Uutiset & Artikkelit

09.04.2019 08:43
Vilpasvikings.fi

Pudotuspelipaikasta taisteleva BC Nokia Vilppaan vieraaaksi

Kuva Anne Nenonen

 

Vilppaan vieraspelit ovat runkosarjan osalta ohi ja edessä on enää kaksi kotiottelua ennen pitkäperjantaina starttaavia pleijareita. Otteluista ensimmäinen on jo tiistaina, jolloin BC Nokia saapuu Pormestarinkadulle kello 18:30. Kahdeksantena olevalla Nokialla (15/22) on vielä paljon pelissä, sillä Lapuan Kobrien (14/24) sunnuntainen vierasvoitto Korihaista kavensi joukkueiden välisen eron kahteen pisteeseen. Vilpas seuraa mielenkiinnolla BC Nokian ja Kobrien kisaa, sillä parempi joukkueista on salolaisten ensimmäinen puolivälierävastustaja ja heikomman kausi päättyy 16. huhtikuuta.

 

Viimeiset kierrokset ovat siis täynnä jännitystä. Kobrilla on jäljellä kaksi kotiottelua Kouvojen ja Ura Basketin saapuessa lakeuksille. Voitto molemmista ei olisi suuri yllätys. BC Nokian ohjelma vaikuttaa huomattavasti visaisemmalta, sillä sarjajohtaja Vilppaan lisäksi se kohtaa KTP:n kotona ja päätöskierroksella Seagullsin vieraissa. Kummatkin vastustajat kisaavat tiukasti pudotuspelisijoituksista. Mikäli BC Nokia ja Kobrat päätyvät tasapisteisiin, Kobrat tulee Vilpasta vastaan ensimmäisellä kierroksella.

 

Jännitys säilyy loppuun asti myös viidessä muussa pudotuspelipaikassa. Vain Vilpas ja Kauhajoki ovat varmistaneet sijoituksensa kärkikaksikkona, mutta muut sijat ovat levällään kuin ne kuuluisat Jokisen eväät. Vahvimmilla kolmossijalle on Tampereen Pyrintö (23/15), joka kohtaa keskiviikkona Korihait Pyynikillä ja perjantaina Kouvot vieraissa. Punapaidat saavat huilata viimeisen kierroksen.

Neljäs sija näyttää tällä hetkellä kahden kaupalta. Tärkeän vierasvoiton Kisahallista hakenut KTP (21/16) on yhden voiton edellä Joensuun Katajaa (20/16). Kotkalla on jäljellä Karhu (k), BC Nokia (v) ja Korihait (k), yhden ottelun vähemmän pelanneen Katajan ohjelma on vieraspainotteisempi. Se kohtaa tiistaina Seagullsin Kisahallissa ja matkapelit jatkuvat peräkkäisinä päivinä Korihaiden (pe) ja Ura Basketin (la) vieraana. Runkosarja päättyy kotona Karhua vastaan.

Tämän hetken taistelua kuutossijasta käyvät Kouvot (18/19) ja Seagulls (18/19). Kouvojen loppuohjelma on Kobrat (v), Pyrintö (k) ja Vilpas (v), Seagullsin puolestaan Kataja (k), Karhu (v) ja BC Nokia (k). Kaksikosta heikompi kohtaa avauskierroksella kovavireisen Kauhajoen ja se tuskin kiehtoo kumpaakaan.  

 

Vilppaan osalta tiistainen kokoonpano ratkeaa vasta aamutreenien jälkeen. Juho Nenosella ja Brandon Taylorilla on vaivojen vuoksi GTD-merkintä, mikä tarkoittaa pelaamisen osalta tilannetta fifty-fifty. Mikäli Taylor ei ole pelikuntoinen, Reggie Dillard nousee kokoonpanoon. Kauhajoella huilanneet Teemu Rannikko ja Antonio Ballard ovat mukana.

- Nokia on potentiaalinen ensimmäisen kierroksen vastustaja meille. Lähdemme testaamaan muutamia asioita molemmissa päissä kenttää, valaisee Joonas Iisalo.

Vilpas tiistaina: 2 Skeen, 4 Koivisto, 5 Kantonen, 7 Nenonen (GTD50%), 8 Ballard, 9 Rannikko, 10 Taylor (GTD50%), Taimela, Kivimäki, Gibbs, Laine, Dillard (GTD50%). 

 

Vierailija BC Nokian kausi on ollut värikäs. Joukkue on kärsinyt paljon loukkaantumisista, päävalmentaja on vaihtunut Ville Tuomisesta Tero Vaselliin ja peliesitykset ovat olleet melkoista vuoristorataa. 

- Lähdemme suuren ja mahtavan Vilppaan vieraaksi nöyrillä mielin ja aistimaan Salohallin mahtavaa tunnelma, toteaa päävalmentajaksi noussut Vasell.

Pirkanmaalaisten kokoonpano on myös auki, sillä joukkueen tehomies Sean O´Mara (17.5/7.9) on viime aikoina kärsinyt vammoista ja mikäli hän ei pysty pelaamaan, kentällä nähdään takamies Jalek Felton. Lauantaina O´Mara pelasi Pyrintöä vastaan reilut 16 minuuttia (10/3), joten eiköhän iso mies nähdä parketilla. 

Vahvistuksista Dragan Labovic (14.4/5.6), Armin Cane (14.9/5.14.9 syöttöä) ja Juan Davis Jr (11.9/8.2) nähdään varmuudella Salossa. Kotimaisista Aapeli Alanen (14.0/4.9) on pelannut uransa parhaan kauden ja Vasellin viisikon täydentänee Niko Mattila (7.8/2.9). Ottelussa kohtaavat myös veljekset, sillä Vilppaan Henri Kantonen ottaa mittaa Nokian isoveli Aleksista.

Vilpas Vikings - BC Nokia Salohallissa tiistaina kello 18:30. Otteluisäntänä Kisakallio. Tervetuloa!

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit