Uutiset & Artikkelit

02.04.2019 10:31
Vilpasvikings.fi

Kotiedusta taisteleva KTP Basket täyteen Salohalliin tiistaina

Vilpas ja KTP ovat kohdanneet tällä kaudella jo 4 kertaa (Korisliiga ja Suomen Cup) ja voitot ovat Vilppaalle 3-1. Kuva Anne Nenonen.

 

Salohallissa on tiistaina GAMEDAY ja tupa on taatusti täynnä. Salon Seudun Sanomien perinteinen isännyysottelu on koonnut vuosi vuodelta huimat yleisömäärät ja tuskin tiistai-ilta muodostaa tähän poikkeusta. Vieraaksi saapuva KTP Basket taistelee tiukasti pudotuspelien kotiedusta. Se on Vilppaan ja Karhubasketin jälkeen tasaisessa ryppäässä, joka selvittelee omat sijoituksensa viimeisten kierrosten aikana.

Vilpas (30/6) johtaa Korisliigaa turvallisen tuntuisesti ja Kauhajoen Karhubasket (26/9) varmisti sunnuntaisella Kataja-voitolla vähintään runkosarjan kakkostilan. Kauhajokisilla on jäljellä viisi ottelua ja varaa häviöihin ei ole, mikäli se haluaa haastaa Vilppaan runkosarjan voitosta. Joukkueet kohtaavat viimeisen kerran runkosarjassa lauantaina Pohjanmaalla kello 17:00. Vilppaan ohella Karhu kohtaa vielä kaikki kärkiporukat eli Pyrinnön, Kotkan, Seagullsin ja Katajan. Vilppaalle riittää varmuudella kaksi voittoa neljästä ottelusta himoittuun ykköstilaan ja niistä se ensimmäinen on mahdollisuus ottaa tiistaina Salohallista.

Tampereen Pyrintö (21/15) pitää tällä hetkellä hallussaan kolmatta tilaa ja punapaitojen loppuohjelmasta löytyvät Karhu, BC Nokia, Korihait ja Kouvot. Tiistainen vieras KTP Basket (20/15) on Pyrintöä voiton perässä ja Vilppaan lisäksi se kohtaa vielä Seagullsin, Karhun, BC Nokian ja Korihait. 

Kolmas kotiedun jahtaaja on kovassa otteluruuhkassa taisteleva Joensuun Kataja (19/5). Tappiot Kotkalle ja Karhulle jättivät Katajan tällä hetkellä viidenneksi ja huhtikuun kuudessa ottelussa itäsuomalaiset kohtaavat Kobrat, Kouvot, Seagullsin, Korihait, Ura Basketin ja päätöspelissä Karhun. 

Liigan kuumin joukkue Seagulls (18/18) haki lauantaina kovan vierasvoiton Salosta kasvattaen peräkkäisten voittojen putkensa jo kahdeksaan. Mikäli Gulls jatkaa hurjaa putkeaan runkosarjan loppuun asti (KTP, Kataja, Karhu, BC Nokia), sitäkään ei voi laskea vielä ulos.

KTP Basket saapuu Saloon kolmen voiton putkessa, sillä maaliskuun puolivälin jälkeen tappion ovat kokeneet Kobrat, Pyrintö ja Kataja. Satamakaupungin miesten kotiedun kohtalo ratkeaa lopullisesti Gullsin, Karhun, BC Nokian ja Korihaiden käsittelyssä.

Vilpas ja KTP ovat iskeneet kaudella yhteen kolmesti ja voitot ovat 2-1 Vilppaalle. Lokakuussa Vilpas oli vahvempi Salossa 79-71, joulukuussa KTP kuittasi voitot tasoihin Karhuvuoressa 76-72 ja ainoa suurinumeroinen voitto näki päivänvalon Vilppaan viedessä maaliskuun alussa vierasvoiton 93-100.

Kotkan moottorina toimii takamies Antto Nikkarinen (9.1/2.9/5.5 syöttöä) ja tasaisen jenkkinelikon muodostavat Donte Thomas (15.7/8.9), Tyrell Nelson (14.9/6.8), Kevin Langford (13.4/5.2) sekä Jalen Jackson (14.0/5.7). Vilppaan riveissä kauden aloittanut Diante Baldwin on jäänyt viidennen jenkin rooliin. Kotkan omat pojat ex-viikinki Michael Pounds (9.8/2.5) ja Lehtorannan veljestrio Juho, Joonas ja Janne tuovat heittovoimaa ja taitoa ryhmään.

- Sarjakärki on aina sarjakärki eikä Vilpas ole päässyt sinne vahingossa, vaan joukkue on pelannut loisteliaan runkosarjan. Meiltä vaaditaan huippupeli, jos sarjapisteet halutaan viedä mukanamme. Miksei sellainen voisi osua tiistai-iltaan? kysyy päävalmentaja Tomi Kaminen.

KTP Basket Salohallissa: 1 Thomas, 2 Jackson, 3 Ju Lehtoranta, 4 Vekkilä, 8 Pounds, 10 Ja Lehtoranta, 22 Nikkarinen, 23 Langford, 25 Hannikainen, 40 Nelson, 44 Jo Lehtoranta.

Vilpas lähtee illan otteluun oudosta lähtökohdasta, sillä alla on kotitappio. Seagulls haki lauantaina pisteet 84-87 voitolla ja se oli salolaisyleisölle toinen kerta tällä kaudella, kun pisteet eivät jääneet kotiin. Juho Nenosen pelaaminen on vielä epävarmaa, mutta muuten joukkue on terve.

- Lähdetään parantamaan lauantain pelistä. KTP on erinomainen joukkue monella mittarilla, joten haaste on suuri, toteaa Joonas Iisalo.

Vilpas SSS:n isännöimään tiistai-iltaan: 2 Skeen, 4 Koivisto, 5 Kantonen, 7 Nenonen (GTD50%), 8 Ballard, 9 Rannikko, 10 Taylor, 12 Kivimäki, 15 Gibbs, 21 Laine. 

 

Vilpas Vikings - KTP Basket Salohallissa tiistaina kello 18:30. Otteluisäntä Salon Seudun Sanomat jakaa kestotilaajilleen kahden hengen lippupaketteja, joten kannattaa tulla ajoissa paikalle!

 

  

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit