Uutiset & Artikkelit

03.04.2019 21:56
Vilpasvikings.fi

Jack Gibbsin käsi kävi taas kuumana

Jack Gibbsin loistoilta johdatti Vilppaan lopulta selkeään voittoon KTP:sta. Kuva Anne Nenonen.

 

Sarjanelosena majaileva KTP Basket piti Vilpasta ahtaalla kolmen jakson verran, mutta Salohallin 1879 katsojaa pääsivät lopulta tuulettamaan kauden 31. voittoa Vilppaan purjehtiessa päätösjaksolla selvään 101-84 (44-39) kotivoittoon. Vilpas vei päätösjakson 27-16 ja illan päärooliin nousi jälleen kerran Jack Gibbs, joka upotti kuuden kolmosen ryydittämänä 30 pistettä.

Salon Seudun Sanomien isännöimässä ottelussa Gibbsin ilotulitus alkoi heti alusta, kun takamies upotti Vilppaan seitsemän ensimmäistä pistettä. Eka kymppi meni kotijoukkueelle  niukasti 25-23 ja Kotkan ykkönen oli Donte Thomas (7). Kakkosneljänneksellä huomio kiintyi Vilppaan huolimattomuuteen korin läheisyydessä ja lay-uppeja missattiin urakalla. Orastava runi (8-0) päättyi Joonas Iisalon tekniseen virheeseen ja kotijoukkueen loppuhetkien menetyssuman ansiosta Kotka nousi iskuetäisyydelle 44-39. Gibbs kokosi puoliaikaan 14 pistettä.

Kolmas jakso mentiin yhä tasaisissa merkeissä. KTP nousi ensiksi kolmen pisteen johtoon 46-49, Vilpas kiristi ruuvia 55-51 ja jakson puolivälissä oltiin taas tasoissa 58-58. Gibbsin kahdella viimeisen minuutin kolmosella Vilpas hivuttautui lopulta 74-68 taukojohtoon. Gibbsillä oli koossa 20 pinnaa, Kotkalta Kevin Langford oli osunut 14 pisteen edestä.

Päätöskympillä Vilppaan hurmosta jatkoi Mikko Koivisto kolmosellaan ja kun Gibbs uusi tempun hetkeä myöhemmin ja tarjoili Koivistolle vapaan väylän korille, Vilpas pakotti KTP:n aikalisälle tilanteessa 82-68. Minuutin palaveri ei Kotkaa auttanut, vaan Gibbs ja Taylor paukuttivat kaaren takaa pommit sisään. Kolmessa minuutissa kotijoukkue oli karannut 88-70 johtoon ja peli oli käytännössä siinä. Ajassa 2:38 Antto Nikkarinen toi vieraat vielä kahdeksan pisteen päähän 89-81, mutta sen lähemmäksi vihreäpaidat eivät enää päässeet. Sadan pinnan rajan rikkoi Aatu Kivimäki - kolmosella, kuinkas muuten...

- Gibbsin ja Taylorin kolmoset nakersivat meidän selkärangan. Aloitimme tosi pehmeästi, missattiin helppoja heittoja ja peli oli pelokasta. Kolmannelle jaksolle tultiin rohkeasti ja röyhkeästi, mutta Gibbsin kaksi kolmosta jakson loppuun käynnistivät lumipalloefektin, kertasi päävalmentaja Tomi Kaminen.

 

Brandon Taylor pelasi myös loistavan ottelun viimeistellen tehot 21/5. Kuva Markus Moisio.

 

Hän antoi täyden tunnustuksen sarjajohtajan otteille.

- Vilpas on hieno jengi. Ratkaisijoiden määrä ja heittovoima on uskomaton. Pelattiin tänään ihan hyvin ja ilme oli selvästi parempi, mutta paremmalleen harvoin voi mitään, Kaminen jatkoi.

Kotkalta viisi miestä ylsi kaksinumeroisille pisteille Donte Thomasin (19/10) johdolla. Parhaana palkittu Antto Nikkarinen upotti 17 pistettä.

- Tiukka vääntö oli ja meiltä hyvä taistelu johonkin pisteeseen asti. Sitten kun Salo nykäisi vähän eroa, se retkahti aika nopeasti. Kaikkemme tehtiin, mutta ei voitu paremmalle mitään. Gibbsiltä hurjia kolmosia koviin paikkoihin, kehaisi Nikkarinen.

Jack Gibbs rikkoi toisen kerran tällä kaudella 30 pisteen rajapyykin. Seitsemästä kakkosesta takamies luikerteli neljä sisään, 11 kolmosesta osui kuusi ja vapariviivalla (4/4) ei missejä nähty. Joukkueen ykkönen plus/miinuksissa oli silti Mikko Koivisto (10/1/ +21) ja Brandon Taylorilla oli iso rooli päätösjakson karkumatkassa. Taylor (21/5) osui kaarelta hienosti 4/5. Kymmenen pisteen rajan rikkoivat myös Juho Nenonen (11/6) ja Antonio Ballard (12/5). Muut: Jamie Skeen 4/4, Henri Kantonen 1/9, Teemu Rannikko 9/3/4 syöttöä, Aatu Kivimäki 3/0, Riku Laine 0/1.

- Ihan kelpo peli. Toisella jaksolla hölmöiltiin ja meille tuli loppuun varmaan kuusi menetystä. Kotka on tullut joka pelissä kovaa kolmannelle jaksolle, mutta pystyttiin siihen vastaamaan. Jatkettiin pelaamista, tultiin vähän erilaisella viisikolla ja sitten Jack ja BT alkoivat nakutaa kolkkeja. Siitä se lumipalloefekti lähti liikkeelle, totesi Joonas Iisalo.

Voitto oli Vilppaalle numero 31 tällä kaudella ja runkosarjan ykkössijan menetykseen vaaditaan jo pientä ihmettä. Ero Kauhajokeen on ennen keskiviikon Pyrintö-Karhu -peliä viisi voittoa ja juuri sen verran Karhulla on pelejä jäljellä. Jos oranssipaidat mielivät ykköspaikalle, sen on voitettava kaikki viisi matsiaan ja vastaavasti Vilppaan on hävittävä lauantain keskinäinen peli Kauhajoella seitsemällä pisteellä ja otettava pataan vielä Nokialta ja Kouvoilta. Eli Karhun toiveet ovat enää seitinohuet.     

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit