Uutiset & Artikkelit

07.04.2019 20:50
Vilpasvikings.fi

Kauhajoen finaaliuusinta Karhubasketin heiniä

KarhuBasket tiukensi puolustustaan toisella jaksolla ja rymisteli selkeään voittoon kotisalissaan. Kuva Ville Vuorinen.
Viime kevään Korisliigan finalistit ottivat yhteen Kauhajoen liikuntahallissa lauantaina ja oranssipaitainen kotijoukkue piti pintansa loistavan kolmannen jaksonsa ansiosta lukemin 96-81 (41-45). Kauden kohtaamiset menivät siten 2-2 molempien hoitaessa kotiottelunsa voitollisesti.
Ottelulla ei tällä kertaa ollut painoarvoa, sillä runkosarjan sijotukset oli sementoitu jo ennen ottelua. Vilpas (31/7) tulee voittamaan runkosarjan kolmannen kerran peräkkäin ja sillä on kotietu loppuun asti. Karhubasket (27/10) on yhtä selvä kakkonen ja saa tärkeän kotiedun mahdolliseen välierävaiheeseen.
Vilpas lähti otteluun ilman kahta viisikon miestään Antonio Ballardia ja Teemu Rannikkoa, joten lopputulokseen ei kannata tuijottaa liikaa. Karhulle joka tapauksessa propsit vahvasta esityksestä, sillä valmennuskaksikolla Jussi Laakso/Janne Koskimies oli käytössään vain seitsemän pelaajaa. Antti Niskanen ja Mikael Laihonen seurasivat ottelun siviileissä nuoriso-osaston pelatessa U19 kauden päätöspelejä Joensuussa.
Hyvin Karhu urakastaan selvisi ja rotaatiota sopivasti kierrättämällä suurimmat minuutit keräsi 33:43 kellottanut Okko Järvi. Ex-vilppaalaiselle hyökkäysilta oli vaisu, sillä kaikki viisi heittoa pomppivat raudasta ulos. Illan tehomies oli hyvässä heittovireessä ollut Greg Mangano (33/9) ja hyvää tukea antoivat Cameron Jones (17/3/5 syöttöä), Chris McKnight (17/5), triplatuplaa lähennellyt Bojan Sarcevic (13/8/11 syöttöä) sekä maaliskuun pelaajaksi juuri ottelu kynnyksellä valittu Rene Rougeau (13/6).
- Saimme ekalla puoliajalla mukavasti hyökkäyslevypalloja, mutta sudimme ne ohi. Meidän pitäisi pelata maltilla palloa niistä ulos. Olen tyytyväinen puolustuksen tasonnostoon kolmannella neljänneksellä, arvioi Karhun kauden jälkeen jättävä coach Laakso.
Ja näinhän se meni. Karhu tuli puoliajan jälkeen kopista kovalla sykkeellä ja pisti salolaiset seinää vasten. Neljän pisteen tappioasema muuttui kolmen minuutin 14-0 runilla 55-45 johdoksi ja kun koko kymppi meni Karhulle 29-13, ottelun ratkaisu oli nähty. Päätösjakso oli enempi muodollisuus eikä Vilpas päässyt kymmentä pistettä lähemmäksi. Jamie Skeen kaunisteli loppunumerot 96-81 hieman siedettävämmäksi kahdella kolmosellaan.
- Ensimmäisellä puoliajalla oltiin enemmän kontrollissa ja heikohkolla kolmannella jaksolla kaivettiin semmoinen kuoppa, mistä on vaikea tulla enää ylös. Meillä oli enemmän menetyksiä ja syöttätilasto 21-7 kuvaa ottelua. Pitää olla nopea kentällä, mutta ei saa olla kiire ja kolmannella jaksolla me oltiin kiireessä. Molemmat ovat varmaan tyytyväisiä, että isompia vammoja ei tullut. Jos me Jussin kanssa tässä vielä istutaan, molemmilla on mennyt aika mukavasti ja siihen tähdätään, totesi Joonas Iisalo.
Vilppaan parhaana palkittiin jälleen kerran Jack Gibbs. Huikeasti aloittanut takamies säkitti jo ensimmäisellä puoliajalla 20 pistettä ja oli aivan pysäyttämätön - kakkoset 5/5, kolmoset 3/4 ja vaparit 1/1. Toisella puolikkaalla takurin tahti hiipui koko joukkueen lailla ja yhteispisteet jäivät 25 pinnaan. Brandon Taylor teki tupla-tuplan 16/10 ja Skeen 11/2. Vaisua toista puoliakaa kuvastaa, että ainoana plussalle jäi Henri Kantonen (6/3/4 syöttöä, +3). Muut: Mikko Koivisto 5/1, Juho Nenonen 9/5, Aatu Kivimäki 2/2, Riku Laine 0/1, Reggie Dillard 7/5.
- Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme organisoidummin ja puolustimme paremmin. Toisella kotijoukkue pääsi juoksemaan, ero kasvoi 12 pisteseen ja siinä se sitten pysyi. Ehkä päästimme Manganon liian helpolla ja hän laittoi kovia heittoja sisään, kommentoi vanhassa kotihallissa pelannut Kantonen.
Vilppaalla on kaksi ottelua jäljellä runkosarjaa ja matkapelit ovat nyt tässä. Tiistaina Salohalliin saapuu yksi mahdollinen pleijarivastustaja BC Nokia ja runkosarja päättyy tiistaina 16.4 Kouvoja vastaan. 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit