Uutiset & Artikkelit

09.02.2019 11:12
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Reggie Dillard nousee Vilppaan kokoonpanoon Kisahallissa

Vilpas jatkaa Korisliigataivaltaan sunnuntaina Helsingissä, kun vastaan asettuu stadin ylpeys Seagulls Tuukka Kotin johdolla. Vilppaan viikko on ollut pienten vaivojen parantelua ja sunnuntainen kokoonpano onkin hieman hämärän peitossa. Näillä näkymin Brandon Taylor ja Teemu Rannikko jäävät kannustajan rooliin, mutta Jamie Skeen ja Jack Gibbs ovat mukana legendaarisen Kisahallin parketilla. Uutena pelaajana Vilpas esittelee laitahyökkääjä Reggie Dillardin, joka nostetaan Korisliigaan PeU Basketin riveistä.

193-senttinen Dillard saapui Saloon marraskuussa ja on treenannut Vilppaan liigamiehistön kanssa koko ajan, vaikka pelit Presbyterian Collegen kasvatti on pelannut I divisioona B:tä PeU Basketissa. 11 ottelussa Dillard on urakoinut 29.4 pistettä ja napsinut 7.5 levypalloa. Kakkosten tarkkuus on ollut vajaassa 30 minuutissa 58.7% ja kolmoset ovat uponneet 41.2%.

Vilppaan viikko on kulkenut pikkuvaivojen kanssa ja treeneissä on ollut hieman vajausta. Perjantain harjoitussessio osoitti kuitenkin, että Jamie Skeen ja Jack Gibbs pystyvät sunnuntaina pelaamaan. Pyrintö-ottelussa puujalan saanut Teemu Rannikko pystyi jo juoksemaan, mutta lopullinen päätös pelaamisesta venyy sunnuntaille. Brandon Tayloria odotetaan mukaan ensi keskiviikolle Kauhajoen Karhubasketia vastaan.

Vilpas on kohdannut Seagullsin tällä kaudella kahdesti ja vaikka molemmat pelit ovat päättyneet Vilppaan voittoon, pelit ovat olleet erittäin tasaisia. Marraskuussa Vilpas oli Kisahallissa parempi 91-94 Tuukka Kotin (29/12) mahti-illasta huolimatta. Salohallissa peli meni vieläkin tiukemmalle. Seagulls johti parhaimmillaan 19 pisteellä, mutta Vilpas nousi Teemu Rannikon johdolla niukkaan 80-79 voittoon.
- Seagulls täydellä rosterilla on merkittävästi parempi joukkue kuin sarjasijoitus kertoo. Uudet vahvistukset ovat kokeneita ja erinomaisia pelaajia ja siksi on vain ajan kysymys, milloin he alkavat voittaa enemmän pelejä, pohtii Joonas Iisalo.
Vilpas Kisahallissa: 2 Skeen, 4 Koivisto, 5 Kantonen, 6 Luosmaa, 7 Nenonen, 8 Ballard, 12 Kivimäki, 15 Gibbs, 21 Laine, 24 Dillard.

Vilpas (22/4) jatkaa kymmenen pisteen sarjajohdossa ennen Kauhajokea ja tämän vuoden puolella kuudesta ottelusta viisi on päättynyt voittoisasti. Ainoa tappio tuli Pyynikiltä Pyrintöä vastaan. Seagullsin kausi on ollut melkoista vuoristorataa ja sarjasijoitus kahdeksannella sijalla ei taatusti ole sitä, mitä Helsingissä odotettiin. Koossa on kymmenen voittoa ja 15 tappiota. Vuoden 2019 puolella Lokkien saldo on 3/6. Yksi iso ongelma läpi kauden on ollut levypallopelaaminen, sillä Gulls on koko liigan heikoin levyrijoukkue. Vahvuutena on ollut taas pallovarmuus. Helsinkiläiset ovat menettäneet vähiten palloja liigaseuroista.
Joukkue on ollut koko kauden melkoisessa turbulenssissa ja jenkkiä on vaihtunut vasemmalta ja oikealta. Nyt näyttää paremmalta ja vahvistusosasto on oikeasti hyvä. Christopher Ortiz (15.0/6.0) on pysynyt pääkaupungissa koko kauden, Juwan Staten (17.6/2.8) on pelannut 18 ottelua, pitkään sivussa ollut Wayne Blackshear (17.9/4.5) kymmenen ja uusin hankinta Alexander Ruoff (11.3/5.3) vasta neljä. Kun pakkaan lisätään teräsmies ja puolustuksen selkäranka Tuukka Kotti (13.9/9.6), liigakonkari Timo Heinonen, back-up takamies Alex Vaenerberg ja kovasti kehittynyt Ricky Waxlax, coach Larkaksella on koossa hyvä nippu.
- Tampereella otimme askeleen parempaan, mutta tuloksena edelleen tappio. Nyt vastassa sarjan ylivoimiasesti paras joukkue, Salo. Koetetaan parantaa peliä koko ajan ja keskitytään omaan tekemiseen. Tulos tulee vaan sitä kautta, pohtii Larkas.
Seagulls sunnuntaina: 2 Vaenerberg, 3 Staten, 4 E.Waxlax (GTD50%), 7 Ruoff, 8 Heinonen, 11 Kotti, 12 Ortiz, 13 Lindner (GTD50%), 25 Blackshear, 30 Laakso (GTD50%), 35 Granlund (GTD50%), 47 R.Waxlax.

Helsinki Seagulls - Vilpas Vikings Kisahallissa sunnuntaina klo 17:00. Ottelu on nähtävissä tuttuun tapaan suorana myös Elisalla ja Veikkaus-tv:llä.

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit