Uutiset & Artikkelit

24.04.2019 19:29
Vilpasvikings.fi

Katkeaako sarja torstaina Salohalissa?

Päästäänkö Salohallissa tuulettamaan huomenna välieräpaikkaa? Kuva Anne Nenonen

 

Torstai on vanhan sananlaskun mukaan toivoa täynnä ja BC Nokialle toivo voitosta on ainoa vaihtoehto, kun joukkue saapuu saapuu Salohalliin kello 18:30. Panoksena on voitto ja ottelusarjan jatko lauantaina tai lähtö lähtö kesälomalle. Vilpas johtaa puolivälieräsarjaa 2-0 ja molemmat ottelut ovat sujuneet samankaltaisella käsikirjoituksella. Nokialaiset rynnivät alussa ja toisella puoliajalla Vilpas kurvaa karkuun. Sarjat ovat katkolla torstaina myös Kauhajoella (Karhu) ja Tampereella (Kouvot). Joensuussa Kataja ja KTP hakevat kumpikin toista voittoaan.

 

BC Nokian ensimmäinen vierailu Salohalliin jäi vartin pituiseksi, voittoa ajatellen. Vieraat aloittivat hyvin ja johtivat 12 minuutin kohdalla 23-32. Vilpas löysi sen jälkeen oikean sävellajin ja tauolle mentiin jo 24 pisteen johdossa ja lopullinen ero kasvoi 36 pisteeseen suurempia ihmetekoja tekemättä. Jack Gibbs oli illan sankari 30 pisteellääneikä Joonas Iisalo joutunut peluuttamaan ketään ylisuurilla minuuteilla.

Maanantainen vierailu Nokian palloiluhallille kulki pitkälti samaa latua ja BC Nokia oli vieläkin terävämpi. Se käväisi toisella kympillä jo 17 pisteen johdossa, kun Vilppaalta ei onnistunut mikään. Viimeistely oli huolimatonta eikä pakissakaan suurta juhlaa vietetty. Tällä kertaa rinnalle nousu vaati lähes koko ensimmäisen puoliajan, mutta sen jälkeen ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Swingi 17 pisteen kotijohdosta 18 pisteen vierasvoittoon on aika hurja.

- Voitolla pelit jatkuu Nokialla lauantaina, tappiolla siirrytään sivustaseuraajien joukkoon. Videota katsellaan ja salissa käydään läpi tulevia muutoksia torstain peliä silmällä pitäen. Lähdetään taistelemaan selkä seinää vasten, toteaa päävalmentaja Tero Vasell torstain teemaksi.

Nokia saapuu Saloon samalla miehistöllä kuin maanantaina Nokialla. Niko Mattilan (GTD25%) pelaaminen on epätodennäköistä ja muu joukkue on lähes koko kauden sivussa ollutta Daniel Dolencia lukuunottamatta mukana.

BC Nokia: 1 Cane, 3 Kantonen, 4 Davis Jr, 7 Sulonen, 8 Ahonen, 11 Piirtola, 17 Mattila (GTD25%), 18 Boman, 26 Labovic, 28 Alanen, 54 O´Mara.

 

Jack Gibbs on jatkanut siitä mihin runkosarjan lopussa jäi, kolmoset uppoavat hyvällä tarkkuudella ja ajot aiheuttavat myös vaikeuksia Nokian puolustukselle. Kuva Ville Vuorinen.

 

Vilpas otti pääsiäisen päätteeksi tärkeän voiton, mutta hintaa siitä jouduttiin maksamaan. Antonio Ballard loukkasi nilkkaansa aivan loppuhetkillä ja jalka vedettiin jäihin heti. Ballardin pelaaminen on epävarmaa, mutta no hätä. Vilppaaseen varajenkiksi helmikuussa siirtynyt Reggie Dillard on valmiina ja täynnä pelihaluja. Dillard on esiintynyt Vilppaan edustusasussa kolmesti. Peliaikaa on tullut vajaat 24 minuuttia per matsi, pinnoja on syntynyt 12.3 ja levyreitä jäänyt käsiin 2.7.

Kevään pleijareissa Jack Gibbs on noussut kapellimestarin rooliin 26.0 pisteen keskiarvollaan. Takamies on ottanut yhdeksän kolmosta peliä kohden ja upottanut niistä puolet. Kaksinumeroisille hyökkäysluvuille pääsevät myös isot miehet Brandon Taylor (13.5) ja Jamie Skeen (10.5). Levypalloissa ykkönen on Ballard. jonka kymmenestä irtopallosta 4.5 on tullut hyökkäyskorilta. Kahden pelikierroksen jälkeen Vilpas on pudotuspelien paras levypallojoukkue (49.0) ja kakkonen tehdyissä pisteissä (97.0) sekä syötöissä (18.5). Suurin parantamisen tarve on vapariviivalla, jossa salolaiset ovat koko pleijariryhmän huonoimpia (64.5%).

- Game 3 Salohallissa ja mahdollisuus laittaa sarja katki. Tällaisessa tilanteessa ajatukset helposti karkaa tulevaisuuteen. Läsnäolo, keskittyminen ja toteuttaminen tulee olla keskiössä. On selvää, että Nokia tulee laittamaan kaiken likoon torstaina. Toivottavasti saamme täyden hallin tuen, toivoo Joonas Iisalo.

Vilpas: 2 Skeen, 4 Koivisto, 5 Kantonen, 7 Nenonen, 8 Ballard (50%), 9 Rannikko, 10 Taylor, 11 Taimela, 12 Kiviumäki, 15 Gibbs, 21 Laine, 24 Dillard (GTD50%).

Vilpas Vikings - BC Nokia osa 3 Salohallissa torstaina kello 18:30. Otteluisäntä Lounaismaan OP on vahvasti menossa mukana ja Maran klubin VIP-paketteja voi kysellä vielä toimistolta. Lisäksi Länsirannan hammaslääkärit palkitsee ennen ottelun alkua vuoden syömähammaspelaajan.

 

OSTA LIPUT MATSIIN

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit