Uutiset & Artikkelit

11.02.2019 09:38
Vilpasvikings.fi

Sitkeä Seagulls taipui kolmannen kerran

Juho Nenonen pääsi näyttämään hauista lähes täydelle Kisiksen yleisölle. Vahvasti taistellut Nenonen palkittiin matsissa Vilppaan parhaana (16/7).

 

Sarjajohtajalla pyyhkii aika kivasti. Vilpas otti kauden kolmannen voittonsa Helsinki Seagullsista lukemin 83-89 (41-36) ja venytti liigajohtonsa kymmeneen pisteeseen ennen Kauhajokea. Ottelu polki samaa kaavaa kuin ennenkin eli Lokit veivät ottelun alkua, Vilpas nousi pikkuhiljaa rinnalle ja oli lopussa vahvempi. Vaikka sarjataulukossa joukkueiden ero on peräti 26 pistettä, sitä ei vaan kentällä näy. Nytkin nähtiin tiukka peli, jossa Seagulls nousi kahden pisteen päähän reilu minuutti ennen loppua. Henri Kantosen ja Antonio Ballardin koreilla pisteet matkasivat kuitenkin Saloon ja Vilpas voi kääntää katseensa jo ensi keskiviikkoon, jolloin Salohallissa pelataan Korisliigan kärkikamppilu Vilpas-Karhubasket.

 

Kotijoukkue aloitti tapojensa mukaan vahvasti ja johti avauskympillä jo 14 pisteellä (20-6) Vilppaan heittopelin ollessa täysin tukossa. Loppuminuuteilla vieraat saivat kavennettua taukotilanteeksi 24-16 ja toisen kympin alkuun Vilpas nousi jo rinnalle Juho Nenosen kolmosella 26-26. Timo Heinosen kolmosilla Seagulls pyristeli puoliajalle 41-36 johdossa. Vilppaan hahmot olivat 3/3 kolkit upottanut Nenonen (13) ja upeasti taistellut Riku Laine (8/4).

 

Kaikkien aikojen eniten liigaotteluita pelannut Timo Heinonen oli myös vahvassa vireessä (19/5) ja hänet palkittiin kotijoukkueen parhaana pelaajana.

 

Kolmannella jaksolla johto vaihteli useaan otteeseen ja kympin päätteeksi oltiin tasalukemissa 59-59. Eli ratkaisu nähtäisiin jälleen kerran viimeisellä neljänneksellä. Ottelu oli viimeisen kerran tasan (78-78), kun kellossa oli 3:14. Hienon pelin pelanneen Henri Kantosen vapareilla Vilpas siirtyi johtoon 78-80 ja Antonio Ballardin kakkosella ero kasvoi neljään. Juwan Staten veti seuraavat kaksi hyökkäystä heittonsa ohi ja kun Ballard onnistui yhdessä vaparissaan, ero kasvoi viiteen. Seagullsin toiveet nosti uudelleen eloon konkari Heinonen kolmosellaan (81-83), mutta ne sammutti välittömästi Kantonen kovalla kolkillaan ajassa 1:06. Alex Ruoffin kakkonen oli enää laiha lohtu, kun Kantonen vapautti toisessa päässä Ballardin korintekoon. Kakkonen sisään ja vapari päälle ajassa 0:14 ja siitä Gulls ei enää noussut. Voitto lähti Saloon numeroin 83-89 ja iloiset viikingit poistuivat Hookin wingseille.

 

Vilppaan parhaana palkittiin isolla sdämellä taistellut Juho Nenonen (16/5) ja kymmenen pinnan rajan rikkoivat myös Antonio Ballard (18/7), Jack Gibbs (14/5/4 syöttöä), Henri Kantonen (14/1 sekä Jamie Skeen (11/6). Muut: Riku Laine 8/6, Aatu Kivimäki 6/4, Mikko Koivisto 2/4. Vilpas voitti levypallot 38-41, syötöt 18-19 ja oli parempi kakkosissa (60.0%) ja kolmosissa (34.4%). Teemu Rannikko ja Brandon Taylor eivät pelanneet.

- Meillä on ollut vähän ongelmia heidän aktiivisen puolustuksensa kanssa. Kun saamme oman hyökkäyksemme käyntiin ja pääsemme määräämään pelin tempoa, olemme vahvoilla. Tulimme tänne ilman kahta avainpelaajaamme, Rannikkoa ja Tayloria. On tavallaan hyvä, että olemme joutuneet muutamassa ottelussa tulemaan toimeen ilman heitä. Se tekee hyvää pudotuspelejä ajatellen, pohti Iisalo.

 

Henri Kantonen pelasi parhaan matsinsa Vilpas- paidassa viimeistellen tehot 14/1.

 

Ilman Wayne Blackshearia pelanneen Seagullsin ykköseksi raati arvioi 5/7 kolkit upottaneen Timo Heinosen (19/5). Juwan Staten (18/6/8 syöttöä) oli totutun liukas, Christopher Ortiz (20/5) ei osunut tällä kertaa kaarelta (1/8). Tappio oli lokkilaumalle neljäs peräkkäinen.

Keskiviikkona Salohallin luulisi pullistelevan väkeä, kun viime kevään finaalivastustaja Kauhajoen Karhubasket saapuu Korisliigan kärkikamppailuun. OP Lounaismaan isännöimä ottelu käynnistyy tuttuun tapaan kello 18:30. 

 

Kuvat Ville Vuorinen

 

OSTA LIPUT MATSIIN

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit