Uutiset & Artikkelit

23.04.2019 20:04
Vilpasvikings.fi

BC Nokia kaatui toisen kerran, Vilppaalla katkonpaikka torstaina

Teemu Rannikko johti Vilppaan toiseen voittoon monipuolisen illan johdosta (7p/9rb/10as). Kuva Sinikka Makkonen.

 

Korisliigan puolivälierien toiset ottelut pelattiin maanantaina ja ainoastaan yhdessä parissa mennään tasoissa. Karhu ja Kouvot ottivat jo toiset voittonsa ja pistivät sarjansa katkolle, mutta KTP onnistui hurjalla päätösjakson (36-17) nousullaan kaatamaan Katajan ja tasoitti oman ottelusarjansa. Vilpas oli aluksi hätää kärsimässä Nokialla, mutta ajeli toisella puoliajalla ohituskaistaa 18 pisteen voittoon. Välieräpaikka on katkolla torstaina Salohallissa kello 18:30.

 

Vilpas sai sen kuudennen pelaajansa Nokian kulahtaneen palloiluhallin katsomosta, jossa kaksi bussilastillista kannattajia jaksoi pitää ääntä ja laulu raikui läpi ottelun kovaa ja korkealta. Ja hyvä niin, sillä tukea tosiaan tarvittiin. Alku oli salolaisittain aivan sysimusta. Heitot eivät uponneet oikein mistään, pallonmenetyksiä sattui ja kotijoukkue karkasi lopun 9-0 runillaan 20-9 taukojohtoon.

Kun isäntien kuuma vire jatkui vielä toisen puoliajan alun, ero kävi pahimmillaan jo 17 pisteessä. Vilpas sai 12 minuutissa kasaan vaivaiset yhdeksän pistettä ja se on nykyjoukkueen pohjanoteeraus. Koripallo on kuitenkin merkillinen peli ja kun se kuuluisa momentum löytyy, kaikki voi kääntyä hetkessä. Niin nytkin.

Ajssa 7:28 Antonio Ballard kauhoi hyökkäyslevypallosta 26-11, Jack Gibbs heti perään kakkosella 26-13, Juho Nenonen kolmosella 26-16 ja coach Vasellin teknisellä virheellä Teemu Rannikko kuittasi eron yhdeksään. Pelikello oli edennyt tasan kaksi minuuttia. Nokian aikalisä ei tuottanut tulosta ja kun jakson puolivälissä Gibbs rankaisi taas kaarelta, tilanne oli kääntynyt lukemiin 29-25. Ensimmäisen kerran Vilpas siirtyi kuskiksi minuutti ennen loppua - yllätys, yllätys Gibbsin kolkilla 36-38. Tauolle oli mukavampi poistua tasanumeroista 38-38.

 

Kolmannella jaksolla BC Nokia käväisi vielä Armin Canen korilla 44-43 johdossa, mutta sen jälkeen Vilpas lähti omille teilleen. Mikko Koiviston kahdella kolmosella ero kasvoi aluksi viiteen ja Brandon Taylorin kakkosella ja donkilla viimeiselle tauolle lähdettiin 12 pisteen vierasjohdossa. Päätösjaksolla Vilpas pelasi järjellä eikä päästänyt Nokiaa enää tuntumaan. Ainoa ikävä asia oli Ballardin nilkan pyörähtäminen reilu minuutti ennen loppua. Mistään vakavasta ei liene kysymys, mutta ikitaistelijan pelaaminen torstaina on epävarmaa. Jos Ballard ei pelaa, Reggie Dillard hyppää laatikkoon.

- Lopputulos ei ollut mitä toivottiin, mutta tietyllä tapaa se, mitä odotettiin. Jos viimeksi meitä kehuttiin 14 minuutista niin tänään pysyimme mukana 20 minuuttia. Torstaina toivottavasti 30 tai jopa 40 minuuttia, pohti päävalmentaja Tero Vasell.

Nokian parhaana palkittiin salolaisfanien ehdoton suosikki Aapeli Alanen (17/7), jolla riitti asiaa joka suuntaan läpi ottelun. Teemu Sulosen 12 pinnaa tulivat myös tarpeeseen. Juan Davis Jr (11/7) oli ulkomaalaisosaston tehokkain, vaikka tarkkuus kaarelta (0/7) oli kaikkea muuta kuin Vasellin mieleen. Cane heitti 12 pinnaa, Sean O´Mara jäi yhdeksään pisteeseen ja Dragan Labovic tilastoihin 1/1.

 

Vilppasta palkintolippiksen pokkasi Jack Gibbs (22/4/4 syöttöä) ja vahvaa työtä tekivät myös Jamie Skeen (12/7), Juho Nenonen (12/7) ja Brandon Taylor (11/7). Teemu Rannikko lähenteli triplatuplaa rivillä 7/9/10 syöttöä. Muut: Mikko Koivisto 8/5, Antonio Ballard 7/7, Riku Laine 5/2, Henri Kantonen 2/1, Aatu Kivimäki 2/0.

- Odotimmekin, että tänään Nokia tulee kovaa päälle ja meillä oli vaikeuksia sen kanssa. Mitä pidemmälle peli meni niin aloimme sopeutumaan siihen ja löytämään optioita. Sarja on nyt 2-0 ja edessä on se vaikein eli ottelusarjan katkaiseminen. Olemme tyytyväisiä, mutta tämä on vielä kaukana siitä, että sarja on ohitse, arvioi Joonas Iisalo.

 

Joukkue ja fanit pääsivät juhlimaan yhdessä toista voittoa puolivälieräsarjassa. Kuva Sinikka Makkonen

 

Joukkueet ottavat yhteen seuraavan kerran torstaina Salohallissa. Mikäli Vilpas ottaa kolmannen voiton, sille jää mukavasti viikko aikaa välierien kotiavaukseen. Tällä hetkellä vastaan olisi tulossa Kouvot, joka on ottanut kaksi voittoa Pyrinnöstä. Todetaan tässäkin, että mitään ei ole vielä saavutettu eikä Pyrintö taistelutta suostu kesälomalle. Mikäli BC Nokia voittaa torstaina Salohallissa, ottelusarjaa jatketaan lauantaina Nokialla. 

 

OSTA LIPUT MATSIIN

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit