Uutiset & Artikkelit

18.04.2019 11:51
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Vilpas lähtee Kouvot-voitosta BC Nokian kaatoon

40 ottelun mittainen Korisliigan runkosarja on vihdoin ohi ja kahdeksan parasta liigaryhmää aloittavat kauden tärkeimmät pelinsä pitkäperjantaina. Runkosarjan ykköstilansa jo aikoja sitten varmistanut Vilpas starttaa puolivälieriin BC Nokiaa vastaan. Asia sai sinetin tiistaina, kun nokialaiset hakivat 63-87 vierasvoiton Seagullsista ja pitivät kahdeksannen sijansa Lapuan Kobrien edellä. Muut kilpaparit ovat Karhu-Seagulls, Pyrintö-Kouvot ja Kataja-KTP. Välieriin selviytyy kolmella voitolla.

Salohallin osalta runkosarjan päätös ei suuria tunteita herättänyt, vaan Vilpas-Kouvot oli paineetonta pelaamista puolin ja toisin. Vilppaalta huilivuorossa olivat Teemu Rannikko, Mikko Koivisto sekä Brandon Taylor ja Kouvot saapui saloon ilman Ville Kaunistoa ja David Gonzalvezia. Vilpas osoittautui paremmaksi lukemin 109-86 (54-45) ja teki voitollaan jälleen uuden seuraennätyksen. Kauden 40 ottelusta se voitti komeasti 33 ja voittoprosentti 82.5% on kovaa valuuttaa koko Korisliigan historiassa.

Avauskymppi meni Vilppaalle 29-19 Antonio Ballardin (11) soittaessa ensiviulua. Tauolla jännitettiin tuloksia muilta paikkakunnilta ja BC Nokia oli kolme pistettä tappiolla Helsingissä, Kobrat ja Ura tasoissa Lapualla.
Toisella jaksolla kotijoukkue kirmasi Reggie Dillardin johdolla pikaisesti 17 pisteen karkumatkalle 36-19, mutta Kouvot sinnitteli puoliajalle eron yhdeksään E.C. Matthewsin ratkaisuilla. Vilpas heitti kakkoset 73.7% ja kumpikin upotti kuusi kolmosta. BC Nokia oli siirtynyt samaan aikaan Kisahallissa yhdeksän pisteen johtoon ja sama taukojohto oli Kobrilla Uraan.
Vilppaan hallinta jatkui kolmannellakin jaksolla ja kun Riku Laine tykitti kolmosen sisään kahden minuutin kohdalla, kaikki salolaiset olivat jo pisteillä. Viimeiselle tauolle mentiin Vilppaan johdossa 83-61 ja etenkin levypalloissa (29-16) Kouvot jäi pahasti ahdinkoon. Helsingissä BC Nokia oli karannut 13 pisteen johtoon ja Lapualla Kobrat johti +12.

Päätösjakson suurin mielenkiinto oli Nokian ja Kobrien otteluissa ja siinä, missä vaiheessa Vilppaan sadan pisteen raja puhkeaa. Kunnian sai hienon pelin pelannut Aatu Kivimäki kolmosellaan 4,5 minuuttia ennen loppua. Siihen suurin into lopahti ja loppunumeroiksi jäivät 109-86. BC Nokian meno jatkui vakuuttavana ja Seagulls joutui taipumaan lopulta 24 pisteen kotitappioon. Lapuan 14 pisteen voitto Urasta ei auttanut pohjalaisia pleijareihin, mutta Uran se pudotti liigakarsintaan.
Kolmas päätöskympin jännityksen kohde oli, saako Brian Asbury kasattua tarvittavat pisteet runkosarjan korikuninkuuteen. Asbury oli päättänyt, että kunnia jää hänelle ja heitot lähtivät kavereita säälimättä. Toisen kauden korisliigalainen kasasi lopulta 23 pistettä, jotka takasivat miehelle ykköstilan (19.08) ennen Greg Manganoa (19.00) ja Cameron Jonesia (18.60).

Länsirannan hammaslääkärit palkitsivat kotijoukkueen parhaana kaksi heittoa missanneen Reggie Dillardin (18/1). Vilppaasta 18 pisteeseen ylsi peräti neljä pelaajaa. Dillardin lisäksi samaan pinnamäärän saavuttivat Jamie Skeen (18/9), loppupelin penkillä tuulettanut Antonio Ballard (18/5) sekä kolmosensa 4/6 osunut Aatu Kivimäki (18/3). Muut viikingit: Jack Gibbs 10/2/5 syöttöä, Henri Kantonen 9/4, Riku Laine 9/1/4 syöttöä, Leevi Taimela 5/0, Juho Nenonen 4/6/6 syöttöä.
Kivimäki palkittiin myös kotijoukkueen syömähampaana, mutta se ei auttanut Aatua enää kauden kokonaiskilpailun voittoon. Eniten syömähammaskiinnityksiä kaudella hankki Mikko Koivisto, joka voi lähteä suunnittelemaan etelänlomaa kauden jälkeen. Onnittelut Mikolle!
- Kiva nähdä tänään meidän pallonliike ja saatiin treenattua kahta isoa vastaan puolustamista eli sitä mitä tulee Nokiaa vastaan, totesi päävalmentaja Joonas Iisalo.
Samalla hän toivoi joukkueelleen tervettä pudotuspelitaivalta.
- Olisiko tämä se vuosi meikäläiselle, että päästäisiin vääntämään yhdet play-offit koko materiaalilla. Meillä on Nokiasta kokemus viime viikolta, mutta pleijareissa peli on ihan erilaista. Ei niin väliä tuliko vastaan Nokia vai Lapua, mutta matka on nyt lyhyempi, tuumi Vilppaan kolmatta kertaa runkosarjan voittoon johdattanut Iisalo.

Kouvojen parhaana palkittiin Thomas Gipsonin tulon jälkeen vähälle vastuulle jäänyt E.C. Matthews (22/3/5 syöttöä). Järkälemäinen Gipson väänsi korin alta 16 pinnaa ja Asbury ne korikuninkuuteen riittäneet 23.
- Saatiin hyviä kokemuksia, että jos tehdään asiat väärin niin siitä tulee kori. Kauden pelit Pyrintöä vastaan ovat 3-1 meille ja ainoa peli hävittiin summerin soidessa. Olemme valmiita kun pelit perjantaina alkavat, pohti Jyri Lehtonen tulevasta Pyrintö-sarjasta.

Vilpas aloittaa puolivälierät siis perjantaina Salohallissa kello 18:30. Joukkueet kohtaavat Nokialla pääsiäismaanantaina kello 17:00 ja kolmas varma kohtaaminen on Salohallissa torstaina 25.4 kello 18:30. Mikäli ottelusarja ei ole ratkennut, Nokialla pelataan lauantaina ja taatusti viimeinen peli nähtäisiin Salossa maanantaina 29.4. Lipunmyynti perjantain otteluun on jo käynnissä, joten kannattaa hankkia tiketti ajoissa. Salohallissa voi olla ruuhkaa!

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit