Uutiset & Artikkelit

26.02.2019 15:51
Vilpasvikings.fi

Korisliiga jatkuu keskiviikkona Korihaiden isäntänä

Topias Kuukkanen johdattaa hailauman toista kertaa tällä kaudella Salohalliin. Kuva Ville Vuorinen.

 

Kahden viikon pituinen pelitauko on vihdoin ohi ja Vilpas pääsee tositoimiin keskiviikkona Korihaita vastaan. Tässä välissä on koettu Tarton All Star -tapahtumaa ja Susijengin esityksiä kahteenkin otteeseen. Ennen taukoa Vilpas kaatoi kotonaan sarjakakkosena väijyvän Kauhajoen 90-86 ja salolaisten sarjajohto on turvallisen tuntuinen kymmenen pistettä. Korihait vaihtoi tammikuun lopulla päävalmentajaa ja se on ehtinyt Pedro Monteiron johdolla hiomaan maajoukkuetauon aikana kuvioitaan uuteen kuosiin. Mielenkiintoista nähdä, mitä uutta portugalilaisluotsi on tuonut haiparven otteisiin. 

 

Monteiron käden jälki näkyi jo joukkueiden viime kohtaamisessa Pohitullissa. Tuolloin erittäin aggressiivisesti puolustanut Korihait piti Vilpasta piinassa aivan viime hetkille saakka ja sarjajohtaja säilytti kasvonsa Jack Gibbsin viiden loppuhetkien pisteen ansiosta. Ne riittivät niukkaakin niukempaan 103-104 vierasvoittoon. Puntteja toki tasoitti Teemu Rannikon ja Brandon Taylorin poissaolo, mutta se ei ota mitään pois Korihaiden taistelulta. Ilme oli erinomainen ja kotijoukkue tuli kovalla energialla päälle läpi ottelun.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen marraskuussa oli enemmän tai vähemmän läpihuutojuttu. Ero kasvoi tasaisesti ja ratkesi lopullisesti kolmannella jaksolla, jonka Vilpas vei hurjalla kolmosrumballaan 36-16. Loppunumerot 110-71 kertovat Vilppaan hienosta illasta. Kakkoset osuivat 63% ja kolmoset 57% ja usein niillä voittaa.

- Mukava palata maajoukkuetauolta takaisin kentälle ja saimme sopivassa suhteessa huilattua ja treenattua. Uskon, että olemme taas vähän parempia kuin ennen taukoa, pohtii päävalmentaja Joonas Iisalo.

Mukava asia valmentajalle on, että hän pääsee Korihaiden kimppuun täydellä miehistöllä. Raskaalta Siperian reissulta palanneet Juho Nenonen ja Mikko Koivisto ovat riveissä, samoin muutaman ottelun vammojen takia poissaolleet Teemu Rannikko ja Brandon Taylor. Vilppaalla (24/4) on yhdeksän voittoa kymmenestä viimeisestä liigapelistä ja kotiputki on viiden voiton mittainen. 

Vilpas keskiviikkona: 2 Skeen, 4 Koivisto, 5 Kantonen, 6 Luosmaa, 7 Nenonen, 8 Ballard, 9 Rannikko, 10 Taylor, 11 Taimela, 12 Kivimäki, 15 Gibbs, 21 Laine.

 

Portugalilaisoppiin siirtynyt Korihait (7/20) on voittanut viimeisistä kymmenestä pelistään kolme ja jättänyt Ura Basketin (7/22) liigajumboksi. Matkaa pudotuspeliviivalle on kolme voittoa ja jäljellä on 13 ottelua. Korihait on varsin tasainen nippu ja yli kymmenen pisteen keskiarvoilla pelaa kuusi miestä. Pisteykkösenä on Chris Jenkins (13.2) vanavedessään Marius van Andringa (12.9), Brandon Conley (12.7), Bryan Coleman (11.9), Mario Edwards (11.6) ja Stephon Jelks (10.9). Coach Monteiron on tosin pudotettava viidestä jenkistä yksi sivuun. Mukavaa on nähdä myös Topias Kuukkanen (9.4) vanhassa kotihallissaan.

 

Vilpas Vikings - Korihait Salohallissa keskiviikkona kello 18:30. Otteluisäntänä Maran klubi. Nyt kannattaa tulla paikalle, sillä seuraavan kerran viikingit ovat kotiyleisön edessä vasta 20. maaliskuuta Pyrintöä vastaan. Väliin mahtuu liigapeli Kouvolaan (2.3.), Suomen cupin välierä Lahteen (5.3.) ja liigareissut Kotkaan (8.3) ja Lapualle (13.3).

 

OSTA LIPUT MATSIIN

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit