Uutiset & Artikkelit

28.02.2019 16:22
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Vilpas jyräsi Ballardin johdolla Korihait

Ei ollut uudistuneesta Korihaista Vilppaan voittoputken katkaisijaksi. Runkosarjan voittoon vahvasti porskuttava Vilpas otti kuudennen peräkkäisen kotivoittonsa lukemin 102-81 (51-40) ja kasvatti sarjajohdon 12 pisteeseen. Illan tähtenä tuikki hienoa kevättä pelaava Antonio Ballard, joka rankaisi hailaumaa 21 pisteellä. Vilpas aloittaa nyt rankan vieraskiertueen, sillä se pelaa neljä seuraavaa otteluaan Salon ulkopuolella.

Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo oli varsin tyytyväinen joukkueensa keskiviikon esitykseen, mutta pientä kritiikkiäkin löytyi.
- Pienen tauon jälkeen pelimme oli hieman up and down. Ainoa negatiivinen asia oli meidän kakkosviisikkomme menetykset ja niistä Uki sai ne helpot nopeat, helpot kupit ja helpot heitot. 5 vs 5 pakissa ei ollut ongelmia ja 28 syöttöä on hieno lukema, pohti Iisalo.
Ykkösviisikolla pelatessaan Vilppaan menetykset (12) jäivät kahteen, joten valmentajan kommentit ymmärtää. Toki mitään hätää kotijoukkueella ei ollut. Korihait johti alussa 0-4, mutta varsin nopeasti marssijärjestys palautui normaaliksi. Vilpas lähti 13-0 runilla omille teilleen ja ero kasvoi lopulta 21 pisteeseen. Korihaiden uusi valmentaja Pedro Monteiro myönsi, että vastus oli sarjan aatelia ja kahdeksan miehen rotaatiolla on vaikea vastata Vilppaan laajuuteen.
- Aloitimme hyvin, mutta Vilpas heitti kolmosensa todella hyvin. Tämä oli minun aikani huonoin pelimme ja hävisimme tänään huonoon puolustukseen, perkasi Monteiro.

Ja hyvinhän Vilpas heitti. Se upotti 35 kakkosestaan 21 sisään (60.0%) ja kaaren takaa osumatarkkuus oli mainio 57.1% (16/28). Länsirannan hammaslääkäreiden syömähampaaksi valittu Mikko Koivisto osui bonusviivan takaa 3/3, Teemu Rannikko 2/2, Aatu Kivimäki, Antonio Ballard ja Juho Nenonen kukin 2/3, Jack Gibbs 4/7 ja Henri Kantonen 1/3. Kun suurin osa niistä tuli tyhjältä kaarelta peräti 28 syötön säestyksellä, Monteiron pettymykseen pakkipäässä on helppo yhtyä.
Otteluisäntä Maran klubi palkitsi hienoa helmikuuta pelaavan Antonio Ballardin. Energinen laituri missasi vain kaksi kakkosta (9/11) ja yhden kolmosen (2/3) ja kokosi 21 pistettä reilussa 24 minuutissa. "Tone" oli kotijoukkueen ykkönen myös levyreissä (8) ja plus/miinustilastossa (+26). Iisalo antoi vastuuta koko ryhmälleen ja peliajat jakaantuivat taas tasaisesti. Muut viikingit: Jack Gibbs 16/2/6 syöttöä, Brandon Taylor 14/4, Aatu Kivimäki 10/2, Mikko Koivisto 9/2, Henri Kantonen 8/5, Juho Nenonen 8/1, Teemu Rannikko 7/3/8 syöttöä, Jamie Skeen 6/3/5 syöttöä, Riku Laine 2/1, Leevi Taimela 1/0 ja Miikka Luosmaa 0/1.

Korihaiden pelaaminen on uuden valmentajan jäljiltä mukavan näköistä. Joukkue tykkää puolustaa iholla, pistää painetta palloon ja peli-ilme on hyvä. Tavoitteena on Ura Basketin jättäminen jumbosijalle ja karsintojen välttäminen. Tällä hetkellä joukkueet ovat tasapisteissä, mutta Uralla on kaksi ottelua enemmän pelattuna. Suoraa putoamista ei tällä kaudella ole ja Korisliigan viimeinen joukkue karsii divarin kakkosta vastaan liigapaikastaan.
Chris Jenkins (24/8/5 syöttöä) kävi pokkaamassa parhaan pelaajna palkinnon, Bryan Coleman säesti 16 pisteellään ja Marius van Andringa (13/0) väläytteli kaukoheittotaitoaan. Muut: Mario Edwards 9/2, Mika Nuolivirta 6/1, Stephon Jelks 5/7, Miikka Marttinen 5/3, Topias Kuukkanen 3/1.

Vilppaan miehistölle bussi käy tutuksi seuraavien viikkojen aikana. Lauantaina joukkue matkaa Kouvolaan Kouvojen vieraaksi. Kouvot haki keskiviikkona hienon jatkoaikavoiton Pyynikiltä, joten odotettavissa on tiukkaa vääntöä. Ensi viikon tiistaina Vilpas hakee Suomen cupin finaalipaikkaa Lahden Suurhallista ja liigapelit vieraissa jatkuvat vielä Kotkassa ja Lapualla ennen 20. maaliskuuta pelattavaa Vilpas-Pyrintö -ottelua. Viimeisistä kahdeksasta runkosarjan ottelustaan Vilpas pelaa Salohallissa peräti kuusi. Kevään pudotuspelit käynnistyvät Salohallissa pitkäperjantaina 19. huhtikuuta

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit