa viime aikoina. Tuli hyvä fiilis, kun saa vanhat normaalit heitot sisään, tunnusti viisi kolmosta seitsemästä yrityksestä pommittanut Koivari.

Puolustuspäässä salolaismeno ei ollut samaa tasoa ja Iisalo puhaltelikin ilmaa useaan otteeseen Nokian helppojen korien jälkeen.

- Johtuuko siitä, ettei ole enää panosta? Otetaan toi hyökkäys ja jatketaan puolustuksen kanssa pari-kolme päivää, totesi Iisalo.

 

Jamie Skeen nakutteli 19pistettä loistavilla tarkkuuksilla (2p 5/5 ja 3p 3/4). Kuva Markus Moisio.

 

Otteluisäntä Kisakallio palkitsi kotijoukoista 15 pistettä kasanneen Koiviston. Penkiltä tuli mukavasti 44 pinnaa tehoja ja etenkin Riku Laineen esitys oli mainio. Riksa kokosi kotijoukkueen parhaimman plustehon +20 ja teki ohessa uuden liigaennätyksensä 13 pistettä kuuden levypallon kera. Jamie Skeen nosteli läheltä ja kaukaa 19 pistettä ja intoutui jopa komeaan donkkiinkin. Suurimmat minuutit kellottanut Henri Kantonen (5/6) iski myös donkin ja kolmosten kanssa tuskaillut Aatu Kivimäki (7/1) vastasi lopuista penkkipisteistä.

Koiviston kolmoset (5/7) jo mainittiinkin ja Antonio Ballard (19/6) oli jälleen kerran oma itsensä energisellä esityksellään. Brandon Taylor (16/6) jäi ryhmästä ainoana miinustehoille ja Jack Gibbsiltä (5/1) nähtiin pitkästä aikaa vain yhden kolmosen peli. Teemu Rannikko (9/2/8 syötötä) hoiteli alussa joukkueensa karkumatkalle seitsemällä syötöllä ja istuskeli suuren osan toista puoliaikaa vaihtopenkillä. Enempään ei ollut tarvetta.

 

Otteluisäntä Kisakallio palkitsi Vilppaan parhaana Mikko Koiviston. Kuva Markus Moisio.

 

BC Nokialla panosta riittää loppupeleissä ja Pirkanmaalla seurataan varmaan tarkasti keskiviikon ottelua Kobrat-Kouvot. Mikäli Kobrat ottaa kotivoiton, se ohittaa nokialaiset ja siirtyy askeleen lähemmäksi pudotuspelejä. Nykyvire kallistuukin tällä hetkellä lapualaisten puolelle. Tiistain muissa peleissä KTP otti tärkeän voiton Kauhajoesta ja vahvisti asemaansa kotietujoukkueena. Kataja löylytti Helsingissä Seagullsia peräti 34 pisteen murskajaisilla ja säilytti mahdollisuutensa nelostilaan.

 

Salossa BC Nokia oli ensimmäisen puoliajan Armin Canen (28/6) ja toisen puoliajan Aapeli Alasen (17/6) tehojen varassa. Iso kalusto ei päässyt nyt juhlimaan, sillä Dragan Labovic jäi kahdeksaan pisteeseen, Sean O´Mara yhteentoista. Teemu Sulosen (13/0) ennakkoluuloton peli ja lopussa kentälle päässyt Hugo Boman (5/0) jäivät mieleen. Juan Davis Jr (3/4) sai pistetilinsä auki vasta päätösjaksolla.

- Olen tyytyväinen meidän hyökkäyspeliimme. Tuli vähemmän pakottamista ja 89 pistettä täällä on hyvä suoritus. Pakissa on valtavasti tekemistä. Tehtiin ihmeellisiä valintoja ja niistä hyvät joukkueet rankaisee. Ensimmäinen puoliaika oli Vilppaalta valtavan hienoa hyökkäyspelaamista. Omia voisi syyttää, mutta annan kaiken kunnian Vilppaalle. Tuolla heittouhalla Vilppaalle on tulossa hieno kevät ja Joonas saa aika makean parran kasvatettua, myönsi päävalmentaja Tero Vasell.

 

Vilppaalla on jäljellä enää yksi runkosarjapeli ja vastaan asettuu pleijarisijoituksista 6-7 Seagullsin kanssa taisteleva Kouvot. Puolivälierävastus tulee akselilta BC Nokia-Kobrat. Kumpaa coach toivoo?

- Se ei ole meidän vaikutusvallan alla. Jompikumpi tulee vastaan ja kolme joukkuetta pitää pystyä voittamaan, päätti Iisalo.

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit