Uutiset & Artikkelit

30.04.2019 15:15
Vilpasvikings.fi

Vilpas-Kouvot D-Day-2: Vilpas vahvempi runkosarjassa, Kouvot vertyy kohti kevättä

Vilpas ja Kouvot kohtasivat edellisen kerran pudotuspeleissä kaudella 2015-2016, jolloin koettiin kiihkeä viiden matsin puolivälieräsarja. Kuva 2.puolivälierästä keväältä 2016 by Janne Ivanoff.

 

Korisliigan välierät starttaavat torstaina Salossa ja Kauhajoella eli käsillä on D-Day-2. Finaalipaikka irtoaa neljällä voitolla ja ottelutahti tulee olemaan kova, sillä joukkueet iskevät yhteen joka toinen päivä. Näillä näkymin joukkueet pääsevät välieriin terveinä ja se on kauden tärkeimmissä peleissä hieno asia. Vilpas pelasi viimeisen pelin BC Nokiaan vastaan ilman Antonio Ballardia, mutta teholaituri on back in business ja täynnä intoa. Kouvot pelasi Pyrintöä vastaan normikymmeniköllään ja mukana oli eduskuntakiireiden keskellä myös tuore kansanedustaja Ville Kaunisto.

 

Välieräpareista Vilpas ja Kouvot pääsevät kilometreissä mitattuna helpommalla kuin Karhubasket ja KTP. Välimatka Salon ja Kouvolan välillä on 249 kilometriä ja matka-aika tasaisella tahdilla 2h 52 minuuttia. Kotka joutuu istumaan bussissa 5h 19 minuuttia ja mittariin kertyy 440 km. Toki tässä vaiheessa kautta kilometrit ovat täysin toissijainen asia.

 

Sitten pariin Vilpas-Kouvot. Yhteen iskevät joukkueet, joilla on jo pitkä keskinäinen historia, josta ei ole dramatiikkaa ja tunteita puuttunut. Päällimmäisenä on yhä mielessä kevät 2016, jolloin Kouvot pudotti hurjaan liitoon intoutuneen Vilppaan siinä ikimuistoisessa game vitosessa Mansikka-aholla. Kouvot marssi siitä lopulta Suomen mestaruuteen. Tuon kevään tunnelmiin tästä

Joukkueet kohtasivat tämän kauden runkosarjassa neljästi ja joka kerralla sarjapisteet vei Vilpas. Salohallissa numerot olivat 106-72 ja 109-86, Kouvolan Jatke Areenalla tasaisemmat 81-90 ja 99-103. Kahinoissa Vilpas oli parempi lähes joka osa-alueella ja ainoastaan hyökkäyslevypalloissa Kouvot oli tehokkaampi luvuin 11.0-11.8. Hätäisimmät sanoisivat runkosarjan perusteella, että selvä peli... 

 

Otetaan toiseksi vertailukohdaksi pudotuspelit. Runkosarjan ylivoimainen voittaja Vilpas niisti kahdeksanneksi sijoittuneen BC Nokian helposti 3-0 ja korierot +27, +18 ja +36 eivät jättäneet aihetta jossitteluun. Viime hetken Seagulls-voitolla pleijaripaikkansa varmistanut Nokia jäi yllättävän aseettomaksi Vilppaan heittorumban edessä ja etenkin Jack Gibbs oli sarjassa jäätävän kova. 

Vaikka Kouvot voitti runkosarjan kohtaamiset Pyrintöä vastaan 3-1, lähti se hienoisena altavastaajana Pyynikille. Hyvän runkosarjan (24/16) pelanneen Pyrinnön kotietu ei painanut lopulta mitään. Kouvot varasti kotiedun heti Pyynikin avauspelissä (85-93), lisäsi painetta Kouvolassa (91-83) ja lähetti sarjakolmosen kesälomalle 78-83 vierasvoitolla. Puhdas 0-3 oli kova suoritus ja Jyri Lehtonen sai pumpattua Kouvoista sittenkin välieräjoukkueen. Se ei näyttänyt siltä vielä lumikinosten keskellä.

 

Vilpas vei jo toisena vuonna peräkkäin kaikki joukkueiden väliset kohtaamiset runkosarjassa. Kuva Ville Vuorinen.

 

Kolmantena vertaillaan joukkueiden nykykuntoa ja otetaan lähtökohdaksi huhtikuu. Vilpas pelasi lumien sulettua seitsemän ottelua ja voitti niistä kuusi. Ainoa tappio tuli merkityksettömässä pelissä Kauhajoella. Huomionarvoista on, että salolaisten hyökkäyspeli oli erinomaisella tasolla, sillä Vilpas latoi peräti viidessä ottelussa yli sata pistettä. Joonas Iisalo nosti pariin otteluun Reggie Dillardin mukaan pelaavaan kokoonpanoon.

Kouvojen huhtikuu nosti joukkueen runkosarjan kuutoseksi ja näin se onnistui välttämään puolivälierissä vahvan Kauhajoen. Kouvot voitti kahdeksasta pelistään kuusi, mutta ottelut olivat selvästi pieninumeroisempia. Tappiot tulivat viime sekunnilla Lapualta (78-76) sekä Vilppaan vieraana 109-86. Jyri Lehtonen antoi varajenkki E.C. Matthewsille viiden pelin ajan arvokasta pelituntumaa ja se voi olla tärkeää mahdollisissa loukkaantumistapauksissa.

 

Runkosarjan ykkösen ja kuutosen välierät käynnistyvät Salohallissa torstaina kello 18:30 ja lipunmyynti avauspeliin on jo hyvässä vauhdissa. Lauantaina kohdataan Kouvolassa ja pelipaikka vaihtuu perinteisestä Mansikka-ahosta KooKoon kotiluolaan, Lumon Areenaan. Jäähallissa pallo nousee ilmaan kello 18:30 ja fanireissua on luonnollisesti tarjolla. Kannattaa varata paikka fanibussiin hyvissä ajoin, matkan hinta on 30€. 

 

Seuraavaksi tutkaillaan tulevan ottelusarjan pääosan esittäjiä. Pysykää kuulolla...

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit