Uutiset & Artikkelit

20.04.2019 13:40
Vilpasvikings.fi

Vilpas näytti BC Nokialle perävaloja

Brandon Taylor villitsi Salohallin yleisön komealla omasta päädystä lähteneellä heitolla. Kuva Ville Vuorinen.

 

Korisliigan pudotuspelit pyörähtivät käyntiin perjantaina ja avauskierroksen pienoinen yllätys jysähti Tampereelta, kun Kouvot nappasi kotiedun itselleen Pyrinnöltä lukemin 85-93. Muut ottelut päättyivät selviin kotivoittoihin. Kataja leikitteli Kotkan nurin 109-72 eikä Karhullakaan ollut vaikeuksia siipirikkoista Seagullsia vastaan 87-61 voitolla. Runkosarjan voittaja Vilppaalla oli käynnistysvaikeuksia BC Nokiaa vastaan, mutta vartin pelin jälkeen heittojyvä löytyi ja Vilpas lähti Jack Gibbsin johdolla omille teilleen. Loppunumerot 106-70 kertovat Salohallin vakuuttavasta esityksestä kaiken.

 

BC Nokian päävalmentaja Tero Vasell otti tappion vastaan nöyränä.

- Tämä on ero näiden joukkueiden välillä tällä hetkellä. Huomenna katsellaan videoita ja yritetään löytää juttuja, joilla voisimme Vilpasta kiusata, totesi Vasell.

Tappion syiksi hän löysi oman joukkueensa passivoitumisen ja Vilppaan huikean hyökkäyspelin.

- Me passivoidutaan liian helposti, kun vastustaja pistää kovia heittoja sisään. Kun Salo rupesi tykittämään ja pelaamaan erittäin, erittäin hyvin meidän ns. puolustusta vastaan, sen jälkeen katseltiin perävaloja, myönsi Vasell.

 

Vilpas Ultras piti huolen Salohallin loistavasta tunnelmasta. Kuva Ville Vuorinen.

 

Tykitys olikin oikea ilmaus Vilppaan toisen jakson esitykselle. Nokia aloitti avauskympin (17-19) jälkeen mainiosti ja kun Dragan Labovic pisti kolmosen sisään neljän minuutin kohdalla, Iisalo komensi joukkonsa aikalisälle tilanteessa 23-32.

- Alku oli meltä vähän staattinen ja sitä osasi odottaakin. Aikalisällä ainoa asia oli henkinen rauhoittuminen. Tajusimme, että kun liikutamme palloa sivulta sivulle ja sisään ulos, hyökkäys alkoi avautumaan, kertoi Iisalo.

Sitten se tykitys alkoi. Ero kaventui hetkessä kahteen Jack Gibbsin kolmosella sekä Teemu Rannikon kolmosella ja bonusvaparilla. Brandon Taylorin kolmosella mentiin pisteen johtoon ja kakkosella ero kasvoi kolmeen. Päälle komea blokki omassa päässä ja Henri Kantosen nosto korin alta kasvatti kotijohdon viiteen. Loppuun Taylorin kakkonen, Gibbsin kolmonen ja Skeenin kolmonen. Kun jakso päätyi Gibbsin ahdistettuun kolkkiin viime sekunnilla, aikalisän jälkeiset kuusi minuuttia menivät Vilppaalle 22-9 ja that´s it.

Nokia ei löytänyt enää alkupelin virettään ja 24 pisteen taukojohto kasvoi lopulta 36 pisteeseen. 

 

Antonio Ballard viihdytti yleisöä komeilla donkeillaan. Kuva Anne Nenonen.

 

Vilppaalta kaikki pelaajat pääsivät pisteille eikä ylisuurille minuuteille joutunut kukaan. Pitkäperjantain sankari Jack Gibbs (30/1) pelasi isoimmat (26:58) ja ehti siinä ajassa upottaa kuusi kolmosta. Vilppaan 16 kolmosesta upeimman säkitti kuitenkin Brandon Taylor. Rastamies sai puolustuslevypallon kolmannen jakson viime hetkillä, otti pari pomppua ja linkosi pallon omalta kolmoskaarelta kohti Nokian koria. Pallo levyn kautta sisään ja Taylor pääsi tuulettamaan 1580 katsojan eteen haamuheittoaan. Täysin samanlaista, jonka Henri Kantonen veti sisään Katajaa vastaan muutama viikko sitten.

21-vuotias Kantonen on noussut Vilppaan puolustuksen lukoksi kauden vanhetessa. Minuutit ovat kasvaneet mukavasti vaikean alkukauden jälkeen ja ToPon kasvatin plus/miinus oli jälleen huikea +35. Eli Kantosen ollessa kentällä Vilpas voitti ne hetket 35 pisteellä.

- No ihan heti tulevat mieleen vain ne mokatut tilanteet, mutta onnistuin mielestäni ihan hyvin niitä jätkiä vastaan mitä pitikin, tuumi Kantonen 21 peliminuutin jälkeen.

- Voisin jopa sanoa, että Henkka oli maagisen hyvä puolustuksessa, mutta hyvää työtä pakissa tekivät myös isot miehet Tayor ja Skeen. En nähnyt runkosarjassa yhtään tuollaista puolustusta postissa näiltä kahdelta herralta. Mulla on ollut koko ajan Jamiesta sellainen tunne, että hän on kokeneempi konna, jota runkosarjapelit eivät aina innosta. Tänään kun menin koppiin, niin siellä se kyykkäili kuntopallon kanssa. Olin, että okei, nyt ovat rutiinit vähän muuttuneet, Iisalo hymyili.

Vilpas perjantaina: Gibbs 30/1, Taylor 16/3, Rannikko 12/1/5 syöttöä, Skeen 9/7, Ballard 8/13, Laine 7/2, Koivisto 6/2, Kantonen 6/6, Kivimäki 5/2, Nenonen 5/7, Taimela 2/0.

- Playoffeissa ei merkitse mitään, paljonko voitat. Tämä oli yksi voitto ja tavoite on saada kolme voittoa tästä ottelusarjasta. Mikään ottelusarja ei ole ikinä helppo eikä tämäkään tule olemaan, Joonas Iisalo muistutti. 

 

Otteluisäntä Passeliauto palkitsi Vilppaan parhaana Jack Gibbsin. Kuva Anne Nenonen.

 

Maanantaina kohdataan Nokialla ja edessä on aivan uusi peli. Tero Vasellilla on edessä videosulkeiset ja jotain uutta on keksittävä.

Vilppaan heittopeliin on löydettävä estolääkkeet ja levypallopeliin on saatava iso muutos. Salohallissa Vilpas vei levypallot murskaavasti 47-29 ja etenkin hyökkäyslevyreissä ero oli valtava (11-2).

Vaikka viisi miestä ylsi kaksinumeroisille pisteille, selkeä johtotähti ryhmästä puuttui. Passeliauton palkitsema Aapeli Alanen (15/3/5 syöttöä) hyytyi toisella puoliajalla ja iso kalusto Sean O´Mara (10/3)/Dragan Labovic (11/3) jäi kuuteen levypalloon. Armin Cane heitti 14 pistettä ja Juan Davis Jr kuusi. Nuori Peetu Piirtola heitti liigauransa ensimmäiset pisteet kulmakolmosella.

 

Joukkueet kohtaavat maanantaina Nokian palloiluhallissa kello 17:00 ja halliin sadaan tatusti mökää Vilppaan kannattajien saapuessa paikalle. It´s playoff time!       

 

SEURAAVA KOTIOTTELU

OSTA LIPUT MATSIIN

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit